محمد احتشامی مدیر مهندسی جنرال الکتریک
زمان تقریبی مطالعه این مطلب : 3 دقیقه

 

محمد احتشامی طراح موتور جت  : امروز که مشغول پیدا کردن سوژه برای وب سایت بودم گفتم بهتره که یک مدیر ایرانی پیدا کنم که کشور ما از نعمت حضور اونها محروم هستش.لابلای جستجوهایی که انجام می دادم به مهندس محمد احتشامی برخوردم وقتی داستان زندگی ایشون رو خوندم ببینم در حدی هست که راجع بهش یک مقاله بنویسیم , دیدم لحظه به لحظه مشتاق تر میشدم که زودتر شروع کنم تا ایشون رو به مردم کشور خودم ایران معرفی کنم.و همه بدونن که چه الماس ایرانی در سرزمینی دیگر در شرکت جنرال الکتریک امریکا مشغول ساخت موتور های غول پیکر جت هستند !

زندگی در ایران 

محمد احتشامی ساکن امریکا، در روستایی در نزدیکی شهر سیرجان در جنوب شرقی ایران بدنیا آمد. وی در کودکی، در مزرعه پسته به همراه پدر و مادرش کار می کرد. مادر وی تنها زن روستا بود که توانایی خواندن و نوشتن داشت. در آن زمان، به دلیل بیماری های آبله مرغان و سرخک و فلج اطفال، نیمی از بچه هایی که متولد می شدند، به سن ۵ سالگی نمی رسیدند.

مادر وی ۱۲ فرزند به دنیا آورد، و فقط ۶ فرزند او زنده ماند. وی فرزند دوم این خانواده بود. زمانی که ۵-۶ ساله بود و در مزرعه مشغول کار بود، مادرش به او گفت: “میبینی هواپیمایی که پرواز میکنه ، تو باید آن را بسازی. تو نباید یک کشاورز پسته یا چوپان شوی.” محمد از اعماق وجودش آن حرف ها را باور کرد.

محمد احتشامی جنرال الکتریک

سپس وی به تحصیلاتش ادامه داد و مدرک دیپلم گرفت. وی چند سال کار کرد تا بتواند با پول آن بلیط آمریکا تهیه کند. وقتی که وارد کشور آمریکا شد، نه پولی داشت و نه می توانست به زبان انگلیسی صحبت کند.

داستان زندگی از زبان خود مهندس محمد احتشامی (فیلم)

 

محمد دو آرزو داشت، یکی رفتن به ام آی تی و دیگری کار در شرکت بوئینگ بود. اما هر دو آرزویش شکست خورد.
محمد احتشامی به بوستن رفت و در چندین شغل مختلف فعالیت کرد، تا بتواند به دانشگاه برود. اما خیلی زود متوجه شد که هزینه های زندگی در بوستون خیلی بالاست، و از نظر مالی غیرممکن بود که بتواند به ام آِی تی برود. وی توانست Dominion که ارزان ترین دانشگاه مکانیک را داشت، انتخاب کند. سپس به آنجا رفت، و مدرک کارشناسی را اخذ کرد. و پس از آن، در شهر سینسیناتی ادامه تحصیل داد، و مدرک کارشناسی ارشد را اخذ کرد.

ورود به شرکت جنرال الکتریک

محمد احتشامی پس از فارغ التحصیلی، به دنبال کار گشت. وی قبل از اینکه در جنرال الکتریک مشغول به کار شود، در چهار شرکت دیگر فعالیت کرد. آن شغل ها را به دلیل عدم رضایت، پس از چند هفته ترک کرد. سرانجام در آگوست سال ۱۹۸۴ وارد شرکت جنرال الکتریک شد. وی دوره های پیشرفته ای را در جنرال الکتریک گذراند.
جنرال الکتریک در آن زمان، خیلی متفاوت بود، و با چالش های زیادی روبرو بود، از جمله اینکه از وی خواسته شد تا نامش را به جان تغییر دهد.

محمد احتشامی جنرال الکتریک

وی در این شرکت، طراحی موتور F111 را آغاز کرد، که بعدها بمب افکن B1 را به حرکت در آورد. وی سپس مادرش را به آمریکا آورد، و با افتخار موتور G9 را که بسیار قدرتمند بود به او نشان داد.
محمد یک فرزند پسر به نام داریوش داشت، که مدیر بخش تأمین کارخانه جنرال الکتریک است.

محمد احتشامی نکات بسیار آموزنده ای را از تجربیات زندگی اش اینگونه بیان می کند:

۱-مثبت باشید. اهمیتی ندارد که چه اندازه کارها دشوار باشد، بازنده نباشید!
اگر از لحاظ ذهنی بازنده باشید، نمی توانید برگردید.
۲-چالش های جدید را تجربه کنید
طبق گفته هنری فورد: اگر به این فکر کنید که نمی توانید یا فکر میکنید که می توانید، معمولاً همان اتفاق می افتد
۳-انعطاف پذیر باشید
۴-بیشتر بشنوید و کمتر صحبت کنید
۵-کارهایی را که کسی انجام نداده، انجام دهید
۶-به مردم و مخصوصاً جوان ها کمک کنید تا راهشان را پیدا کنند

8 دیدگاه‌ها

  1. این چیه اخه چ زندگی نامه ای هستش حدقل یکم وقت میزاشتی و در موردش بیشتر تحقیق میکردی این حرفا رو خودش تو ی کلیپ گفته و اکثر مردم دیدن همیشه متفاوت باش یا ی کاری بلد نیستی انجام نده خیلی بی معنی بود حتی حرف های که خودش تو کلیپ زده رو نتونستی درست بنویسی و تحلیل کنی واقعا ک آبرو هرچی ایرانی بردی با این متن مزخرف از من میشنوی دیگه همچین چیزی ننویس و نرو دنبالش تو حتی ب وقت خودت هم اهمیت نمیدی ی مشت حرف بیهوده واقعا حیف وقتی که گذاشتم برا متن بیهوده شما

    • دوست عزیز همه کامنت های شما که همه با یه IP هستن !! چرا اینقدر بد اخلاق ؟ با اسم احمد و اکبر خودتون گفتین ، خودتون هم جواب خودتون رو دادین ؟ عجب !!

    • سلام دوست عزیز ، نه سعادت ندارم که کرمانی باشم ..ولی تمام دیتاهایی که توی اینترنت هست غربی زده شده … باز اگر مستنداتی پیدا کردین بفرماین من حتما اصلاح کنم.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید