10+ بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان

بزرگترین ورزشگاه‌های فوتبال جهان، نه تنها شاهکارهای معماری بلکه نمادهای فرهنگی و ورزشی در سراسر قاره‌ها هستند. از ورزشگاه رونگ‌رادو ۱ می در کره شمالی با ظرفیت ۱۵۰ هزار نفر تا کمپ نو در اسپانیا و ورزشگاه آزتکا در مکزیک، این استادیوم‌ها نشان‌دهنده عشق بی‌پایان مردم به فوتبال هستند. بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان، با امکانات پیشرفته و ظرفیت‌های عظیم، میزبان رویدادهای تاریخی و مسابقات بین‌المللی مهم بوده‌اند. این ورزشگاه‌ها مکان‌هایی هستند که هواداران در آن‌ها به نزدیک‌ترین ارتباط با بازی دست می‌یابند و تجربه‌ای بی‌نظیر را از شور و هیجان فوتبال به دست می‌آورند.

آنچه در این مطلب خواهید خواند...

فوتبال، که در آمریکای شمالی و استرالیا بیشتر با نام “ساکر” شناخته می‌شود، محبوب‌ترین ورزش در جهان است. میلیاردها نفر در سراسر دنیا به این ورزش علاقه دارند و فوتبال در اوایل قرن بیستم جهان را درنوردید و همچنان قدرت خود را حفظ کرده است. شمار بازیکنان حرفه‌ای و آماتور در این ورزش هزاران نفر است و در هر کشوری به راحتی می‌توانید علاقه‌مندان به آن را پیدا کنید.

10+ بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان در سراسر دنیا ساخته شده‌اند و برخی از آن‌ها هزینه‌های صدها میلیون دلاری داشته‌اند. حضور بیش از 100,000 هوادار پرشور در این استادیوم‌ها، که همگی برای تیم محبوب خود فریاد می‌زنند، تجربه‌ای بی‌نظیر و فراموش‌نشدنی است. این ورزشگاه‌ها به مانند کلوسئوم‌های مدرن، نمادی از عشق بی‌پایان مردم به فوتبال هستند.

1.ورزشگاه رونگ‌رادو ۱ می، کره شمالی | ظرفیت: 150,000 نفر

تصویر ورزشگاه رونگ‌رادو ۱ می
ورزشگاه رونگ‌رادو ۱ می در جزیره رونگرا، پیونگ‌یانگ، کره شمالی.

شگفت‌انگیز برای بسیاری، بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان در کره شمالی قرار دارد. این کشور به طور مشهور از جهان خارج خود را محافظت می‌کند، اما با این وجود فوتبال در کره شمالی به اندازه هر جای دیگر بزرگ است.

ورزشگاه در سال 1989 به دنبال موفقیت بازی‌های المپیک 1988 که در کره جنوبی همسایه برگزار شد، ساخته شد. این ورزشگاه به طور رسمی در 1 می، همزمان با روز کارگر رونمایی شد. مهم‌ترین رویدادهایی که در اینجا برگزار شده، شامل مسابقات تیم ملی فوتبال کره شمالی و دور مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 سال AFC در سال 2018 است.

این ورزشگاه با مساحتی حدود 200,000 متر مربع دارای بیش از 1,300 اتاق و 80 ورودی است. طراحی آن، الهام گرفته از چتر نجات یا گل، شامل سقفی با 16 قوس است که 60 متر بالای زمین قرار دارد.

2.ورزشگاه میشیگان، ایالات متحده | ظرفیت: 107,601 نفر

تصویر ورزشگاه میشیگان، ایالات متحده
خورشید پشت ورزشگاه میشیگان طلوع می‌کند.

این شاهکار معماری با نام مستعار “خانه بزرگ” در دانشگاه میشیگان در شهر ان آربور قرار دارد. این ورزشگاه در سال 1927 ساخته شد و در ابتدا تنها ظرفیت 72,000 نفر را داشت، اما در سال 2010 ظرفیت آن با اضافه کردن 40,000 صندلی افزایش یافت. اگرچه ظرفیت رسمی آن 107,601 نفر است، اما در سال 2013 بیش از 115,109 نفر برای تماشای مسابقه بین دانشگاه میشیگان و دانشگاه نوتردام در این ورزشگاه حضور داشتند.

این ورزشگاه برای فوتبال آمریکایی ساخته شده است، اما فوتبال سنتی نیز در اینجا بازی می‌شود. مسابقات جام بین‌المللی قهرمانان (ICC) بارها در این ورزشگاه برگزار شده است.

یکی از رویدادهای قابل توجه دیگر که در ورزشگاه میشیگان برگزار شده، بازی کلاسیک زمستانی لیگ ملی هاکی در سال 2014 بود که در هوای برفی و بسیار سرد برگزار شد. این بازی بین تیم‌های تورنتو میپل لیفز و دیترویت رد وینگز با 105,000 تماشاگر رکورد بیشترین حضور تماشاگر در یک مسابقه هاکی را ثبت کرد.همچنین بخوانید :‌ورزش اول آمریکا چیست؟ | 7 + ورزش محبوب در آمریکا

مطلب مرتبط  جاهای دیدنی سیدنی | 19 جاذبه گردشگری سیدنی که ارزش دیدن دارند

3.ورزشگاه کریکت ملبورن، استرالیا | ظرفیت: 100,024 نفر

تصویر ورزشگاه کریکت ملبورن، استرالیا
ورزشگاه فوتبال و کریکت ملبورن کریکت گراند.

ورزشگاه کریکت ملبورن که گاهی به سادگی “گراند” نامیده می‌شود، تاریخ خود را به قبل از تأسیس کشور استرالیا در سال 1853 برمی‌گرداند. این ورزشگاه عظیم نه تنها بخشی بزرگ از هویت شهر ملبورن است بلکه به عنوان نمادی از افتخار ملی برای تمام استرالیایی‌ها شناخته می‌شود.

ظرفیت آن شامل 95,000 صندلی و حدود 5,000 فضای ایستاده است. امروزه این ورزشگاه مکان محبوبی برای برگزاری بازی‌های بین‌المللی کریکت، تنیس، راگبی و البته فوتبال است. در حالی که راگبی و فوتبال قوانین استرالیایی در میان محبوب‌ترین ورزش‌ها هستند، فوتبال سنتی نیز همچنان هواداران زیادی دارد، به ویژه در بازی‌های تیم ملی مردان.

بازی‌های المپیک 1956، فینال جام جهانی 1992 و بازی‌های مشترک‌المنافع 2006 همگی در ورزشگاه کریکت ملبورن برگزار شده‌اند. علاوه بر این، این ورزشگاه میزبان اجراهای هنرمندان و موسیقی‌دانان معروف جهان مانند U2، پل مک‌کارتنی و مدونا بوده است.

4.نیو کمپ ، اسپانیا | ظرفیت: 99,354 نفر

تصویر نیو کمپ ، اسپانیا
نمایی از زمین و سکوهای ورزشگاه نیوکمپ.

ورزشگاه نیوکمپ که در سال 1955 ساخته شد، به عنوان خانه تیم افسانه‌ای فوتبال بارسلونا طراحی شده است. اولین بازی‌ای که در این ورزشگاه برگزار شد، بین تیم‌های بارسلونا و ورشو و در حضور 90,000 تماشاگر بود.

امروزه، نیوکمپ بزرگترین ورزشگاه فوتبال در اروپا است و ظرفیت 99,354 نفر را دارد. البته قبل از اعمال محدودیت‌های مربوط به ایستادن و نشستن، این ورزشگاه در جریان یک بازی از جام جهانی 1982، میزبان 120,000 نفر بود.

نیوکمپ به عنوان خانه رسمی تیم فوتبال بارسلونا و همچنین به عنوان مکانی برای سایر رویدادهای ورزشی عمل می‌کند. باشگاه بارسلونا یکی از برجسته‌ترین میراث‌ها را در تاریخ فوتبال جهان دارد. این باشگاه چندین قهرمانی به دست آورده و میزبان برخی از بهترین بازیکنان تاریخ، از جمله رونالدینیو، ژاوی و لیونل مسی بوده است. طرفداران این باشگاه نه تنها در بارسلونا، بلکه در سراسر جهان یافت می‌شوند.

5.ورزشگاه فرست نشنال بانک، آفریقای جنوبی | ظرفیت: 94,807 نفر

تصویر ورزشگاه فرست نشنال بانک

ورزشگاه فرست نشنال بانک (FNB) در ژوهانسبورگ با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود. یک نام رایج برای این ورزشگاه “ساکر سیتی” است، در حالی که برخی دیگر آن را به دلیل شباهتش به یک کوزه یا کدو سبک آفریقایی، “کالاباش” می‌نامند.

این ورزشگاه بین سال‌های 1986 و 1989 ساخته شد و در ابتدا ظرفیت 80,000 نفر را داشت. اما در سال 2009، ظرفیت آن به حدود 95,000 نفر افزایش یافت تا میزبان جام جهانی 2010 باشد. این جام جهانی برای بسیاری یکی از بهترین‌ها در حافظه اخیر است.

این ورزشگاه هنوز هم استفاده گسترده‌ای دارد. تیم ملی فوتبال آفریقای جنوبی و تیم کایزر چیفس از لیگ برتر آفریقای جنوبی اغلب بازی‌های خود را در ورزشگاه FNB برگزار می‌کنند.

6.ورزشگاه ومبلی، بریتانیا | ظرفیت: 90,000 نفر

تصویر ورزشگاه ومبلی، بریتانیا
نمای داخلی ورزشگاه فوتبال ومبلی، لندن، بریتانیا.

ومبلی به عنوان ورزشگاه ملی انگلستان در لندن قرار دارد. اگرچه این ورزشگاه ششمین ورزشگاه بزرگ فوتبال در جهان است، اما با ظرفیت 90,000 نفر، بزرگترین مکان ورزشی در بریتانیا به شمار می‌رود. این ورزشگاه که در اصل در سال 1923 ساخته شد، در سال 2007 با تمام ویژگی‌های مدرن و پیشرفته به طور کامل بازسازی شد.

مطلب مرتبط  بررسی صنعت آمریکا در سال 2024 🇺🇸

نسخه جدید ورزشگاه ومبلی چیزی کمتر از یک شگفتی نیست. این ورزشگاه عظیم، دارای سقفی کشویی است که تماشاگران را از شرایط آب و هوایی محافظت می‌کند. همچنین دارای یک قوس بلند است که در بخش شمالی به طول 133 متر کشیده شده و از سراسر لندن قابل مشاهده است. علاوه بر این، ومبلی شامل 34 بار، 8 رستوران و 688 سرویس غذا و نوشیدنی است.

ورزشگاه ومبلی در لیگ برتر انگلستان استفاده‌های زیادی دارد و زمانی میزبان تیم بزرگ تاتنهام هاتسپرز بود. رویدادهای دیگر از جمله کنسرت‌ها، مسابقات بوکس و تورنمنت‌های بین‌المللی فوتبال نیز به طور منظم در اینجا برگزار می‌شوند.

7.ورزشگاه رز بول، ایالات متحده | ظرفیت: 87,565 نفر

تصویر ورزشگاه رز بول، ایالات متحده

ورزشگاه رز بول در پاسادینا، کالیفرنیا قرار دارد و دومین ورزشگاه بزرگ ایالات متحده پس از “بیگ هاوس” در میشیگان است. این ورزشگاه که در سال 1922 ساخته شد، بیشتر به عنوان مکانی برای مسابقات فوتبال دانشگاهی آمریکایی شناخته می‌شود.

هر سال در روز اول ژانویه، یک بازی بزرگ در این ورزشگاه برگزار می‌شود تا سال جدید آغاز شود.با وجود اینکه این ورزشگاه برای فوتبال دانشگاهی ساخته شده است، هنوز هم برای فوتبال سنتی استفاده می‌شود. رز بول میزبان فینال جام جهانی 1994 فیفا، فینال جام جهانی زنان 1999 و مسابقه نهایی المپیک فوتبال 1984 بود. ظرفیت کنونی رز بول 87,565 نفر است.

آخرین بازسازی‌های عمده در سال 2014 انجام شد و با وجود استفاده مکرر از این ورزشگاه، هیچ برنامه‌ای برای توسعه یا بهبود اساسی آن در حال حاضر وجود ندارد، جز چند تغییر جزئی در ظاهر آن.

8.ورزشگاه آزتکا، مکزیک | ظرفیت: 87,523 نفر

تصویر ورزشگاه آزتکا، مکزیک

ورزشگاه آزتکا که در قلب مکزیکو سیتی قرار دارد، یکی از بزرگترین ورزشگاه‌های ورزشی جهان است. این ورزشگاه که در سال 1962 ساخته و در سال 1966 افتتاح شد، تحت تأثیر سبک‌های ورزشگاه‌های اسپانیایی، انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی قرار گرفته است.

ورزشگاه آزتکا میزبان رویدادهای بزرگی از جمله فینال‌های جام جهانی فوتبال در سال‌های 1970 و 1986 بوده و همچنان برای بازی‌های بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سال 2026 نیز میزبان بازی‌های جام جهانی فوتبال خواهد بود. امروزه این ورزشگاه مقر تیم ملی فوتبال مکزیک (ال تری) و تیم محلی کلوب آمریکا است.

در طول سال‌ها نگرانی‌هایی در مورد ظاهر و وضعیت خراب این ورزشگاه وجود داشت، اما اخیراً تلاش‌های جدی برای به‌روز رسانی آن انجام شده است. اکنون این ورزشگاه شامل امکاناتی مانند سوئیت‌های زمینی، نمایشگرهای بزرگ و دوربین‌های پیگیری میدان در طول مسابقات شده است.

مطلب مرتبط  شرکت های هواپیمایی آمریکا کدامند؟

9.ورزشگاه ملی بوکیت جلیل، مالزی | ظرفیت: 87,411 نفر

تصویر ورزشگاه ملی بوکیت جلیل، مالزی

هواداران فوتبال و ورزش می‌توانند ورزشگاه ملی بوکیت جلیل را در کوالالامپور، مالزی، در مجموعه ورزشی ملی بیابند. این ورزشگاه که در سال 1995 ساخته شده است، حدود 350,000 متر مربع مساحت دارد و شامل 20 سوئیت شرکتی برای رویدادها و جلسات است.

با ظرفیت 87,411 نفر، تیم ملی فوتبال مالزی اغلب بازی‌های خود را در این ورزشگاه بزرگ برگزار می‌کند. اما بوکیت جلیل همچنین یک مکان چند منظوره است که میزبان رویدادهای ورزشی بزرگی مانند بازی‌های مشترک‌المنافع 1998، جام آسیا 2003 لیگ برتر انگلیس و بازی‌های جنوب شرقی آسیا 2017 بوده است.

علاوه بر فوتبال، کنسرت‌های بزرگی نیز در این ورزشگاه برگزار می‌شود. هنرمندان بین‌المللی مانند اد شیرن نیز در این استادیوم کنسرت برگزار کرده‌اند.

10ورزشگاه برج العرب، مصر | ظرفیت: 86,000 نفر

تصویر ورزشگاه برج العرب، مصر

ورزشگاه برج العرب که در ساحل مصر و در شهر بندری اسکندریه قرار دارد، یکی از بزرگترین ورزشگاه‌های فوتبال جهان است. این ورزشگاه که با نام ورزشگاه الجیش نیز شناخته می‌شود، ظرفیت 86,000 نفر را دارد. برج العرب در ابتدا به عنوان بخشی از پروژه مصر برای میزبانی جام جهانی 2010 ساخته شد و در سال 2006 افتتاح شد.

با وجود این که مصر هرگز موفق به میزبانی جام جهانی نشد، این کشور به یکی از بزرگترین ورزشگاه‌های فوتبال جهان دست یافت. امکانات برج العرب نیز بسیار شگفت‌انگیز است، از جمله پارکینگی که می‌تواند 5,000 خودرو و 200 اتوبوس را در خود جای دهد و دارای 136 ورودی الکترونیکی است که می‌تواند در هر دقیقه 800 نفر را وارد ورزشگاه کند. همچنین، این ورزشگاه دارای 39 کافه‌تریا و یک هتل داخلی است که می‌تواند 200 مهمان را اقامت دهد.

این ورزشگاه بزرگ بیشتر برای لیگ برتر فوتبال مصر استفاده می‌شود و همچنین میزبان بازی‌های بین‌المللی بوده است.

جمع بندی

این ده ورزشگاه به عنوان نمادهای برجسته و شناخته‌شده فوتبال در سراسر جهان، در قاره‌های مختلف قرار دارند و تأثیر جهانی و جذابیت پایدار این ورزش را به نمایش می‌گذارند. این ورزشگاه‌ها نه تنها شاهکارهای معماری هستند بلکه به عنوان نمادهای فرهنگی نیز شناخته می‌شوند. صرف‌نظر از هدف اولیه ساخت آن‌ها، چیزی که واقعاً طرفداران را به بازی نزدیک‌تر می‌کند، شور و هیجانی است که توجه میلیاردها هوادار را در سراسر جهان به خود جلب کرده است.

10+ بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان

ورزشگاه کشور ظرفیت
ورزشگاه رونگ‌رادو ۱ می کره شمالی 150,000
ورزشگاه میشیگان ایالات متحده 107,601
ورزشگاه کریکت ملبورن استرالیا 100,024
نیوکمپ اسپانیا 99,354
ورزشگاه FNB آفریقای جنوبی 94,807
ورزشگاه ومبلی بریتانیا 90,000
رز بول ایالات متحده 88,565
ورزشگاه آزتکا مکزیک 87,523
ورزشگاه ملی بوکیت جلیل مالزی 87,411
ورزشگاه برج العرب مصر 86,000

منبع : worldatlas

انتهای مطلب

لطفا به اشتراک بگذارید

لطفا نظر خود را درباره این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *