ثروتمندترین کشورهای جهان در سال 2024

تصویر ثروتمندترین کشورهای جهان
در سال ۲۰۲۴، ثروتمندترین کشورهای جهان ترکیبی از اقتصادهای کوچک و بزرگ را شامل می‌شوند که قدرت خرید بالای شهروندان آن‌ها به عوامل متنوعی وابسته است. بسیاری از این کشورها مانند لوکزامبورگ، ماکائو و سنگاپور با استفاده از سیاست‌های هوشمندانه مالی و مالیاتی، موفق به جذب سرمایه‌گذاران و کارآفرینان شده‌اند. همچنین کشورهایی مانند قطر و امارات متحده عربی، به دلیل بهره‌مندی از منابع طبیعی فراوان، توانسته‌اند به جایگاه‌های بالای این فهرست دست یابند. با این حال، عواملی مانند همه‌گیری کووید-۱۹ و بحران‌های جهانی باعث چالش‌های اقتصادی شده و بر برخی از این کشورها تأثیر گذاشته است، اما همچنان این کشورها از بالاترین سطح رفاه و قدرت خرید در جهان برخوردارند.

آنچه در این مطلب خواهید خواند...

به نقل از gfmag (اف جی مگ) ، بسیاری از ثروتمندترین کشورهای جهان، از کوچک‌ترین‌های آن‌ها نیز هستند: همه‌گیری، رکود اقتصادی جهانی و ناآرامی‌های ژئوپلیتیک تأثیر چندانی بر ثروت عظیم این کشورها نداشته است.

وقتی مردم به ثروتمندترین کشورهای جهان فکر می‌کنند، چه چیزی به ذهن آن‌ها می‌رسد؟ و وقتی به کوچک‌ترین کشورهای جهان فکر می‌کنند، چه چیزی در خاطرشان می‌آید؟ بسیاری احتمالاً شگفت‌زده خواهند شد که بسیاری از ثروتمندترین کشورهای جهان نیز از کوچک‌ترین‌های آن‌ها هستند.

برخی کشورهای بسیار کوچک و ثروتمند مانند سن مارینو، لوکزامبورگ، سوئیس و سنگاپور از داشتن بخش‌های مالی پیشرفته و نظام‌های مالیاتی که سرمایه‌گذاری خارجی، نیروی کار حرفه‌ای و سپرده‌های کلان بانکی را جذب می‌کنند، بهره‌مند می‌شوند. دیگر کشورها مانند قطر و امارات متحده عربی دارای ذخایر عظیم هیدروکربن یا منابع طبیعی سودآور دیگری هستند. کازینوهای درخشان و سیل گردشگران نیز به کسب‌وکار کمک می‌کنند: منطقه بازی‌های آسیایی ماکائو همچنان یکی از ثروتمندترین ایالت‌های جهان است، با وجود این که تقریباً سه سال تحت محدودیت‌های سفر ناشی از همه‌گیری بوده است.

اما وقتی می‌گوییم یک کشور «ثروتمند» است، منظور ما چیست، به‌ویژه در دوره‌ای که نابرابری درآمدی بین فوق ثروتمندان و سایر افراد در حال افزایش است؟ در حالی که تولید ناخالص داخلی (GDP) ارزش کل کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور را اندازه‌گیری می‌کند، تقسیم این خروجی بر تعداد ساکنان تمام وقت آن کشور، روش بهتری برای تعیین میزان ثروت یا فقر جمعیت یک کشور نسبت به کشور دیگر است. به این ترتیب، دلیل اینکه چرا «ثروتمند» اغلب به معنای «کوچک» است، آشکار می‌شود: اقتصاد این کشورها نسبت به جمعیت کوچک‌شان به طور نامتناسبی بزرگ است.

با این حال، تنها زمانی که نرخ‌های تورم و هزینه کالاها و خدمات محلی را در نظر بگیریم، می‌توانیم تصویری دقیق‌تر از استاندارد زندگی متوسط یک کشور به دست آوریم: عددی که به دست می‌آید همان چیزی است که به آن “برابری قدرت خرید” (PPP) گفته می‌شود و معمولاً به دلارهای بین‌المللی بیان می‌شود تا مقایسه بین کشورهای مختلف امکان‌پذیر شود.

آیا باید به طور خودکار فرض کنیم که در کشورهایی که PPP به خصوص بالا است، جمعیت به طور کلی نسبت به اکثر نقاط دیگر جهان وضعیت بهتری دارند؟ نه دقیقاً. ما با میانگین‌ها سروکار داریم و در هر کشور نابرابری‌های ساختاری می‌توانند به راحتی تراز را به نفع کسانی که از قبل مزیت دارند تغییر دهند.

همه‌گیری کووید-19 به گونه‌ای این نابرابری‌ها را آشکار کرد که کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد. در حالی که شکی نیست که ثروتمندترین کشورها که معمولاً به دلیل جمعیت مسن‌تر و سایر عوامل خطر بیشتر در معرض ویروس کرونا بودند منابع لازم برای مراقبت بهتر از افراد نیازمند را داشتند، اما این منابع به طور مساوی در دسترس همه نبود. علاوه بر این، پیامدهای اقتصادی قرنطینه‌ها بیشتر به کارگران کم‌درآمد آسیب زد تا افرادی که مشاغل با درآمد بالا داشتند و این به نوبه خود نوع جدیدی از نابرابری را دامن زد؛ بین کسانی که به راحتی از خانه کار می‌کردند و کسانی که مجبور بودند برای کار به محل‌های کار سفر کنند و سلامت خود را به خطر بیندازند. کسانی که شغل خود را از دست دادند چون صنایع آن‌ها به‌طور کامل تعطیل شد، خود را تقریباً بدون هیچ شبکه ایمنی یافتند شکاف‌های بزرگ در مشهورترین سیستم‌های رفاهی جهان آشکار شدند.

پس از فروکش کردن همه‌گیری، تورم به طور جهانی افزایش یافت، روسیه به اوکراین حمله کرد و بحران قیمت مواد غذایی و نفت را تشدید کرد. سپس بحران اسرائیل و حماس به وقوع پیوست و اختلالات بیشتری در زنجیره‌های تأمین و بازارهای کالا و انرژی به وجود آورد. خانواده‌های کم‌درآمد همیشه بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند، زیرا مجبور هستند نسبت بیشتری از درآمد خود را صرف نیازهای اساسی مانند مسکن، غذا و حمل‌ونقل کنند که قیمت آن‌ها بیشتر در نوسان است و تمایل به افزایش دارند.

در 10 کشور فقیر جهان، میانگین قدرت خرید سرانه کمتر از $1500 است، در حالی که در 10 کشور ثروتمند، این عدد بیش از $110,000 است، طبق داده‌های صندوق بین‌المللی پول (IMF).

یک هشدار درباره این آمار: صندوق بین‌المللی پول بارها هشدار داده است که برخی اعداد باید با احتیاط بررسی شوند. برای مثال، بسیاری از کشورهایی که در رتبه‌بندی ما قرار دارند، بهشت‌های مالیاتی هستند، به این معنی که ثروت آن‌ها در اصل در جای دیگری ایجاد شده است که به‌طور مصنوعی تولید ناخالص داخلی آن‌ها را بالا می‌برد. در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۳۰ دولت توافق جهانی برای اطمینان از پرداخت حداقل نرخ مالیات ۱۵ درصدی توسط شرکت‌های بزرگ را امضا کردند (توافقی که هنوز به دلیل مخالفت قانون‌گذاران و سیاستمداران بسیاری از کشورها اجرایی نشده است)، منتقدان استدلال کرده‌اند که این نرخ کمی بیشتر از نرخ‌هایی است که بهشت‌های مالیاتی مانند ایرلند، قطر و ماکائو دارند. تخمین زده شده است که بیش از ۱۵ درصد از حوزه‌های قضایی جهانی بهشت‌های مالیاتی هستند و صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است که تا پایان دهه ۲۰۲۰، حدود ۴۰ درصد از جریان‌های سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهان به تاکتیک‌های ماهرانه فرار مالیاتی نسبت داده می‌شود، در مقایسه با ۳۰ درصد در دهه ۲۰۱۰. به عبارت دیگر: این سرمایه‌گذاری‌ها از طریق پوسته‌های شرکت‌های خالی عبور می‌کنند و سود اقتصادی چندانی برای جمعیتی که در آن پول به پایان می‌رسد، به همراه ندارند.

همچنین بخوانید :  تحصیل پزشکی در قطر چگونه است؟

10 کشور ثروتمند جهان:

۱۰. نروژ 🇳🇴

تصویر نروژ

دلار بین‌المللی فعلی: $82,832

از زمان کشف ذخایر بزرگ نفتی دریایی در اواخر دهه ۱۹۶۰، موتور اقتصادی نروژ با نفت به حرکت درآمده است. به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت غرب اروپا، این کشور دهه‌ها از افزایش قیمت‌ها بهره‌مند بوده است.

تا زمانی که این روند متوقف شد: قیمت‌ها در ابتدای سال ۲۰۲۰ سقوط کردند، سپس همه‌گیری جهانی آغاز شد و کرون (واحد پول نروژ) به شدت کاهش یافت. در سه‌ماهه دوم آن سال، تولید ناخالص داخلی نروژ ۶.۳٪ کاهش یافت که بزرگترین افت در نیم قرن گذشته و شاید از زمان جنگ جهانی دوم بود.

آیا این به معنای آن است که نروژی‌ها به طور قابل توجهی فقیرتر از قبل از همه‌گیری شده‌اند؟ قطعا نه. پس از شوک اولیه، اقتصاد به تدریج خسارات را جبران کرد و بهبود یافت.

علاوه بر این، نروژی‌ها می‌توانند همیشه به صندوق ثروت ملی ۱.۴ تریلیون دلاری خود، بزرگترین صندوق ثروت ملی جهان، تکیه کنند. همچنین، برخلاف بسیاری از کشورهای ثروتمند دیگر، ارقام تولید ناخالص داخلی سرانه نروژ بازتاب دقیقی از وضعیت اقتصادی متوسط مردم است. این کشور یکی از کوچکترین شکاف‌های نابرابری درآمدی در جهان را داراست.

۹. ایالات متحده 🇺🇸

تصویر ایالات متحده

دلار بین‌المللی فعلی: $85,373

گفتیم که ثروتمندترین کشورها کوچک‌ترین‌ها نیز هستند؟ این موضوع قطعاً در مورد ایالات متحده صدق نمی‌کند. این کشور برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ وارد فهرست ۱۰ کشور برتر شد، پس از آن که برای دو دهه بیشتر در رتبه‌های بعد از دهم قرار داشت.

افزایش آن، حداقل در ابتدا، عمدتاً به دلیل اقدامات اجتماعی-اقتصادی مرتبط با همه‌گیری بود که درآمد و هزینه‌ها را افزایش داد و به کاهش قیمت انرژی منجر شد، که کشورهایی مانند قطر، نروژ و امارات متحده عربی را چند رتبه پایین‌تر برد، در حالی که برونئی به کلی از فهرست ۱۰ کشور برتر خارج شد.

با این حال، ایالات متحده توانسته این حرکت را حفظ کند و همچنان در بالاترین رده‌های فهرست باقی بماند. نه تنها رکود اقتصادی ایالات متحده در اوایل سال ۲۰۲۰ کوتاه‌ترین رکود در تاریخ این کشور بود و فقط دو ماه طول کشید، بلکه اکنون اقتصاد آن رونق گرفته است. در ماه آوریل، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های خود از رشد اقتصادی ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ را به ۲.۷٪ (+۰.۶٪ بالاتر از پیش‌بینی‌های چند ماه قبل) افزایش داد، و به گفته این صندوق، عملکرد ایالات متحده در سال جاری «عامل اصلی رشد جهانی» خواهد بود.

۸. سن مارینو 🇸🇲

تصویر سن مارینو

دلار بین‌المللی فعلی: $86,989

سن مارینو کوچک‌ترین جمهوری اروپا و پنجمین کشور کوچک در نقشه جهان است. با وجود اینکه تنها ۳۴,۰۰۰ نفر جمعیت دارد، شهروندان آن جزو ثروتمندترین مردم جهان هستند. یکی از دلایل این امر، نرخ‌های پایین مالیات بر درآمد است که حدود یک‌سوم میانگین اتحادیه اروپا می‌باشد. با این حال، سن مارینو در تلاش است تا قوانین و مقررات مالی خود را با استانداردهای اتحادیه اروپا (EU) و بین‌المللی هماهنگ کند.

این کشور کوچک در دوران همه‌گیری و پس از آن، با وجود شرایط سخت پولی و بحران انرژی، استقامت قابل توجهی نشان داد و صنعت گردشگری و بخش تولیدی آن عملکرد بسیار خوبی داشتند.

۷. سوئیس 🇨🇭

تصویر سوئیس

دلار بین‌المللی فعلی: $91,932

شکلات سفید، سورتمه‌سواری، چاقوی ارتش سوئیس، ماوس کامپیوتر، مخلوط‌کن، ولکرو و LSD فقط برخی از اختراعات قابل توجهی هستند که سوئیس به جهان معرفی کرده است. این کشور با جمعیتی حدود ۸.۸ میلیون نفر بخش عمده‌ای از ثروت خود را مدیون خدمات بانکی و بیمه، گردشگری و صادرات محصولات دارویی، جواهرات، فلزات گرانبها، ابزارهای دقیق (مثل ساعت‌ها) و ماشین‌آلات (دستگاه‌های پزشکی و کامپیوترها) است.

طبق گزارش جهانی ثروت ۲۰۲۳ از Credit Suisse، سوئیس بار دیگر به عنوان کشور با بالاترین میانگین ثروت به ازای هر فرد بالغ با رقمی چشمگیر حدود $685,230 شناخته شد. همچنین، تقریباً از هر شش فرد بالغ، یکی دارایی‌هایی به ارزش بیش از یک میلیون دلار دارد. آیا تعجب‌آور است که سوئیس بالاترین تراکم میلیونرها در جهان را دارد؟

اما آیا این بدان معناست که سوئیس از مشکلات اقتصادی در امان است؟ نه تنها همه‌گیری تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد داشت، بلکه به دلیل وابستگی زیاد این کشور به واردات نفت و گاز از روسیه، جنگ در اوکراین منجر به افزایش قیمت انرژی و اختلال در زنجیره تأمین شد. علاوه بر این، در سال ۲۰۲۲، Credit Suisse تقریباً سقوط کرد، تا زمانی که نجات آن توسط رقیب دیرینه‌اش، گروه UBS، انجام شد. سقوط Credit Suisse تأثیرات بزرگی بر کشور گذاشت و شهرت سوئیس به عنوان یک مرکز بانکی امن و قابل اعتماد جهانی را خدشه‌دار کرد.

و این همه ماجرا نیست: سال گذشته، به منظور مهار تورم، بانک ملی سوئیس (SNB) نرخ بهره خود را از -۰.۷۵٪ به ۱.۷۵٪ افزایش داد. این اقدام پیامدهایی داشت، از جمله افزایش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و کاهش رشد اقتصادی—این در حالی بود که کشور با کاهش صادرات، به ویژه به آلمان، دومین شریک تجاری پس از ایالات متحده، مواجه بود که خود نیز با چالش‌های اقتصادی خود دست‌وپنجه نرم می‌کرد.

۶. امارات متحده عربی 🇦🇪

تصویر امارات متحده عربی

دلار بین‌المللی فعلی: $96,846

کشاورزی، ماهیگیری و تجارت مروارید: این‌ها پایه‌های اقتصادی این کشور حاشیه خلیج فارس بودند. سپس در دهه ۱۹۵۰ نفت کشف شد و همه چیز تغییر کرد. امروزه، جمعیت بسیار متنوع و بین‌المللی امارات متحده عربی از ثروت قابل توجهی بهره‌مند است. معماری سنتی اسلامی با مراکز خرید مدرن ترکیب شده و کارگرانی از سراسر جهان به امید حقوق بدون مالیات و هوای آفتابی همیشگی به این کشور می‌آیند؛ تنها حدود ۲۰ درصد از جمعیت کشور واقعاً بومی هستند.

همچنین بخوانید :  حقوق مهندس عمران در قطر چقدر است؟

اقتصاد امارات همچنین به طور فزاینده‌ای در حال تنوع‌یافتن است. خارج از بخش سنتی هیدروکربن، گردشگری، ساخت‌وساز، تجارت و مالی از صنایع اصلی این کشور هستند. البته این به معنای آن نیست که امارات تحت تأثیر همه‌گیری و کاهش قیمت نفت قرار نگرفت؛ برعکس. باورنکردنی است، اما امارات برای مدت کوتاهی برای اولین بار در چند دهه گذشته از رتبه‌بندی ثروتمندترین کشورهای جهان توسط صندوق بین‌المللی پول خارج شد. با این حال، با بازیابی قیمت انرژی، امارات به سرعت به جایگاه تاریخی خود در میان ۱۰ کشور ثروتمند جهان بازگشت.

۵. قطر 🇶🇦

تصویر قطر

دلار بین‌المللی فعلی: $112,283

با وجود بهبود اخیر، قیمت نفت به طور میانگین از اواسط دهه ۲۰۱۰ کاهش یافته است. در سال ۲۰۱۴، تولید ناخالص داخلی سرانه یک شهروند قطری بیش از $143,222 بود؛ یک سال بعد، این رقم به طور قابل توجهی کاهش یافت و برای پنج سال بعد زیر مرز $100,000 باقی ماند. با این حال، این رقم به تدریج رشد کرده و هر سال حدود $10,000 افزایش یافته است.

با این وجود، ذخایر نفت، گاز و پتروشیمی قطر آنقدر بزرگ و جمعیت آنقدر کوچک است تنها ۳ میلیون نفر که این کشور با معماری فوق مدرن، مراکز خرید لوکس و غذاهای عالی، توانسته است به مدت ۲۰ سال در صدر فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان باقی بماند.

با این حال، هیچ کشور ثروتمندی بدون مشکلات نیست. تنها حدود ۱۲ درصد از ساکنان کشور قطری هستند و در ماه‌های اولیه همه‌گیری، ویروس کووید-۱۹ به سرعت در میان کارگران مهاجر کم‌درآمد که در مناطق پرازدحام زندگی می‌کردند، گسترش یافت و یکی از بالاترین نرخ‌های مثبت را در منطقه رقم زد. سپس، کاهش قیمت انرژی به معنای کاهش درآمدهای دولتی و بخش خصوصی بود. اقتصاد صادرات‌محور قطر نیز از اختلال در تجارت جهانی که ناشی از جنگ در اوکراین بود، آسیب دید. بعدها، جنگ در غزه ترس و عدم قطعیت جدیدی را در سراسر خاورمیانه ایجاد کرد. با این حال، تا کنون، اقتصاد قطر به اندازه کافی مقاوم بوده و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ حدود ۲٪ رشد داشته باشد.

۴. سنگاپور 🇸🇬

تصویر سنگاپور

دلار بین‌المللی فعلی: $133,737

با دارایی‌هایی حدود $16 میلیارد، ثروتمندترین فرد مقیم سنگاپور یک آمریکایی است: ادواردو ساورین، یکی از بنیان‌گذاران فیس‌بوک، که در سال ۲۰۱۱ ایالات متحده را با ۵۳ میلیون سهم از این شرکت ترک کرد و به یک مقیم دائمی این کشور جزیره‌ای تبدیل شد. مانند بسیاری دیگر از میلیونرها و میلیاردرهای هم‌دوره خود، ساورین سنگاپور را فقط به‌خاطر جاذبه‌های شهری یا طبیعت آن انتخاب نکرد: سنگاپور یک پناهگاه مالیاتی ثروتمند است که در آن سود سرمایه و سود سهام معاف از مالیات است.

اما سنگاپور چگونه توانست این تعداد از افراد با ثروت بالا را به خود جذب کند؟ زمانی که این شهر-کشور در سال ۱۹۶۵ مستقل شد، نیمی از جمعیت آن بی‌سواد بودند. با تقریباً هیچ منبع طبیعی، سنگاپور از طریق تلاش سخت و سیاست‌های هوشمندانه خود را به یکی از مطلوب‌ترین مکان‌های تجاری جهان تبدیل کرد. امروز، سنگاپور به یک مرکز تجاری، تولیدی و مالی پررونق تبدیل شده و ۹۸٪ از جمعیت بزرگسال آن اکنون باسواد هستند.

متأسفانه، این موفقیت آن را از رکود جهانی ناشی از همه‌گیری مصون نکرد: در سال ۲۰۲۰، اقتصاد سنگاپور ۳.۹٪ کاهش یافت و برای اولین بار در بیش از یک دهه، این کشور وارد رکود شد. در سال ۲۰۲۱، اقتصاد سنگاپور با ۸.۸٪ رشد بهبود یافت، اما کاهش سرعت اقتصادی چین، شریک تجاری اصلی آن، بهبود را متوقف کرد. مشکلات اقتصادی چین بخش تولید سنگاپور را که حدود ۲۰٪ از کل تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، به شدت تحت تأثیر قرار داد. اقتصاد سنگاپور در سال ۲۰۲۳ تنها ۱٪ رشد کرد و پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ بیش از ۲٪ رشد نکند.

۳. ایرلند 🇮🇪

تصویر ایرلند

دلار بین‌المللی فعلی: $133,895

با جمعیتی حدود ۵.۳ میلیون نفر، جمهوری ایرلند یکی از کشورهایی بود که به شدت از بحران مالی ۲۰۰۸-۲۰۰۹ آسیب دید. پس از اجرای اصلاحات دشوار سیاسی مانند کاهش شدید حقوق کارکنان بخش دولتی و بازسازی صنعت بانکداری، این کشور جزیره‌ای سلامت مالی خود را بازیافت، نرخ اشتغال خود را افزایش داد و شاهد رشد چشمگیر تولید ناخالص داخلی سرانه خود بود.

با این حال، زمینه مهم است. ایرلند یکی از بزرگترین پناهگاه‌های مالیاتی شرکت‌ها در جهان است که به شرکت‌های چندملیتی بسیار بیشتر از شهروندان ایرلندی سود می‌رساند. در اواسط دهه ۲۰۱۰، بسیاری از شرکت‌های بزرگ آمریکایی—از جمله اپل، گوگل، مایکروسافت، متا و فایزر—اقامت مالیاتی خود را به ایرلند منتقل کردند تا از نرخ پایین مالیات شرکتی ۱۲.۵٪ آن که یکی از جذاب‌ترین‌ها در جهان توسعه‌یافته است، بهره‌مند شوند. در سال ۲۰۲۳، این شرکت‌های چندملیتی بیش از ۵۰٪ از کل ارزش افزوده به اقتصاد ایرلند را تشکیل می‌دادند. اگر ایرلند بخواهد نرخ حداقل مالیات شرکتی ۱۵٪ پیشنهاد شده توسط OECD و اجرا شده توسط بسیاری از کشورها را بپذیرد، مزیت رقابتی خود را از دست خواهد داد.

همچنین بخوانید :  بهترین کشور برای شغل خیاطی کجاست؟

علاوه بر این، با وجود اینکه خانواده‌های ایرلندی بدون شک وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارند، درآمد سرانه قابل تصرف خانوارهای ملی همچنان کمی کمتر از میانگین اتحادیه اروپا است، طبق داده‌های OECD. با وجود فاصله قابل توجه بین ثروتمندترین و فقیرترین (۲۰٪ بالای جمعیت تقریباً پنج برابر ۲۰٪ پایین درآمد دارند)، اکثر شهروندان ایرلندی احتمالاً از ایده اینکه آن‌ها جزو ثروتمندترین افراد جهان هستند، استقبال نمی‌کنند.

۲. ماکائو SAR 🇲🇴

تصویر

دلار بین‌المللی فعلی: $134,141

چند سال پیش، بسیاری پیش‌بینی می‌کردند که لاس وگاس آسیا در راه تبدیل شدن به ثروتمندترین کشور جهان است اما در این مسیر با موانعی مواجه شد. ماکائو که پیش‌تر مستعمره امپراتوری پرتغال بود، با آزادسازی صنعت بازی در سال ۲۰۰۱ در این منطقه ویژه اداری جمهوری خلق چین، ثروت خود را با سرعت خیره‌کننده‌ای افزایش داد. با جمعیتی حدود ۷۰۰,۰۰۰ نفر و بیش از ۴۰ کازینو در مساحتی حدود ۳۰ کیلومتر مربع، این شبه‌جزیره باریک واقع در جنوب هنگ‌کنگ به یک ماشین پول‌ساز تبدیل شد.

البته این ماشین تا زمانی که شروع به ضرر کرد، پول‌ساز بود. وقتی کووید شیوع پیدا کرد، سفرهای جهانی متوقف شد و برای مدتی ماکائو حتی از رتبه‌بندی ۱۰ کشور ثروتمند خارج شد. از آن زمان، ماکائو به کسب و کار خود بازگشت و حتی بیشتر از قبل. قدرت خرید سرانه ماکائو در سال ۲۰۱۹ حدود $125,000 بود و امروز حتی بیشتر شده است.

۱. لوکزامبورگ 🇱🇺

تصویر لوکزامبورگ

دلار بین‌المللی فعلی: $143,743

شما می‌توانید به لوکزامبورگ برای قلعه‌ها و مناظر زیبای روستایی‌اش، جشنواره‌های فرهنگی یا غذاهای خاصش سفر کنید. یا اینکه می‌توانید فقط یک حساب بانکی برون‌مرزی از طریق یکی از بانک‌های آن باز کنید و هرگز قدم در این کشور نگذارید. این کار یک ضرر است: این کشور که در قلب اروپا قرار دارد و جمعیتی نزدیک به ۶۷۰,۰۰۰ نفر دارد، چیزهای زیادی برای ارائه به گردشگران و شهروندان خود دارد. لوکزامبورگ بخش بزرگی از ثروت خود را صرف بهبود مسکن، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش مردم خود می‌کند که از بالاترین استانداردهای زندگی در منطقه یورو برخوردارند.

اگرچه بحران مالی جهانی و فشارهای اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) برای کاهش محرمانگی بانکی تأثیر کمی بر اقتصاد لوکزامبورگ داشت، شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب‌وکارها را مجبور به تعطیلی کرد و مشاغل زیادی را از دست داد. با این حال، این کشور بهتر از بسیاری از همسایگان اروپایی خود از این همه‌گیری عبور کرد: اقتصاد آن از رشد -۰.۹٪ در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۷٪ در سال ۲۰۲۱ بهبود یافت. متأسفانه، به دلیل نرخ بهره بالا، جنگ در اوکراین و وخامت کلی شرایط اقتصادی در منطقه یورو، این بهبود مدت زیادی دوام نیاورد: اقتصاد لوکزامبورگ در سال ۲۰۲۲ تنها ۱.۳٪ رشد کرد و حتی در سال ۲۰۲۳ یک درصد کاهش یافت (اگرچه پیش‌بینی می‌شود امسال ۱.۲٪ رشد کند).

با این وجود، شاید رشد ضعیف اقتصادی در شرایطی که استانداردهای زندگی این‌چنین بالا است، جای گله و شکایت نداشته باشد: لوکزامبورگ در سال ۲۰۱۴ از مرز $100,000 در تولید ناخالص داخلی سرانه عبور کرد و از آن زمان دیگر هرگز عقب‌نشینی نکرده است.

ثروتمندترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴

رتبهکشور/منطقهGDP-PPP سرانه ($)
1🇱🇺لوکزامبورگ143743
2🇲🇴ماکائو134141
3🇮🇪ایرلند133895
4🇸🇬سنگاپور133737
5🇶🇦قطر112283
6🇦🇪امارات متحده عربی96846
7🇨🇭سوئیس91932
8🇸🇲سن مارینو86989
9🇺🇸ایالات متحده آمریکا85373
10🇳🇴نروژ82832
11🇬🇾گویان80137
12🇩🇰دانمارک77641
13🇧🇳برونئی دارالسلام77534
14🇹🇼تایوان76858
15🇭🇰هنگ کنگ75128
16🇳🇱هلند74158
17🇮🇸ایسلند73784
18🇸🇦عربستان سعودی70333
19🇦🇹اتریش69460
20🇸🇪سوئد69177
21🇦🇩آندورا69146
22🇧🇪بلژیک68079
23🇲🇹مالت67682
24🇩🇪آلمان67245
25🇦🇺استرالیا66627
26🇧🇭بحرین62671
27🇫🇮فنلاند60851
28🇨🇦کانادا60495
29🇫🇷فرانسه60339
30🇰🇷کره جنوبی59330
31🇬🇧بریتانیا58880
32🇨🇾قبرس58733
33🇮🇹ایتالیا56905
34🇮🇱اسرائیل55533
35🇦🇼آروبا54716
36🇯🇵ژاپن54184
37🇳🇿نیوزلند53797
38🇸🇮اسلوونی53287
39🇰🇼کویت52274
40🇪🇸اسپانیا52012
41🇱🇹لیتوانی50600
42🇨🇿جمهوری چک50475
43🇵🇱لهستان49060
44🇵🇹پرتغال47070
45🇧🇸باهاما46524
46🇭🇷کرواسی45702
47🇭🇺مجارستان45692
48🇪🇪استونی45122
49🇵🇦پاناما44797
50🇸🇰جمهوری اسلواکی44081
51🇹🇷ترکیه43921
52🇵🇷پورتوریکو43219
53🇷🇴رومانی43179
54🇸🇨سیشل43151
55🇱🇻لتونی41730
56🇬🇷یونان41188
57🇴🇲عمان39859
58🇲🇾مالزی39030
59🇰🇳سنت کیتس و نویس38870
60🇷🇺روسیه38292
61🇲🇻مالدیو37433
62🇧🇬بلغارستان35963
63🇰🇿قزاقستان34534
64🇹🇹ترینیداد و توباگو32685
65🇲🇺موریس32094
66🇨🇱شیلی31005
67🇺🇾اروگوئه30170
68🇲🇪مونته‌نگرو29696
69🇨🇷کاستاریکا28558
70🇷🇸صربستان27985
71🇦🇬آنتیگوا و باربودا27309
72🇩🇴جمهوری دومینیکن27120
73🇱🇾لیبی26456
74🇦🇷آرژانتین26390
75🇲🇽مکزیک25963
76🇧🇾بلاروس25685
77🇬🇪گرجستان25248
78🇨🇳چین25015
79🇹🇭تایلند23401
80🇲🇰مقدونیه شمالی22249
81🇬🇩گرنادا21799
82🇦🇲ارمنستان21746
83🇮🇷ایران21220
84🇧🇷برزیل20809
85🇦🇱آلبانی20632
86🇧🇦بوسنی و هرزگوین20623
87🇧🇧باربادوس20592
88🇧🇼بوتسوانا20097
89🇨🇴کلمبیا0
90🇹🇲ترکمنستان0

منبع جدول : gfmag

انتهای مطلب

اگر مایل هستید در خبرنامه ایمیلی ما عضو شوید.ازهیچ!

لطفا نظر خود را درباره این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *