بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران در آستانه بهره برداری

تصویر بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران در اصفهان

آغاز به کار فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران نقطه عطفی در بهره‌برداری از منابع انرژی تجدیدپذیر در ایران محسوب می‌شود. این پروژه که در اصفهان کلید خورده، با ظرفیت 600 مگاوات، نه تنها بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران بلکه پنجمین نیروگاه بزرگ منطقه خواهد بود. این اقدام بیانگر تغییر چشمگیر در چشم‌انداز انرژی کشور و گامی بلند به سوی توسعه پایدار است.

نکات کلیدی مقاله

• اولین فاز از بزرگترین نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی ایران در آستانه بهره برداری در اصفهان است

• این نیروگاه پنجمین نیروگاه خورشیدی بزرگ منطقه خواهد بود

• فاز اول آن با ظرفیت 120 مگاوات تا تیرماه 1403 آماده بهره برداری می شود

نوشته های مرتبط

• پروژه با سرمایه گذاری 400 میلیون دلار و یک میلیون پنل در مساحت 1200 هکتار ساخته می شود

• از ویژگی های آن می توان به توان تولید بالا، پنل های پرتوان و فناوری های پیشرفته اشاره کرد

• اهداف: تولید برق، کاهش انتشار آلایندها، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی

• توسط بخش خصوصی و فعالان صنعت انرژی کشور اجرا می شود

• کاهش یک میلیون تن انتشار CO2 سالانه پیش بینی می شود.

اولین فاز از بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران در آستانه بهره برداری

حدوداً بهمن سال قبل اخباری مربوط به کلنگ زنی ابرپروژه نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی در اصفهان به گوش رسید. به گفته کارشناسان، این پروژه در صورت تحقق، بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران و پنجمین نیروگاه خورشیدی منطقه خواهد بود.

طبق آخرین اخبار، این پروژه با زیرسازی، خریداری و تحویل پنل‌ها و  نصب ترانس انتقال برق به شبکه در آستانه شروع استقرار پنل‌ها و آماده شدن برای بهره برداری فاز اول با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات تا تیرماه 1403 است.

نیروگاه های خورشیدی به عنوان یکی از مهم ترین منابع تامین انرژی در جهان شناخته شده و امروزه احداث آنها با هدف تولید برق و صیانت از سرمایه های زیست محیطی و توسعه اقتصاد پایدار در دستور کار بسیاری از دولت‌ها، شرکت‌ها، سازمان‌ها و نهادهای بزرگ در جهان قرار گرفته است؛ به طوری که در سال 2023 بیش از نیمی از رشد اقتصادی کشوری مانند چین به این حوزه اختصاص داشته است.

ایران نیز به عنوان کشوری با عرض جغرافیایی مناسب و میزان تابش دریافتی فراوان در طول سال، محل مناسبی برای اجرای چنین پروژه هایی است. از این رو، با توجه به ضرورت های موجود در کشور در زمینه انرژی های تجدیدپذیر، نسبت به احداث یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 600 مگاوات برای تأمین بخشی از برق مورد نیاز کشور اقدام شده است. مطلب مرتبط : انرژی تجدید پذیر به زبان ساده ! (مزایا و معایب)

ابرپروژه نیروگاه خورشیدی 600 مگاوات، با سرمایه ای بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار (۲۰هزار میلیارد تومان) و استقرار حدود یک میلیون پنل خورشیدی با حجم دو هزار کانتینر در حال احداث است. مساحت تحت بهره‌برداری این پروژه 1200 هکتار معادل با مساحت 2000 زمین فوتبال استاندارد است و در منطقه کوهپایه واقع در شرق اصفهان راه اندازی می شود.

تصویر بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران

از وجوه تمایز این نیروگاه نسبت به سایر نیروگاه های خورشیدی کشور، می توان به میزان تولید برق این نیروگاه و ابعاد پروژه اشاره کرد. به طوری که این نیروگاه می تواند ظرفیتی بیشتر از کل ظرفیت تولید برق خورشیدی فعلی ایران را تنها در یک نیروگاه و به صورت متمرکز تولید کند.

همچنین هر یک از پنل‌های خورشیدی این نیروگاه با ظرفیت تولید ۶۶۰ وات، از حداکثر توان تولیدی پنل درمیان نیروگاه‌های ایران برخوردارند. این نیروگاه عظیم، مجهز به فناوری‌های دیگری همچون سلول‌های خورشیدی دو وجهی با قابلیت دریافت همزمان تابش مستقیم و بازتابش نور خورشید از سطح زمین و ردیاب نور خورشید جهت حرکت سلول در طول روز است که توان بهره برداری این نیروگاه را افزایش می‌دهد.

این ابرپروژه نیروگاه خورشیدی در حال حاضر از مرحله مطالعات اولیه عبور کرده و فاز نخست آن طی چندماه گذشته وارد مرحله اجرایی شده است. هدف از اجرای این ابرپروژه نه فقط تولید برق مورد نیاز کشور، بلکه کاهش قابل توجه انتشار آلودگی‌ها، گازهای گلخانه‌ای و کربن است که به تلاش‌های گسترده‌تر کشور در مبارزه با تغییرات اقلیمی کمک می‌کند. مطلب مرتبط : آشنایی با پنل خورشیدی و انواع آن

پیش بینی می‌شود با بهره برداری از این نیروگاه سالیانه به میزان یک میلیون تن کاهش انتشار دی‌اکسید کربن برای تولید این میزان برق را شاهد باشیم؛ علاوه بر این، انتظار می‌رود این پروژه فرصت‌های شغلی بسیاری را فراهم کرده و با ایجاد رشد اقتصادی به افزایش رفاه کلی منطقه فعالیت خود کمک کند.

لازم به ذکر است، این پروژه به همت بخش خصوصی و فعالان بزرگ صنعت کشور، آغاز و با تلاش شبانه روزی متخصصان حوزه انرژی تا این نقطه ادامه پیدا کرده است. امید است در آینده نزدیک شاهد توفیق اهداف این ابرپروژه ملی باشیم.

نویسنده : امیرعلی الله دادی، فعال حوزه محیط زیست (انرژی های تجدیدپذیر)

انتهای خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *