بزرگترین وارد کننده نفت جهان در سال ۲۰۲۳ کدام کشور است؟

بزرگترین وارد کننده نفت جهان

بزرگترین وارد کننده نفت جهان چین است. چین در سال 2017 از ایالات متحده پیشی گرفت و به بزرگترین واردکننده نفت جهان تبدیل شد و اکنون دومین مصرف کننده بزرگ جهان در جهان پس از تولید چین در ایالات متحده است که بیش از یک سوم مصرف نفت خود را برآورده می کند و این کشور را بزرگترین وارد کننده نفت در جهان می کند. چین از حدود 45 کشور نفت خام وارد می کند و فدراسیون روسیه و عربستان سعودی کشورهای اصلی صادرکننده نفت خام این کشور هستند.

چین چگونه از نفت وارداتی خود استفاده می کند؟

چین از نفت وارداتی خود عمدتاً برای حمل و نقل، صنعت و بخش های مسکونی استفاده می کند. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، تقاضای نفت چین به تفکیک بخش در سال 2020 به شرح زیر است:

حمل و نقل 54.2 درصد
صنعت 23.4 درصد
مسکونی 9.3 درصد
خدمات بازرگانی و عمومی 4.7 درصد
کشاورزی و ماهیگیری 3.5 درصد
مصرف غیر انرژی 3.1 درصد
تولید برق و گرما 1.8 درصد

همانطور که می بینید، حمل و نقل بزرگترین بخش مصرف کننده نفت در چین است و بیش از نیمی از کل تقاضا را به خود اختصاص می دهد. این عمدتا به دلیل رشد سریع مالکیت وسیله نقلیه و حمل و نقل جاده ای در چین است. چین همچنین بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) در جهان است که می تواند تقاضای نفت را در بلندمدت کاهش دهد.

صنعت ، دومین بخش مصرف کننده نفت در چین است که عمدتاً از نفت به عنوان خوراک پتروشیمی و سایر محصولات استفاده می کند. بخش مسکونی سومین بخش بزرگ است که عمدتاً از گاز مایع (LPG) و نفت سفید برای پخت و پز و گرمایش استفاده می کند.

انتظار می‌رود که مصرف نفت چین در آینده به رشد اقتصادی ادامه دهد که ناشی از توسعه اقتصادی، شهرنشینی و افزایش استانداردهای زندگی است. با این حال، چین همچنین سیاست هایی را برای بهبود بهره وری انرژی، تنوع بخشیدن به منابع انرژی و ترویج انتقال کم کربن دنبال می کند. این عوامل ممکن است رشد تقاضای نفت در چین را در سال های آینده تعدیل کند.

چین و نفت

بزرگترین صادر کننده نفت جهان کدام کشور است؟

بزرگترین صادرکننده نفت جهان عربستان سعودی است. عربستان سعودی در سال 2021 به ارزش 138 میلیارد دلار نفت صادر کرد که معادل 14.5 درصد از صادرات جهانی نفت است. عربستان سعودی همچنین بزرگترین تولید کننده نفت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است که 12.14 میلیون بشکه در روز نفت تولید می کند یا حدود 12 درصد از تولید جهانی در سال 2022. عربستان سعودی تقریباً 15 درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد.

کشورهایی که پنج صادرکننده بزرگ نفت را تکمیل می کنند روسیه (11.8%)، کانادا (8.54%)، عراق (7.57%) و ایالات متحده (7.11%) هستند. این کشورها دارای سطوح مختلف تولید، مصرف و ذخایر نفت و همچنین عوامل ژئوپلیتیکی و اقتصادی متفاوتی هستند که بر صنعت نفت آنها تأثیر می گذارد.

نفت یک کالای حیاتی است که اقتصاد جهانی را تقویت می کند و بر بسیاری از جنبه های زندگی ما تأثیر می گذارد. نفت همچنین منبع چالش های زیست محیطی و اجتماعی مانند تغییرات آب و هوایی، آلودگی و درگیری ها است. بنابراین درک پویایی بازار جهانی نفت و نقش کشورهای مختلف صادرکننده نفت برای علاقمندان به این موضوع مهم است.

بزرگترین تولید کننده بنزین در جهان

بزرگترین تولیدکننده بنزین در جهان ایالات متحده است. ایالات متحده در جولای 2023 حدود 35 هزار بشکه در روز بنزین تولید کرد که نسبت به ماه قبل که حدود 584 هزار بشکه در روز تولید می کرد، کاهش قابل توجهی داشته است. ایالات متحده همچنین با تولید تقریباً 934 میلیارد متر مکعب در سال 2021 بزرگترین تولید کننده گاز طبیعی در جهان است.

ایالات متحده دارای یک صنعت بزرگ و متنوع نفت و گاز است که شرکت های بسیاری در اکتشاف، تولید، پالایش، حمل و نقل و بازاریابی فرآورده های نفتی دخیل هستند. ایالات متحده همچنین دارای منابع فراوان نفت و گاز مانند نفت و گاز شیل، نفت و گاز سبک و نفت و گاز دریایی است. ایالات متحده توانسته است تولید نفت و گاز خود را در سال‌های اخیر به دلیل نوآوری‌های فناوری، مانند شکستگی هیدرولیکی و حفاری افقی، که استخراج منابعی را که قبلاً غیرقابل دسترس بودند، افزایش دهد.

با این حال، ایالات متحده همچنین در بخش نفت و گاز خود با چالش ها و عدم قطعیت های زیادی مانند اثرات زیست محیطی، نوسانات بازار، تنش های ژئوپلیتیکی و انتقال انرژی مواجه است. ایالات متحده متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خود و دستیابی به انتشار خالص صفر تا سال 2050 است. این امر ممکن است مستلزم این باشد که ایالات متحده ترکیب انرژی خود را از سوخت های فسیلی به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر مانند باد، خورشیدی، آبی و انرژی هسته ای تغییر دهد. . ایالات متحده همچنین در فناوری ها و نوآوری های سبز مانند وسایل نقلیه الکتریکی، جذب و ذخیره کربن، هیدروژن و سوخت های زیستی سرمایه گذاری می کند.

انتهای مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *