موتورولا یک شرکت مخابراتی آمریکایی بود که در سال ۱۹۲۸ توسط پل و جوزف گالوین به عنوان شرکت تولیدی گالوین تاسیس شد. اولین محصول این شرکت حذف کننده باتری بود، دستگاهی که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل میکند و به رادیوهای مجهز به باتری اجازه می دهد تا از طریق برق خانگی کار کنند.
این شرکت در سالهای اولیه فعالیت خود روی دستگاه های ارتباط رادیویی کار می کرد. در سال ۱۹۴۰، محصولات ارتباط رادیویی دو طرفه را به پلیس و پرسنل ارتش ایالات متحده معرفی کرد.
معرفی برند محبوب موتورولا
موتورولا با معرفی اولین تلویزیون با قیمت کمتر از ۲۰۰ دلار، نقش خود را در بازار مصرف ایالات متحده گسترش داد. تصویر هفت اینچی آن به موتورولا کمک کرد تا ۱۰ درصد از بازار تلویزیون ایالات متحده را تا سال ۱۹۵۴ تأمین کند. در سال ۱۹۵۳ این شرکت، مانند سایر سازندگان تلویزیون، برنامه خود را با نام Motorola TV Hour تولید کرد تا علاقه خود را به رسانه جدید نشان دهد. رابرت گالوین، پسر پاول گالوین و نایب رئیس شرکت، مجری این سریال درام هفتگی بود.
در سال ۱۹۶۲، برند موتورولا همچنین تهیه تجهیزات ارتباطات رادیویی را برای برنامه های فضایی مختلف مانند پروژه بدون سرنشین مارینر (Mariner) و سرنشین دار جمنای (Gemini ) آغاز کرد. فرستنده این شرکت در سال ۱۹۶۹ در اولین مأموریت کاوش ماه توسط آمریکا، در آپولو مورد استفاده قرار گرفت، جایی که پیام فضانورد نیل آرمسترانگ از ماه بر روی دستگاهی با طراحی موتورولا منتقل شد.
علاوه بر محصولات ارتباطات رادیویی، این شرکت همچنین تجهیزات شبکه بی سیم و محصولات شبکه خانگی مانند ضبط کننده های دیجیتال ویدئو، تلویزیون با کیفیت بالا و غیره را تولید کرد.
بخش تلفن های بی سیم موتورولا پیشگام تلفن های همراه بود. این شرکت در اواسط دهه ۱۹۹۰ مفهوم گوشی های همراه و تلفن های همراه تاشو را معرفی کرد.
همچنین این گوشی ها در زمره اولین گوشی های هوشمند بودند که از سیستم عامل اندروید گوگل استفاده میکردند. اولین تلفن دارای سیستم عامل اندروید در تاریخ ۲ نوامبر ۲۰۰۹ با نام موتورولا دروید (Motorola Droid) عرضه شد.
در اواخر سال ۲۰۱۱ بود که این برند به دو شرکت عمومی مجزا Mobility و Solutions تبدیل شد. موتورولا Mobility که شامل بخش گوشی بود، در سال ۲۰۱۲ به گوگل فروخته شد و در سال ۲۰۱۴ توسط شرکت فناوری چینی لنوو (Lenovo) به مبلغ ۲٫۹۱ میلیارد دلار خریداری شد.
مرتبط : درباره شرکت لنوو
به عنوان بخشی از این معامله، گوگل دارای اکثریت مالکیت حق ثبت اختراع موتورولا Mobility بود، در حالی که لنوو مجوزی برای ثبت اختراعات نمونه کارها و سایر دارایی های معنوی دریافت کرد.
در حال حاضر برند موتورولا در حوزه تولید تلفنهای هوشمند بر پایه سیستمعامل اندروید فعالیتهای گستردهه ای را آغاز کرده است و برندهای بازار پسندی را روانه بازارهای جهانی کرده است.
یکی از ابزارهایی که این شرکت برای تولید موبایل به کار میبرد این است که محصولات را بر اساس مناطق مختلف جهان و علاقه آنها عرضه میکند. به عنوان مثال تلفن همراههایی که در اروپا تولید میشود یک سری ویژگیها را دارد که نوع آسیایی یا آمریکایی آن ندارد که این کمک میکند محصولات بیشتر مورد پسند قرار گیرند.