آرش فردوسی ، بنیانگذار Dropbox ، پس از مهاجرت والدینش از ایران ، در پارک اورلند بزرگ شد.آرش فردوسی یک کارآفرین ایرانی-آمریکایی و بنیانگذار Dropbox است.DropBox یک نرم افزار ابری برای ذخیره اطلاعات به خصوص در گوشی های آیفون می باشد.
آرش پسر غلام فردوسی و تهمینه فریدازار است که هر دو اهل ایران هستند. وی در ۷ اکتبر ۱۹۸۵ (۱۵ مهر سال ۱۳۶۴) در اورلند پارک ، کانزاس متولد شد. در سال ۲۰۰۴ ، آرش از دبیرستان Blue Valley Northwest فارغ التحصیل شد. او برای تحصیل در رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر به م موسسه فناوری ماساچوست (MIT) رفت.
در سال ۲۰۰۷ ، او در دانشگاه MIT با درو هوستون آشنا شد و موفق شدند Dropbox را تأسیس کنند. در سال ۲۰۰۸ ، آخرین سال تحصیلی خود ، او تحصیل را رها کرد و تمرکز خود را بر روی Dropbox گذاشت. وی تا سال ۲۰۱۶ مدیر ارشد فناوری این شرکت بود. اما همچنان هم به عنوان یک مدیر اجرایی و عضو هیئت مدیره شرکت باقی مانده است.
در سال ۲۰۱۱ ، وی در لیست ۳۰ کارآفرین برتر مجله Inc Magazine قرار گرفت. در سال ۲۰۱۶ او ۳۰ امین ثروتمند کارآفرین زیر ۴۰ سال آمریکا قرار گرفت. از ۲۰۱۸ ، دارایی خالص وی ۱٫۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
ادامه زندگی آرش فردوسی را از زبان خودش بعد از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا ادامه خواهم داد :
من یک کارآفرین موفق فن آوری هستم. Dropbox ، شرکتی که من در سال ۲۰۰۷ تاسیس کردم ، بیش از ۶۰۰ میلیون کاربر ، ۲۳۰۰ کارمند و ۱٫۷ میلیارد دلار درآمد دارد. اما داستان زندگی من ریشه در کانزاس دارد: من در اورلند پارک ، به عنوان یک فرزند مهاجر ایرانی بزرگ شدم که جامعه آمریکا هرگز در وفاداری یا اعتقاد ما به آمریکا شک نکردند.
مرتبط : مهندس محمد احتشامی مدیر مهندسی جنرال الکتریک آمریکا
همانطور که گرد و غبار از انتخابات این ماه ته نشین می شود ، داستان هایی مانند زندگی من نشان می دهد که چرا کانزانس باید دور هم جمع شوند و برای استقبال دولت ما از مهاجران دوباره تصمیم بگیرد. سیاست های ضد مهاجرتی دولت فعلی (ترامپ) اقتصاد ما را عقب نگه داشته و تهدید به فرسایش روحیه سخاوتمندانه و تحمل آمیز دولت و ملت ما کرده است.
پدر و مادرم در اواخر دهه ۱۹۷۰ به دنبال فرصت و تحصیل به آمریکا آمدند و هر دو آن را در کانزاس سیتی یافتند. پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ ایران ، آنها تصمیم گرفتند در ایالات متحده بمانند و سرانجام به شهروندان سربلندی در آمریکا تبدیل شوند.
نظر آرش فردوسی درباره ایران
تربیت من عمیقا آمریکایی بود. من به میراث ایرانی خود افتخار می کردم ، اما در ارزش ها و فرهنگ ایالات متحده غوطه ور شدم. من در تمام زمان بزرگ شدنم در خانه به فارسی صحبت کردم، تعطیلات ایرانی را جشن می گیرم و غذای ایرانی می خورم.
مانند بسیاری از مهاجران ، والدینم انتظار داشتند که من سخت درس بخوانم. آنها همچنین مشوق اصلی من در زمینه فناوری بودند.هنگامی که من ۹ ساله بودم ، پدر و مادرم قطعات کامپیوتر را برای من سفارش دادند و به من اجازه دادند یک کامپیوتر برای خودم بسازم.
من از موسسه فناوری ماساچوست بورسیه شدم و در آنجا با درو هوستون ، که اکنون مدیرعامل Dropbox است ، ملاقات کردم. با هم ، امروز پروژه دو نفره خود را به یک شرکت دولتی با ارزش بیش از ۸ میلیارد دلار تبدیل کردیم.
من از موفقیت برخوردار شده ام ، اما داستان من منحصر به فرد نیست. طبق اقتصاد جدید آمریکا ، ۴۴٪ از شرکتهای Fortune 500 – از جمله برند های برجسته آمریکایی مانند Apple، Costco و General Electric – توسط مهاجران یا فرزندان آنها تأسیس شده است.
در مجموع ، این شرکت ها ۱۳٫۷ میلیون نفر شاغل دارند و درآمد آنها ۶٫۳ تریلیون دلار است – بیش از دو برابر تولید ناخالص داخلی انگلستان.
مرتبط : دارا خسروشاهی مدیرعامل شرکت اوبر
آشنایی با پژمان نوزاد
ایرانی-آمریکایی ها به صورت ویژه موفق بوده اند. آنها Oracle و eBay را تاسیس کردند و شرکت هایی از جمله Uber ، YouTube و Expedia را اداره کردند.
یکی از اولین کسانی که Dropbox را جدی گرفت ، پژمان نوزاد ، یک سرمایه گذار فرش ایرانی بود که تبدیل به یک سرمایه گذار دره سیلیکون شد و در جلسه ای که با هم ملاقات داشتیم شروع به صحبت با من به زبان فارسی کرد. من به صورت ویژه از او تشکر می کنم.
در زمان رئیس جمهور دونالد ترامپ ، دستیابی به چنین موفقیتی دشوارتر شده است. حتی در حال حاضر ، دولت ترامپ در حال خروج به دنبال برچیدن سیستم ویزا برای دانشجویان بین المللی است و استخدام نیروهای متخصص را بسیار دشوار می کند. این امر جوانان با استعدادی را که برای رشد اقتصاد خود نیاز داریم از ما می رباید و فرصت های مهم نوآوری را تعطیل می کند.
من فوق العاده خوش شانس هستم که کانزاس از خانواده من استقبال کرد. احساس کاملاً آمریکایی بودن – و احساس اینکه دیگران مرا آمریکایی می دانند – این جرات را به من داد که آرزوهایم را دنبال کنم و به اعتماد به نفس لازم برای راه اندازی Dropbox و ایجاد هزاران شغل نیاز داشته باشم.
آرش فردوسی در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به چه کسی رای داد ؟
برخی از ما به رئیس جمهور منتخب جو بایدن رأی دادیم. بعضی از ما این کار را نکردند اما در حال حاضر ، صرف نظر از سیاست شخصی ما ، این فرصت را داریم که گرد هم آییم ، نژادپرستی را کنار گذاشته و مجدداً بر تعهد خود برای ساختن آینده ای روشن تر و بردبار تأکید کنیم.
کانزاس از خانواده من استقبال کرد و به من اعتماد به نفس داد تا از راهی که والدینم هرگز نمی توانستند آرزو کنند ، موفق شوم. من می خواهم نسل های بعدی خانواده های مهاجر نیز همین فرصت را داشته باشند – تا آنها بتوانند آینده های درخشانی را در اینجا بسازند.