فواید و مضرات روغن کانولا چیست؟ (بررسی جامع کلزا)

فواید و مضرات روغن کانولا

یکی از انواع روغن های مناسب برای آشپزی روغن کانولا است. این روغن خوراکی دارای فوایدی چون نقطه دود بالا بوده و بسیاری از آشپزان و خانم های خانه دار از آن برای پخت و پز استفاده می کنند. در کنار تمام ویژگی های مثبت، مصرف بیش از اندازه این محصول مضراتی چون صدمه دیدن کبد را به همراه دارد.

پیشنهاد می دهیم که درباره فواید و مضرات روغن کانولا قبل از مصرف اطلاعاتی به دست آورید، سپس با آسودگی خیال از آن استفاده نمایید. ما کلیه ویژگی های منفی این روغن را در کنار خواصش بررسی کرده ایم.

روغن کانولا چیست؟

روغن کانولا از گیاهی به نام کلزا بدست می آید. در واقع تولیدکنندگان دانه های این گیاه را خرد می کنند و سپس طی فرآیندی از آنها روغن گیری کرده و در نهایت کانولا ایجاد می شود.

باید گفت در کنار فواید و مضرات روغن کانولا، قیمت آن نیز باعث شده که بسیاری از مردم به این روغن توجه بیشتری کرده و هزینه کلی این فرآورده را با قیمت روغن کنجد اصل مقایسه و بعد از آن اقدام به خرید نمایند.

نوشته های مرتبط

دقت داشته باشید که کلزای معمولی به دلیل وجود مواد سمی اسید اروسیک و گلوکوزینولات غیر قابل استفاده است. به همین دلیل دانشمندان اقدام به حذف این ماده از این محصول کرده و گیاهی بنام کانولا را پرورش می دهند. فرآورده هایی که تحت عنوان همین نام استفاده می کنیم نیز در واقع از گیاه کانولا گرفته شده اند.

برای اینکه روغن کانولا آماده سرو شود، طی فرآیندهای شیمیایی و تولیدی زیادی قرار می گیرد که از جمله آنها می تواند به اضافه کردن ماده شیمیایی هگزان به آن اشاره کرد.

بررسی دلایل محبوبیت روغن کانولا

هر یک از روغن های موجود در بازار، برای کار خاصی در آشپزی به کار می روند مثل پخت یا سرخ کردن؛ به طور مثال روغن کنجد برای سرخ کردن بسیار مناسب است، اما روغن کانولا در بسیاری از مواقع به دلیل نقطه دود بالا برای سرخ کردن و پخت غذا به صورت همزمان به کار می آید.

با این حال 2 دلیل عمده برای محبوبیت کانولا وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

  • این فرآورده طعمی خنثی دارد، بنابراین زمان استفاده از آن کوچکترین تغییری در طعم اصلی غذاها به وجود نمی آید.
  • این فرآورده نقطه دود بالایی دارد، بنابراین با استفاده از آن معمولاً می توانید انواع غذاهای سرخ کردنی و خوشمزه را تهیه کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.

از این روغن معمولاً استفاده های مختلفی می شود. در واقع بسیاری از سرآشپزان، در تهیه انواع سس از آن استفاده می کنند، به این ترتیب که برای نچسبیدن غذا به کف مقداری از آن را در ماهیتابه می ریزند. شما می توانید از این فرآورده به جای مواد غذایی جامد مثل کره مارگارین نیز استفاده کنید.

نگاهی به مضرات روغن کانولا

اکنون نوبت به بررسی مضرات و ویژگی های منفی روغن کانولا می رسد. این فرآورده در کنار تمام ویژگی های مثبت، برخی ویژگی های منفی نیز دارد که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد. در واقع روغن های کانولا از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده اند و آن را به صورت جزئی هیدروژنه کرده اند که همین موضوع می تواند روی سلامتی شما تاثیر منفی بگذارد.

در ادامه لیستی از مضرات روغن کانولا را بیان کرده و در مورد آنها توضیحاتی شرح می دهیم:

مشکلات کلیه ای و کبدی

خوردن غذاهایی که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده اند، باعث بروز مشکلاتی در کبد و کلیه می شوند؛ از این رو بسیاری از متخصصین تاکید دارند که به هیچ عنوان چنین فرآورده هایی را مصرف نکنید، چون این 2 عضو از بدن بسیار حیاتی هستند و در صورت بروز مشکل در آنها خطرات و بیماری های مختلفی تهدیدتان خواهد کرد.

ناراحتی قلبی

میزان بالای اسید اوریک موجود در روغن کانولا باعث بروز مشکلات قلبی در انسان می شود. در واقع بسیاری از پزشکان اعتقاد دارند که این روغن باعث التهاب و کلسیفیکاسیون شریان ها می شود که این مشکلات به نوعی برای قلب خطرناک هستند.

افزایش فشار خون و سکته مغزی

اگر مبتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی هستید، پیشنهاد می دهیم که از روغن کانولا استفاده نکنید، چون این روغن تاثیر منفی زیادی بر روی کاهش عمرتان می گذارد. در واقع دانشمندان بر اساس مطالعات به این نتیجه رسیده اند که این روغن موجب کاهش زمان انعقاد خون می شود و با بالابردن درصد شکنندگی غشاء گلبول های قرمز باعث سکته مغزی خواهد شد.

لیستی از سایر مضرات روغن کانولا

در ادامه لیستی از سایر مضرات روغن کانولا را برایتان قرار می دهیم تا با ویژگی های منفی این فرآورده بیشتر آشنا شوید:

  • ایجاد وقفه در روند رشد نوزادان و کودکان
  • از بین رفتن سلامت تغذیه
  • بالا بردن میزان چربی های مضر در بدن
  • ایجاد بیماری سرطان
  • سرکوب کردن سیستم ایمنی بدن
  • ایجاد واکنش های آلرژیک

بررسی مزایای روغن کانولا

بررسی مزایای روغن کانولا

در ادامه لیستی از مهمترین مزایای روغن کانولا را می آوریم و درباره آنها توضیح می دهیم:

رفع مشکلات پوستی

در ترکیب روغن کانولا ویتامین های مختلفی وجود دارند که باعث جوانسازی پوست و از بین بردن آثار پیری مثل چین و چروک می شوند. ویتامین های K و E موجود در این خوراکی مشکلات پوستی دیگری از جمله اگزما، لکه ها، نقاط تیره و … را از بین می برند.

سلامتی قلب

در روغن کانولا از چربی ترانس و چربی اشباع کمی استفاده شده است، به همین دلیل حتی کسانی که مبتلا به بیماری قلبی هستند نیز امکان استفاده از آن را دارند. در واقع در این خوراکی اسیدهای چرب مفید امگا 3 وجود داشته که باعث پایین آمدن میزان چربی اشباع شده آن می شود.

کنترل دیابت

این فرآورده موجب بالا نگه داشتن سطح گلوکز خون می شود و از کاهش یا افزایش ناگهانی قند خونتان جلوگیری می کند؛ به همین دلیل در کنترل دیابت نیز بسیار تاثیرگذار است.

کاهش وزن

از جمله ویژگی های مثبت روغن کانولا می توان به فواید آن در کاهش وزن اشاره کرد. در واقع شما می توانید از این فرآورده در غذاهای مختلفتان بدون نگرانی از چاق شدن استفاده کنید.

کاهش کلسترول مضر خون

از آنجا که چربی اشباع شده این روغن بسیار کم است، باعث کم شدن میزان سطح کلسترول مضر خون می شود که این خاصیت از ویژگی های بارز کانولا می باشد.

فواید و مضرات روغن کانولا که وسوسه تان می کند

فواید و مضرات روغن کانولا که وسوسه تان می کند

فواید روغن کانولا از جمله تاثیر آن در لاغری بسیاری از افراد را مجاب می کند تا این فرآورده را در برنامه غذایی شان قرار دهند و انواع خوراکی ها و غذاهای مختلفشان را با آن تهیه کنند.

در نقطه مقابل مضرات روغن کانولا باعث می شود تا بعضی افراد وسوسه شوند تا به طور کامل این روغن را از رژیم غذایی خود حذف کرده و روغن های دیگری را جایگزین نمایند.

اکنون با آگاهی از فواید و مضرات روغن کانولا بهتر می توانید تصمیم بگیرید که آیا مایل به استفاده از این فرآورده گیاهی هستید یا خیر و آیا دوست دارید که انواع غذاهای مختلف تان را با آن تهیه کنید؟ دقت کنید که مصرف بی رویه این روغن می تواند سبب از کار افتادن کلیه یا کبد شود، پس در استفاده از آن اعتدال داشته باشید.

انتهای مطلب

مطالب مرتبط

هیچ محتوایی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *