درواقع این نام مخفف Business to Business می باشد و همان طور که از نام آن پیدا است ، بازاریابی B2B به بازاریابی محصولات یا خدمات به مشاغل و سازمانهای دیگر اشاره دارد. این یکی از تمایز های اساسی با بازاریابی B2C ، که محور آن به سمت مصرف کنندگان است ، می باشد
بازاریابی B2B مناسب چه کسی است؟
افراد حرفه ای در زمینه بازاریابی باید مهارت های ارتباطی قوی داشته باشند ، اما در B2B ، مدیران بازاریابی نیاز به پیش زمینه ای در اقتصاد و تجارت نیز دارند. از این طریق ، آنها می توانند به طور موثرتری در اختیار کارشناسان تجارت و دولت قرار بگیرند.
نمایندگان فروش B2B مسئول اجرای برنامه های بازاریابی هستند که برای محصول یا خدمات شرکت آنها در نظر گرفته شده است. آنها کسانی هستند که روابط با مشتریان بالقوه را توسعه داده و حفظ می کنند.
به همین ترتیب ، یک نماینده فروش B2B باید مهارت های ارتباطی قوی داشته و بتواند با افراد مختلفی ارتباط برقرار کند. آنها باید در فروش ، مذاکره و تصمیم گیری علاقه و استعدادی داشته باشند.
هر شرکتی که به شرکتهای دیگر محصول یا خدمات بفروشد. این روش می تواند به اشکال مختلفی ایجاد شود به عوان مثال :
- اشتراک های نرم افزاری به عنوان سرویس (SaaS)
- راه حل های امنیتی
- ابزارها
- ،لوازم جانبی
- تجهیزات اداری
بسیاری از سازمان ها از B2B و B2C به طور همزمان استفاده می کنند.
تکنیک های بازاریابی B2B شبیه همان اصول اساسی بازاریابی B2C می باشد ، اما به روشی منحصر به فرد اجرا می شوند. در حالی که مصرف کنندگان کالاها را نه تنها بر اساس قیمت بلکه بر محبوبیت ، وضعیت و سایر محرک های عاطفی انتخاب می کنند ، خریداران B2B براساس قیمت و پتانسیل سود تصمیم می گیرند.
مقایسه B2B و B2C
در حال حاضر یافتن راه های جدید برای تقویت روابط از طریق رسانه های اجتماعی موضوعی داغ در دنیای بازاریابی B2B است. رسانه های اجتماعی گفتگوهای دو طرفه بین مشاغل را باز کرده اند بررسی انجام شده توسط چادویک مارتین بیلی و iModerate ، نشان داد که مشاغل به احتمال زیاد از شرکت هایی که آنها را از طریق رسانه های اجتماعی دنبال می کنند خریداری می کنند.
استراتژی بازاریابی B2B
مدیران بازاریابی از دانش و آموزش برای مدیریت و استراتژیک موثر یک کمپین B2B برخوردار هستند. آنها دانش بازاریابی و مهارتهای مدیریتی لازم برای تأمین نیازهای خاص یک مکان یا صنعت را بدست آورده اند و محصول یا خدمات خود را بطور موثری در بازار عرضه می کنند تا آن نیازها را برآورده سازند.
رقابت برای مشتریان و حتی برای جلب توجه زیاد است. ایجاد یک استراتژی B2B که نتیجه درستی را ارائه دهد، نیاز به برنامه ریزی ، اجرا و مدیریت متفکرانه دارد. در اینجا نگاهی به روشی که شرکتهای B2B برای ایستادگی در این بازار شلوغ استفاده می کنند می کنیم:
مرحله اول: ایجاد یک دید کلی
این نکته مهم را همیشه در نظر داشته باشید که عدم برنامه ریزی به معنای برنامه ریزی برای شکست است.. قبل از هر تصمیم گیری ، باید اهداف تجاری خاص خود را معین کنید ، سپس چارچوبی را برای چگونگی دستیابی به استراتژی بازاریابی B2B خود مشخص کنید.
مرحله دوم: بازار خود را تعریف کنید
این یک قدم مخصوص برای سازمان های B2B است. در حالی که کالاهای B2C اغلب مخاطبان گسترده تر و عمومی تری دارند ، محصولات و خدمات B2B معمولاً برای مشتری های متمایزی با چالش ها و نیازهای خاص آن ها به بازار عرضه می شوند.
بازاریابی B2B
مرحله سوم: تاکتیک ها و کانال های بازاریابی B2B را شناسایی کنید
هنگامی که یک محوریت برای مخاطب هدف خود ایجاد کردید ، باید تعیین کنید که چگونه قصد دارید به آنها دسترسی پیدا کنید. دانشی که از مرحله قبل به دست آورده اید باید به شما در این مورد کمک کند.
مرحله چهارم: درخواست ایجاد کنید و اجرا کنید
زمان آن است که به حرکت در بیایید. بهترین استراتژی را برای هر کانالی که دارید پیاده کنید
ابزار شما : رویکرد خلاقانه ، بینش های مفید ، هدف گیری پیشرفته و عمل کردن است.
مرحله پنجم: اندازه گیری و بهبود
روند مداوم چیزی است که شما را در حرکت در جهت درست نگه می دارد. هرچه نسبت به مشاوره در زمینه تجزیه و تحلیل و به کارگیری یادگیری های خود هوشیار باشید ، احتمالاً از اهداف خود فراتر رفته و به طور مداوم رشد خواهید کرد. حتی با وجود یک پایه و اساس تحقیق شده ، ایجاد محتوا ذاتاً به حدس و گمان های زیادی نیاز دارد.
بگذارید مخاطبان شما مسیر شما را دیکته کنند. برای مشخص کردن کانالها ، مباحث و رسانه هایی که بیشترین بازدید را دارند حتما مشورت کنید.