مهاجرت کاری به آلمان | نگاهی به قانون جدید مهاجرت نیروی کار ماهر

آنچه در این مطلب خواهید خواند...

با قانون جدید مهاجرت کاری به آلمان، مکانیزم‌های موجود برای کارگران ماهر با مدرک دانشگاهی، مانند کارت آبی اتحادیه اروپا، ادامه می‌یابند و در برخی موارد گسترش یافته‌اند. علاوه بر این، کارت فرصت جدید (Chancenkarte) به اتباع کشورهای ثالث این امکان را می‌دهد که به دنبال شغل بگردند.

این قانون دارای چندین بخش است. مفاد آن از نوامبر ۲۰۲۳ به تدریج اجرا شده‌اند. در اینجا یک نمای کلی از اصلاحات مهاجرت کاری به آلمان ارائه شده است:

کارت آبی اتحادیه اروپا جدید از نوامبر ۲۰۲۳ (مهاجرت کاری به آلمان)

در راستای اجرای الزامات دستورالعمل (EU) 2021/1883، قانون‌گذار آلمان قوانین مربوط به مهاجرت با کارت آبی اتحادیه اروپا را بازبینی و گسترش داده است:

کاهش حداقل حقوق:
حداقل حقوق مورد نیاز برای دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا در مشاغل عادی و مشاغل دارای کمبود به طور چشمگیری کاهش یافته است. اکنون، برای مشاغل کمبود و افراد تازه وارد به بازار کار، حداقل حقوق معادل ۴۵.۳٪ از سقف ارزیابی سالانه بیمه بازنشستگی تعیین شده است (در سال ۲۰۲۴: ۴۱,۰۴۱.۸۰ یورو). برای سایر مشاغل، این مقدار به ۵۰٪ می‌رسد (در سال ۲۰۲۴: ۴۵,۳۰۰ یورو).

گروه وسیع‌تری از افراد:

تازه واردان به بازار کار: امکان دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا برای گروه وسیع‌تری از افراد باز شده است. به عنوان مثال، افرادی که در سه سال گذشته از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند، می‌توانند کارت آبی اتحادیه اروپا را دریافت کنند، اگر شغلشان در آلمان حداقل حقوق معادل ۴۵.۳٪ از سقف ارزیابی سالانه برای بیمه بازنشستگی (در سال ۲۰۲۴: ۴۱,۰۴۱.۸۰ یورو) را به آن‌ها بدهد. این شامل مشاغل معمولی و مشاغل کمبود می‌شود.

متخصصان فناوری اطلاعات:
یک تغییر دیگر این است که متخصصان فناوری اطلاعات اکنون می‌توانند کارت آبی اتحادیه اروپا را دریافت کنند، حتی اگر مدرک دانشگاهی نداشته باشند، به شرطی که بتوانند ثابت کنند حداقل سه سال تجربه حرفه‌ای معادل دارند. در این صورت، حداقل حقوق کاهش‌یافته برای مشاغل دارای کمبود اعمال می‌شود که برابر با ۴۵.۳٪ از سقف ارزیابی سالانه است (در سال ۲۰۲۴: ۴۱,۰۴۱.۸۰ یورو).

گسترش فهرست مشاغل کمبود: فهرست مشاغل کمبود برای کارت آبی اتحادیه اروپا به‌طور قابل توجهی گسترش یافته است. علاوه بر مشاغل کمبود موجود (ریاضیات، فناوری اطلاعات، علوم، مهندسی و پزشکی انسانی)، کارگران ماهر در مشاغل زیر می‌توانند کارت آبی اتحادیه اروپا را دریافت کنند، در صورتی که سایر الزامات را نیز رعایت کنند:

  • مدیران تولید، معدن، ساخت و ساز یا توزیع
  • مدیران خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • مدیران خدمات حرفه‌ای، مانند مدیران خدمات کودکان یا بهداشت
  • دامپزشکان
  • دندانپزشکان
  • داروسازان
  • حرفه‌ای‌های پرستاری یا مامایی
  • معلمان و مربیان مدارس و خارج از مدارس

در اینجا نیز حداقل حقوق کاهش یافته برای مشاغل کمبود اعمال می‌شود (۴۵.۳٪ از سقف ارزیابی سالانه؛ در سال ۲۰۲۴: ۴۱,۰۴۱.۸۰ یورو).همچنین بخوانید :‌چگونه در آلمان کار پیدا کنیم؟ (معرفی وب سایت‌ها)🇩🇪

تصویر کارت آبی اتحادیه اروپا
کارت آبی اتحادیه اروپا

تحرک کوتاه‌مدت و بلندمدت: دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا که توسط یک کشور عضو دیگر اتحادیه اروپا صادر شده است، اکنون حق تحرک کوتاه‌مدت و بلندمدت در آلمان را دارند. برای اقامت حداکثر ۹۰ روز، دارندگان کارت آبی از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا می‌توانند به آلمان بیایند و برای فعالیت تجاری مستقیماً مرتبط با اشتغال خود در اینجا بمانند. برای این اقامت کوتاه‌مدت، نیازی به ویزا یا مجوز کار از اداره کار فدرال (BA) نیست.

پس از حداقل اقامت دوازده ماه با کارت آبی اتحادیه اروپا در یک کشور عضو دیگر اتحادیه اروپا، اقامت بلندمدت در آلمان بدون ویزا ممکن است. پس از ورود به آلمان، این حرفه‌ای باید در اداره مهاجرت درخواست کارت آبی اتحادیه اروپا برای آلمان را ارائه دهد.

تسهیل پیوستن خانواده برای دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا: دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا که قبلاً با خانواده خود در یک کشور عضو دیگر اتحادیه اروپا زندگی کرده‌اند، حق پیوستن خانواده به آن‌ها به طور ویژه‌ای دارند. اگر این اعضای خانواده به دلیل ملیت خود نیاز به ویزا داشته باشند، می‌توانند به عنوان اعضای خانواده دارنده کارت آبی اتحادیه اروپا با اجازه اقامت صادر شده در کشور عضو قبلی بدون نیاز به انجام مراحل ویزا از پیش وارد آلمان شوند و اقامت کنند. هنگامی که اجازه اقامت در آلمان صادر می‌شود، نیاز به فضای زندگی کافی (بند ۲ ماده ۲۹ قانون اقامت) و نیاز به تأمین معاش (بند ۱ ماده ۵ قانون اقامت) دیگر اعمال نمی‌شود.

تغییرات بیشتر از نوامبر ۲۰۲۳

حق دریافت مجوز اقامت برای کارگران ماهر و حذف ارتباط بین مدرک تحصیلی و شغل: دو اساس قانونی مرکزی برای مجوزهای اقامت برای کارگران ماهر با مدرک تحصیلی حرفه‌ای (بند ۱۸a قانون اقامت [AufenthG]) و کارگران ماهر دارای مدرک دانشگاهی (بند ۱۸b قانون اقامت [AufenthG]) در دو مورد اصلاح شده است:

مطلب مرتبط  خرید آنلاین مواد غذایی ایرانی در آلمان [معرفی فروشگاه]

اول، اکنون متقاضیان در صورتی که همه الزامات را برآورده کنند، حق دریافت مجوز اقامت دارند.

دوم، محدودیتی که افراد تنها می‌توانند بر اساس مهارت‌های کسب شده با مدرک تحصیلی حرفه‌ای خود کار کنند، حذف شده است. به عبارت دیگر، اگر متقاضیان دارای مدرک تحصیلی حرفه‌ای یا دانشگاهی باشند، در هنگام جستجوی شغل به مشاغل مرتبط با آن مدرک محدود نمی‌شوند. البته برای مشاغل تنظیم‌شده، استثناهایی وجود دارد.

استخدام رانندگان حرفه‌ای

فرآیند اعطای تأییدیه توسط اداره کار فدرال برای استخدام رانندگان حرفه‌ای از کشورهای ثالث ساده‌تر شده است. به این ترتیب، دیگر بررسی نخواهد شد که آیا متقاضی دارای گواهینامه رانندگی اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا و صلاحیت اولیه یا صلاحیت اولیه تسریع‌شده می‌باشد یا خیر. علاوه بر این، بررسی اولویت (اولویت‌دهی به متقاضیان داخلی) حذف شده است و مهارت‌های زبانی دیگر یک شرط نیست.

تصویر استخدام رانندگان حرفه‌ای

قوانین جدید استخدام و شناسایی از مارس ۲۰۲۴

اقامت برای شناسایی مدرک حرفه‌ای خارجی : دامنه اقامت برای شرکت در دوره‌های تکمیلی در آلمان گسترش یافته است. مجوز اقامت ۱۸ ماهه قبلی برای تکمیل دوره‌های انطباق (بند ۱ ماده ۱۶d قانون اقامت [AufenthG]) اکنون برای اولین بار به مدت ۲۴ ماه صادر می‌شود. همچنین امکان تمدید مجوز برای ۱۲ ماه دیگر وجود دارد، که مجموعاً به حداکثر سه سال اقامت منجر می‌شود. این اصلاحیه به کارفرمایان انعطاف‌پذیری بیشتری می‌دهد.

امکان اشتغال جانبی در طول دوره تکمیلی از ۱۰ ساعت به ۲۰ ساعت در هفته افزایش یافته است. این تغییر یافتن راه ورود به بازار کار را برای کارگران ماهر آینده آسان‌تر می‌کند.

هدف از شرکت در دوره‌های تکمیلی در آلمان این است که متقاضیان شناسایی کامل مدارک خارجی خود را دریافت کنند. قانون جدید مهاجرت نیروی کار ماهر دو مسیر دسترسی جدید را برای این منظور معرفی کرده است:

ورود و اشتغال تحت شراکت شناسایی: شراکت شناسایی اکنون این امکان را فراهم می‌کند که متقاضیان بتوانند مجوز اقامت برای اشتغال واجد شرایط را دریافت کنند و پس از ورود به کشور، روند شناسایی لازم را تکمیل کنند. در مقایسه با گزینه‌های قبلی برای شرکت در دوره‌های تکمیلی، لازم نیست قبل از ورود، فرآیند شناسایی آغاز شود یا اطلاعیه‌ای از شناسایی جزئی دریافت شده باشد. صدور ویزا به تعهد کارگر ماهر آینده و کارفرما برای درخواست شناسایی پس از ورود و پیگیری فعالانه این فرآیند وابسته است. شرایط اساسی برای شراکت شناسایی شامل داشتن قرارداد کاری، داشتن مدرک حرفه‌ای که نیاز به حداقل دو سال آموزش دارد یا مدرک دانشگاهی که هر دو باید توسط کشور آموزش‌دهنده به رسمیت شناخته شوند، و مهارت‌های زبان آلمانی در سطح A2 (طبق چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌ها [CEFR]) است. مجوز اقامت معمولاً برای یک سال صادر می‌شود و می‌تواند تا سه سال تمدید شود.

اقامت قبلی برای شناسایی تحت نسخه قدیمی بند ۳ ماده ۱۶d، که در آن تجربه کسب و کار عملی کمبود دارد، دیگر اعمال نمی‌شود. افرادی که اطلاعیه شناسایی جزئی دریافت کرده‌اند و عمدتاً تجربه عملی کسب و کار ندارند، اکنون دو گزینه برای شناسایی مدارک حرفه‌ای خود در آلمان دارند: آن‌ها می‌توانند – همانند قبل – برای تکمیل یک دوره تکمیلی وارد آلمان شوند (بند ۱ ماده ۱۶d قانون اقامت [AufenthG]) یا در چارچوب شراکت شناسایی (بند ۳ ماده ۱۶d قانون اقامت جدید [AufenthG]).

ورود به منظور انجام تحلیل مهارت‌ها: افرادی که به دنبال شناسایی مدارک خود هستند و به نظر مرجع ذیصلاح، باید در آلمان تحلیل مهارت‌ها را انجام دهند تا معادل بودن مدارک خارجی آن‌ها تعیین شود، ممکن است برای این منظور مجوز اقامت تا شش ماهه دریافت کنند. یکی از شرایط این است که بتوانند مهارت‌های زبان آلمانی خود را اثبات کنند. به طور معمول، مهارت‌های زبان آلمانی در سطح A2 یا بالاتر (CEFR) مورد نیاز است.

استخدام کارگران (ماهر)

مقررات ویژه برای دانش حرفه‌ای عملی: استخدام افرادی با دانش حرفه‌ای عملی پیشرفته گسترش یافته است. مقررات جدید اکنون برای تمام حرفه‌های غیرمحدود و در تمام بخش‌ها اعمال می‌شود. برای افرادی که دارای دانش حرفه‌ای عملی هستند، شرط این است که آن‌ها دارای مدرک حرفه‌ای یا مدرک دانشگاهی شناخته‌شده توسط کشور محل تحصیل باشند. در مورد مدرک حرفه‌ای، نیاز به یک دوره آموزش حداقل دو ساله است. به عنوان جایگزین برای مدرک شناخته‌شده دولتی، مدرکی از اتاق بازرگانی آلمان در خارج از کشور ممکن است تحت شرایط خاص کافی باشد. علاوه بر این، متقاضیان باید حداقل دو سال تجربه کاری در شغلی که می‌خواهند در آن وارد شوند داشته باشند. شناسایی رسمی مدرک در آلمان لازم نیست. پیشنهاد شغلی در آلمان باید تضمین‌کننده حقوق ناخالص سالانه حداقل ۴۰,۷۷۰ یورو (از سال ۲۰۲۴) باشد. اگر کارفرما مشمول قراردادهای دسته‌جمعی باشد، حقوق طبق قرارداد دسته‌جمعی کافی است. کارفرما می‌تواند طبق بند ۱ ماده ۳ قانون قراردادهای دسته‌جمعی (TVG) یا اگر تحت حاکمیت قراردادهای دسته‌جمعی قابل اجرا طبق بند ۵ قانون قراردادهای دسته‌جمعی (TVG) باشد، مشمول قراردادهای دسته‌جمعی باشد. قرارداد دسته‌جمعی باید به‌طور صریح شامل مقررات مربوط به حقوق باشد.

مطلب مرتبط  هزینه زندگی در هایدلبرگ چقدر است؟

تصویر استخدام کارگران (ماهر)

دسترسی به بازار کار برای متخصصان فناوری اطلاعات: برای متخصصان فناوری اطلاعات، دسترسی به بازار کار با کاهش تجربه کاری مورد نیاز به دو سال (از سه سال) تسهیل شده است. همچنان نیازی به مدرک حرفه‌ای یا دانشگاهی نیست. مهارت‌های زبانی دیگر برای اهداف ویزا لازم نیست. در این حالت، حداقل حقوق ناخالص سالانه حداقل ۴۰,۷۷۰ یورو (از سال ۲۰۲۴) یا حقوق طبق قرارداد دسته‌جمعی نیز اعمال می‌شود.

دسترسی به بازار کار برای دستیاران پرستاری از کشورهای ثالث: تغییرات شامل مقرراتی برای دستیاران پرستاری از کشورهای ثالث به قوانین دسترسی به بازار کار برای حرفه‌ای‌های حوزه بهداشت و درمان شده است. اکنون تمام اتباع کشورهای ثالث که کمتر از سه سال آموزش پرستاری تنظیم‌شده دارند، می‌توانند در بخش بهداشت و درمان کار کنند. شرط این است که این افراد یا دارای آموزش حرفه‌ای مرتبط در پرستاری در آلمان باشند یا دارای مدرک پرستاری خارجی باشند که در آلمان به رسمیت شناخته شده است.

جستجوی شغل پس از آموزش در حرفه‌های بهداشت و پرستاری: دستیاران پرستاری از کشورهای ثالث که آموزش خود را در آلمان تکمیل کرده‌اند، اکنون می‌توانند برای دریافت مجوز اقامت برای جستجوی شغل درخواست دهند. مجوز اقامت برای حداکثر ۱۲ ماه صادر می‌شود و در صورت تامین معیشت متقاضی، می‌تواند تا شش ماه دیگر تمدید شود.

مجوز اقامت دائم برای کارگران ماهر خارجی: حرفه‌ای‌های خارجی که دارای مجوز اقامت مطابق با بند ۱۸a، بند ۱۸b، بند ۱۸d یا بند ۱۸g قانون اقامت (AufenthG) هستند و نه دوره آموزشی حرفه‌ای داخلی و نه مدرک تحصیلی در آلمان را تکمیل کرده‌اند، اکنون پس از تنها سه سال (قبلاً چهار سال) مجوز اقامت دائم در آلمان دریافت می‌کنند. علاوه بر این، دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا اکنون می‌توانند مجوز اقامت دائم را حتی سریع‌تر دریافت کنند: پس از ۲۷ ماه اشتغال با کارت آبی اتحادیه اروپا امکان دریافت مجوز اقامت دائم وجود دارد؛ اگر متقاضی دارای دانش کافی زبان آلمانی (سطح B1 CEFR) باشد، این مدت به ۲۱ ماه کاهش می‌یابد.

برای کسانی که دوره دانشگاهی یا آموزشی حرفه‌ای خود را در آلمان تکمیل کرده‌اند، مقررات ویژه فعلی در مورد مجوز اقامت دائم همچنان برقرار است: پس از تنها دو سال داشتن مجوز اقامت برای اشتغال به عنوان “حرفه‌ای واجد شرایط” (عناوین اقامت مطابق با بندهای ۱۸a، ۱۸b یا ۱۸d قانون اقامت [AufenthG])، آن‌ها می‌توانند مجوز اقامت دائم دریافت کنند.

تسهیل پیوستن خانواده برای کارگران ماهر: همسران یا فرزندان خردسال که برای پیوستن به برخی از کارگران ماهر به آلمان می‌آیند، دیگر نیازی به ارائه مدرک کافی از فضای زندگی ندارند. علاوه بر این، این کارگران ماهر اکنون می‌توانند والدین خود را نیز به آلمان بیاورند و – اگر همسر آن‌ها نیز مقیم دائمی آلمان باشد – والدین همسر خود را نیز در صورتی که اولین بار پس از ۱ مارس ۲۰۲۴ مجوز اقامت دریافت کرده‌اند، به آن‌ها بپیوندند.

مجوز اقامت برای دریافت‌کنندگان کمک‌های استارت‌آپی: کارگران ماهر به‌عنوان تعریف‌شده در بند ۳ ماده ۱۸ قانون اقامت [AufenthG] اکنون می‌توانند برای مدت حداکثر ۱۸ ماه مجوز اقامت برای تأسیس کسب‌وکار دریافت کنند، اگر از یک سازمان پژوهشی آلمانی یا نهاد عمومی برای این منظور کمک دریافت کنند.

استخدام دانشجویان و کارآموزان

فرصت‌های گسترده‌تر برای اشتغال دانشجویان بین‌المللی: امکانات اشتغال جانبی برای اتباع کشورهای ثالث که با ویزای دانشجویی در آلمان تحصیل می‌کنند، گسترش یافته است. حساب زمان کار سالانه قبلی که شامل ۱۲۰ روز کامل یا ۲۴۰ نیمه‌روز بود، به ۱۴۰ روز کامل یا ۲۸۰ نیمه‌روز افزایش یافته است. به‌عنوان جایگزین، قانون جدید به دانشجویان اجازه می‌دهد تا تا ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. مبلغ حقوق و نوع اشتغال اهمیتی ندارد. اشتغال جانبی اکنون از ابتدا برای دانشجویان آینده که در دوره‌های آماده‌سازی برای ورود به دانشگاه شرکت می‌کنند، نیز ممکن است.

تصویر استخدام دانشجویان و کارآموزان

اقامت به منظور جستجوی جایگاه در دانشگاه با چشم‌انداز شغلی: ورود و اقامت به منظور درخواست تحصیل در یک مؤسسه آموزش عالی آلمان همچنان برای اتباع کشورهای ثالث امکان‌پذیر است. دانشجویان آینده‌نگر اکنون می‌توانند در حالی که به دنبال جایگاه تحصیلی هستند، تا ۲۰ ساعت در هفته به کار پاره‌وقت مشغول شوند.

گسترش امکانات اقامت به منظور جستجوی دوره کارآموزی: اتباع کشورهای ثالث همچنان می‌توانند برای جستجوی دوره کارآموزی به آلمان وارد شوند. محدودیت سنی برای متقاضیان از ۲۵ سال به ۳۵ سال افزایش یافته و الزامات زبان آلمانی به سطح B1 (CEFR) کاهش یافته است. این تغییرات امکان اقامت به منظور جستجوی دوره کارآموزی را برای گروه بزرگتری از اتباع کشورهای ثالث فراهم می‌کند. دوره اقامت حداکثر قبلی از شش ماه به نه ماه افزایش یافته است. علاوه بر این، افرادی که این مجوز اقامت را دارند اکنون می‌توانند تا ۲۰ ساعت در هفته به کار جانبی مشغول شوند و تا دو هفته در آزمون‌های شغلی شرکت کنند.

مطلب مرتبط  خرید اقساطی خودرو در آلمان : راهنمای جامع 🇩🇪

فرصت‌های گسترده‌تر برای اشتغال جانبی برای کارآموزان: اشتغال جانبی تا ۲۰ ساعت در هفته اکنون برای همه دوره‌های کارآموزی ممکن است.

استخدام کوتاه‌مدت با سهمیه‌بندی

تغییرات قانونی امکان جدیدی را برای اشتغال کوتاه‌مدت اتباع کشورهای ثالث، بدون توجه به مدارک تحصیلی آن‌ها، معرفی کرده است. به محض اینکه اداره کار فدرال (BA) یک سهمیه‌بندی متناسب با تقاضا تعیین کند – که می‌تواند برای بخش‌های اقتصادی یا گروه‌های شغلی خاص تفکیک شده باشد – کارفرمایان علاقه‌مند می‌توانند برای مجوز کار یا تأییدیه برای عنوان اقامت برای کارگران خارجی درخواست دهند. این مجوز در صورت رعایت شرایط زیر صادر می‌شود:

  • کارفرما مشمول قراردادهای دسته‌جمعی است و کارگران بر اساس شرایط توافق شده در قرارداد دسته‌جمعی استخدام می‌شوند؛
  • کارفرما متعهد می‌شود که هزینه‌های سفر لازم را به طور کامل پرداخت کند؛
  • مدت زمان اشتغال برنامه‌ریزی شده از هشت ماه در یک دوره ۱۲ ماهه تجاوز نکند؛ و
  • هفته کاری حداقل ۳۰ ساعت باشد.

تغییرات بیشتر در ژوئن ۲۰۲۴

معرفی کارت فرصت جستجوی شغل : کارت فرصت برای جویندگان کار معرفی شد تا به آن‌ها اجازه دهد در آلمان بمانند و به دنبال اشتغال بگردند. این کارت به دو روش قابل دریافت است: اتباع کشورهای ثالث که شناسایی کامل مدارک خارجی آن‌ها انجام شده و بنابراین به‌عنوان “کارگران ماهر” طبق بند ۳ ماده ۱۸ قانون اقامت (AufenthG) محسوب می‌شوند، می‌توانند بدون هیچ‌گونه الزامات خاص دیگری کارت فرصت را دریافت کنند. سایر متقاضیان باید مدارک تحصیلی دانشگاهی خارجی، مدرک حرفه‌ای با حداقل دو سال دوره (که در هر مورد توسط کشور محل تحصیل به رسمیت شناخته شده باشد) یا مدرک حرفه‌ای صادر شده توسط اتاق بازرگانی آلمان در خارج از کشور را ارائه دهند. علاوه بر این، نیاز به داشتن دانش پایه‌ای از زبان آلمانی (سطح A1 CEFR) یا انگلیسی (سطح B2 CEFR) وجود دارد.

اگر این الزامات رعایت شود، امتیازاتی برای معیارهایی مانند شناسایی مدارک در آلمان، مهارت‌های زبانی، تجربه حرفه‌ای، سن، ارتباط با آلمان، و پتانسیل همسر یا شریک همراه در نظر گرفته می‌شود. متقاضیان باید حداقل شش امتیاز کسب کنند تا کارت فرصت دریافت کنند.

کارت‌های فرصت برای حداکثر یک سال صادر می‌شوند، مشروط بر اینکه دارنده کارت بتواند در آن مدت از نظر مالی خود را تأمین کند. این کارت به دارنده آن اجازه می‌دهد در طول اقامت خود در آلمان، آزمایش‌های شغلی انجام دهد یا به اشتغال جانبی با حداکثر ۲۰ ساعت در هفته بپردازد. اگر متقاضی نتواند پس از آن مجوز اقامت دیگری برای اهداف اشتغال طبق بخش ۴ (بندهای ۱۸ تا ۲۱ قانون اقامت [AufenthG]) دریافت کند اما با این حال یک پیشنهاد شغلی واجد شرایط داشته باشد، کارت فرصت می‌تواند برای دو سال دیگر تمدید شود.

چه مراحلی باید طی کنم تا به یک کارگر ماهر در آلمان تبدیل شوم؟

شناسایی مدارک خارجی: مهم است که شما دارای یک مدرک حرفه‌ای شناخته‌شده یا مدرکی باشید که قابل شناسایی باشد. بنابراین، شما حداقل باید دارای یک مدرک حرفه‌ای خارجی تأیید شده یا به رسمیت شناخته‌شده توسط دولت باشید. برای اطمینان از اینکه مدرک شما قابل شناسایی است، مقررات قانون اقامت تقاضا می‌کنند که دوره آموزشی حرفه‌ای حداقل دو سال به طول انجامیده باشد، به ویژه در چارچوب یک شراکت شناسایی. در چندین مورد، شما باید قبل از ورود به آلمان برای شناسایی مدارک خارجی خود اقدام کنید. در برخی موارد، می‌توانید پس از ورود به آلمان برای شناسایی مدرک حرفه‌ای خود اقدام کنید.

مهارت‌های زبانی: باید بتوانید مهارت‌های زبانی خود را ثابت کنید، به ویژه اگر قصد دارید برای جستجوی مکان برای آموزش یا تحصیل وارد کشور شوید، همچنین برای برخی دیگر از انواع اقامت. شما می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فرصت‌های یادگیری زبان آلمانی را در بخش “یادگیری زبان آلمانی” پیدا کنید.

ارتباط با مراجع صدور ویزا/اقامت: اگر هنوز در کشور خود هستید، مأموریت‌های دیپلماتیک آلمان مسئول صدور ویزاهای لازم هستند. شما می‌توانید آدرس‌های مراکز تماس آلمان نزدیک به خود را در نقشه جهانی پیدا کنید. اگر در حال حاضر در آلمان زندگی می‌کنید، لطفاً در صورت داشتن هرگونه سوال درباره اقامت و ویزا، با اداره مهاجرت محلی خود تماس بگیرید.

منبع : make-it-in-germany

انتهای مطلب

لطفا به اشتراک بگذارید

لطفا نظر خود را درباره این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *