اقتصاد اتریش: بررسی ساختار، وضعیت، چالش‌ها و آینده

اقتصاد اتریش

اتریش، کشوری محصور در خشکی واقع در اروپای مرکزی، یکی از کشورهای توسعه‌یافته جهان است. اقتصاد اتریش یک اقتصاد بازار اجتماعی است که بر پایه بخش خدمات، بخش صنعتی و بخش کشاورزی استوار است.

در این مقاله، به بررسی ساختار، وضعیت، چالش‌ها و آینده اقتصاد اتریش خواهیم پرداخت.

ساختار اقتصاد اتریش چگونه است؟

اقتصاد اتریش یک اقتصاد بازار اجتماعی توسعه یافته است و این کشور یکی از چهارده ثروتمند کشورهای جهان از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه است. بخش های اصلی اقتصاد اتریش عبارتند از:

خدمات: این بخش حدود 70 درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و حدود 74 درصد نیروی کار را در خود جای داده است. این بخش شامل گردشگری است که یکی از مهمترین بخش های اقتصاد ملی است و همچنین بانکداری، بیمه، تجارت، حمل و نقل و مدیریت عمومی.

صنعت: این بخش حدود 28 درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده و حدود 25 درصد نیروی کار را در خود جای داده است. این بخش شامل ساخت و ساز، ماشین آلات، وسایل نقلیه و قطعات، مواد غذایی، فلزات، مواد شیمیایی، الوار و کاغذ، الکترونیک و انرژی است.

کشاورزی: این بخش حدود 1.3 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده و حدود 0.7 درصد نیروی کار را در خود جای داده است. این بخش شامل تولید محصولات زراعی، دامپروری، جنگلداری و ماهیگیری است.

اقتصاد اتریش یکی از باثبات‌ترین اقتصادها در اروپا محسوب می‌شود و به شبکه قوی شرکت‌های کوچک و متوسط صادرات محور، استانداردهای عالی دانشگاهی و هزینه‌های قابل توجه برای تحقیق و توسعه متکی است. این کشور با فرصت‌ها و چالش‌های دو تحول ساختاری بزرگ مواجه است: گذار به اقتصاد انتشار خالص صفر، و تعمیم اشکال پیشرفته‌تر دیجیتالی‌سازی.

مطلب مرتبط‌: ۱۰ مورد از معایب زندگی در اتریش + قوانین جالب

وضعیت اقتصادی اتریش در حال حاضر چگونه است؟

وضعیت اقتصادی فعلی اتریش به شرح زیر است:

تولید ناخالص داخلی: طبق گزارش کمیسیون اروپا، تولید ناخالص داخلی واقعی اتریش در سال 2022 به میزان 5.0% افزایش یافت که بالاترین نرخ از زمان پیوستن اتریش به اتحادیه اروپا در سال 1995 است. با این حال، اقتصاد در نیمه دوم سال به دلیل احیای مجدد همه گیری و تنگناهای عرضه به شدت کاهش یافت.با بهبود تدریجی تقاضای داخلی و خارجی، انتظار می‌رود رشد تولید ناخالص داخلی به 3.0% در سال 2023 و 2.2% در سال 2024 کاهش یابد.

نرخ رشد اقتصادی: بر اساس گزارش FocusEconomics، نرخ رشد اقتصادی اتریش، که با تغییر سال به سال تولید ناخالص داخلی اندازه گیری می شود، در سه ماهه دوم سال 2022، 7.6% بود که از 4.1% افزایش داشت. در سه ماهه اول با این حال، پیش‌بینی می‌شود که با محو شدن اثرات بازگشایی و اعمال محدودیت‌های جدید، نرخ رشد به 3.9% در سه ماهه سوم و 2.8% در سه ماهه چهارم کاهش یابد. نرخ رشد به طور متوسط 3.4% در سال 2023 و 2.1% در سال 2024 پیش بینی می شود.

نرخ بیکاری: طبق گزارش بانک اتریش، نرخ بیکاری اتریش، که با تعریف ملی اندازه گیری می شود، 6.3% در سال 2022 بود که نسبت به 7.4% در سال 2021 کاهش داشت. انتظار می رود نرخ بیکاری همچنان باقی بماند. با وجود اقتصاد ضعیف، به دلیل سیاست‌های بازار کار و عوامل ساختاری، در 6.3% در سال‌های 2023 و 2024 ثابت است.

بخش گردشگری در اقتصاد اتریش

مطلب مرتبط : سایت کاریابی اتریش معرفی بهترین وب سایت ها

چالش های اصلی اقتصاد اتریش چیست؟

برخی از چالش های اصلی اقتصاد اتریش عبارتند از:

بحران انرژی: اتریش برای تامین گاز طبیعی خود به شدت به روسیه متکی است که آن را در برابر تنش های ژئوپلیتیکی و نوسانات قیمت آسیب پذیر می کند. حمله اخیر روسیه به اوکراین خطر قطع گاز و افزایش هزینه های انرژی برای اتریش را افزایش داده است. این کشور طرح اضطراری خود را برای تضمین تامین گاز فعال کرده است، اما این نیز به تورم بالا کمک کرده است. اتریش برای کاهش وابستگی خود به روسیه باید منابع انرژی خود را متنوع کند و بهره وری انرژی خود را افزایش دهد.

کمبود نیروی کار: اتریش در برخی از بخش ها مانند حمل و نقل، مراقبت های بهداشتی و گردشگری با کمبود نیروی کار ماهر مواجه است. این به دلیل پیری جمعیت، نرخ پایین زاد و ولد و مشارکت کم برخی از گروه ها مانند کارگران مسن تر، کم سواد و کارگران مهاجر است. کمبود نیروی کار رشد بالقوه اقتصاد را محدود می کند و بر سیستم تامین اجتماعی فشار می آورد. اتریش باید سیستم آموزشی و آموزشی خود را بهبود بخشد، سیستم مالیات و مزایای خود را اصلاح کند و مهاجران را بهتر در بازار کار ادغام کند.

شکاف نوآوری: اتریش عملکرد نوآوری قوی در برخی زمینه ها مانند تولید دارد، اما در برخی دیگر مانند خدمات و دیجیتالی شدن عقب است. این کشور استراتژی‌های نوآوری بلندپروازانه‌ای را اتخاذ کرده است، اما با موانعی مانند عدم رقابت در بخش‌های خدماتی، بودجه ناکافی برای تحقیق و توسعه، و کیفیت پایین زیرساخت‌های آموزشی مواجه است. اتریش نیاز به ایجاد یک محیط تجاری رقابتی و پویاتر، افزایش سرمایه گذاری دولتی و خصوصی در نوآوری، و ارتقای کیفیت و ارتباط آموزش در همه سطوح دارد.

آینده اقتصاد اتریش چگونه است؟

آینده اقتصاد اتریش نامشخص است، زیرا به عوامل مختلفی مانند تکامل همه‌گیری، وضعیت انرژی جهانی، سرعت نوآوری و پاسخ‌های سیاست بستگی دارد. با این حال، بر اساس برخی پیش بینی ها و سناریوها، در اینجا برخی از نتایج ممکن وجود دارد:

بر اساس گزارش کمیسیون اروپا، انتظار می رود اقتصاد اتریش در سال 2023 به میزان 3.0 درصد و در سال 2024 به 2.2 درصد رشد کند که با حمایت از رشد اسمی قوی و کنار گذاشتن تدریجی کووید-19 و اقدامات مرتبط با انرژی حمایت می شود. کسری بودجه عمومی و نسبت بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی در طول افق پیش بینی کاهش می یابد. انتظار می رود که تراز حساب جاری اندکی بهبود یابد که منعکس کننده بهبود تدریجی صادرات است.

بر اساس گزارش OECD، پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد اتریش به آرامی از رکود فعلی بهبود یابد و تولید ناخالص داخلی 0.2 درصد در سال 2023 و 1.6 درصد در سال 2024 افزایش یابد و تقاضای داخلی قوی‌تر حمایت شود. تورم اصلی به تدریج کاهش خواهد یافت و افزایش دستمزدهای واقعی از درآمد خانوارها از نیمه دوم سال 2023 حمایت خواهد کرد. شرایط سخت بازار کار در طول دوره پیش بینی کمی کاهش می یابد و افزایش اندکی در بیکاری به همراه خواهد داشت. سرمایه گذاری تجاری به دلیل افزایش نرخ بهره و هزینه های نیروی کار کاهش می یابد.

به گفته زاویا، انتظار می‌رود که اقتصاد اتریش در سال 2023 کند شود، زیرا هزینه‌های بالای انرژی و کاهش تقاضای خارجی عوارض خود را به همراه خواهد داشت. موسسات اقتصادی WIFO و IHS رشد تولید ناخالص داخلی را به ترتیب 0.4% و 0.5% برای سال 2023 پیش‌بینی کرده‌اند که از حدود 5% در سال 2022 کمتر است. آنها همچنین انتظار دارند تورم در سال 2023 در حدود 7% باقی بماند و سپس به حدود 3% کاهش یابد. 2024.

این پیش بینی ها مبتنی بر فرضیات و عدم قطعیت های خاصی است و ممکن است بسته به تحولات و شوک های جدید تغییر کند. بنابراین، آنها باید با احتیاط تفسیر شوند و نه به عنوان پیش بینی های قطعی.

انتهای مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *