تقاضای مس با رشد فناوری و افزایش مصرف برق بالا می‌رود.

تصویر Copper یا مس

طبق گزارش رویترز از لندن در تاریخ ۲۲ آوریل، رونق فعالیت در بخش‌های خودروهای برقی، زیرساخت برق، هوش مصنوعی و اتوماسیون منجر به مصرف حداقل ۱۰ میلیون تن مس اضافی در طول دهه آینده خواهد شد.

رشد تکنولوژی‌هایی مانند هوش مصنوعی و اتوماسیون، به همراه تغییر منابع انرژی که شامل خودروهای برقی و انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود، باعث افزایش تقاضا برای کابل‌های مسی که رسانای الکتریسیته هستند شده است.

تخمین‌های تقاضای جدید از این کاربردها متفاوت است، اما گریم ترین، رئیس بخش تحلیل فلزات در شرکت Trafigura مستقر در سوئیس، می‌گوید که یک سوم از ۱۰ میلیون تن تقاضای جدید از بخش خودروهای برقی حاصل می‌شود.

او گفت: «یک سوم دیگر مربوط به تولید، انتقال و توزیع برق است و بقیه برای مواردی مانند اتوماسیون، سرمایه‌گذاری در بخش تولید و سیستم‌های خنک‌کننده در مراکز داده کاربرد دارد.» رشد مراکز داده با هوش مصنوعی مرتبط است.

نوشته های مرتبط

سرعت گرفتن تولید خودروهای برقی، پنل‌های خورشیدی و سرمایه‌گذاری در شبکه برق چین و همچنین افزایش فعالیت‌های تولیدی در این کشور که مصرف‌کننده‌ی اصلی است، هم‌اکنون تقاضا برای مس مورد استفاده در صنایع برق و ساخت‌وساز را افزایش داده است.

این موضوع همراه با کمبود عرضه مس تصفیه‌شده و کنسانتره (ماده اولیه مس) باعث افزایش قیمت مس در بورس فلزات لندن (LME) به بالاترین حد دو ساله یعنی حدود ۱۰ هزار دلار در هر تن شده است.

منابع صنعت مس می‌گویند بخشی از دلیل افزایش قیمت، کاهش ذخایر موجودی در انبارهای ثبت‌شده LME است که با ۱۲۱ هزار تن، بیش از ۳۵ درصد از اکتبر سال گذشته کاهش یافته است.

کمبود عرضه مس استخراجی یا کنسانتره به دلیل اختلالاتی مانند تعطیلی معدن Cobre متعلق به شرکت First Quantum (FM.TO) در پاناما در سال گذشته نیز به افزایش قیمت مس در سال جاری کمک کرده است.

تحلیلگران از زمان دسامبر که شرکت انگلو آمریکن (AAL.L) نیز پیش‌بینی تولید خود را کاهش داد، برآوردهای خود از تراز بازار مس را تجدید نظر کرده‌اند و برخی اکنون کمبودهای قابل توجهی را در بازار مس، در حدود ۲۶ میلیون تن در سال جاری، پیش‌بینی می‌کنند.

ترین انتظار دارد که تقاضای مس با صنعتی شدن و شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه، به ویژه در هند که مصرف سرانه سالانه آن تنها نیم کیلوگرم است، تقویت شود.

او گفت: در چین و کشورهای توسعه‌یافته، مصرف سرانه مس به ترتیب ۱۰ کیلوگرم و ۷ کیلوگرم است.

انتهای مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *