چین برای ماموریت خدمه ماه، گردشگری و اکتشاف مشتری در نبرد فضایی با ایالات متحده برنامه ریزی می کند.چین قصد دارد پایه و اساس دستاوردهای فضایی سطح بالا از جمله اکتشاف سیاره مشتری و یک ماموریت به ماه را برنامه ریزی کند!
این حرکت جبهه نبرد فناوری دیگری بین ایالات متحده و چین را گرم می کند و احتمالا دومین اقتصاد بزرگ جهان است که در سال های آینده به یک ابرقدرت فضایی تبدیل می شود.
در چند سال گذشته، چین موفقیت های قابل توجهی در فضا داشته است:
در سال ۲۰۲۰، چین سیستم ناوبری جهانی Beidou را که از شبکه ای از ماهواره ها ساخته شده بود، تکمیل کرد. Beidou رقیب سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) متعلق به دولت ایالات متحده است.
در سال ۲۰۱۹، چین برای اولین بار یک فضاپیما را در نیمه تاریک ماه فرود آورد. در ماه دسامبر، یک فضاپیمای چینی برای اولین بار برای این کشور با نمونههای سنگی از ماه به زمین بازگشت.
سال گذشته(۲۰۲۱)، چین کار بر روی ایستگاه فضایی خود را آغاز کرد و فضانوردانی را به آنجا فرستاد.
چین نیز سال گذشته یک فضاپیمای بدون سرنشین بر روی مریخ فرود آورد. چین دومین کشوری است که روی سیاره سرخ فرود آمده است. اولین کشور ایالات متحده بود.
با این دستاوردها، پکن می خواهد بازی را تقویت کند. شورای دولتی – بالاترین مقام اجرایی چین – هفته گذشته یک برگه سفید منتشر کرد که در آن موفقیتها و اهداف اخیر برای دوره بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ به عنوان بخشی از برنامه توسعه پنج ساله این کشور ارائه شده است.
در اینجا برخی از بخشهای کلیدی طرحی که پکن میخواهد اجرا کند، آمده است:
فضاپیمایی که از آن استفاده می کند را ارتقا دهید و تحقیقات بیشتری در مورد موشک های قابل استفاده مجدد انجام دهید.
توسعه ماهواره های جدید برای عملکردهایی مانند نظارت بر کربن در جو و همچنین انجام تحقیقات برای نسل بعدی Beidou.
تلسکوپ فضایی خود به نام Xuntian را راه اندازی کرد و ایستگاه فضایی خود را تکمیل کرد.
تمرکز بر ساخت فناوری های جدید مانند مدیریت مستقل یک فضاپیما و نحوه پاکسازی زباله های فضایی که به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است.
زبالههای فضایی میتوانند مهرهها، پیچها، بخشهایی از ماهوارهها یا موشکهای بلااستفاده باشند که در اطراف شناور هستند و میتوانند با اجسام دیگر برخورد کنند!
ماه، مریخ و فراتر از آن
چین گفت که به تحقیقات و برنامه ریزی برای فرود خدمه به ماه ادامه خواهد داد و فضاپیمای جدیدی برای چنین ماموریت هایی توسعه خواهد داد.
این طرح همچنین میگوید چین میخواهد با کشورهای دیگر برای ساخت ایستگاه تحقیقاتی در ماه همکاری کند.
اما پکن به فراتر از سطح ماه نگاه می کند. دانشمندان می خواهند تحقیقاتی را در مورد چگونگی گرفتن نمونه از مریخ و مطالعه آنها کامل کنند. چین همچنین می خواهد پایه ای برای اکتشاف مشتری بگذارد. چین سال گذشته اعلام کرد که قصد دارد در سال ۲۰۳۳ یک ماموریت خدمه به مریخ بفرستد و در آنجا پایگاهی بسازد.
مرتبط : ایلان ماسک نابغه جهان تخیل و واقعیت !
به گفته شورای ایالتی، پیشرفت فناوری ماهواره ای نه تنها می تواند به دیجیتالی شدن تجارت روی زمین کمک کند، بلکه مزایای اقتصادی نیز دارد. این سازمان همچنین میتواند باعث ایجاد کسبوکارهای جدید از جمله گردشگری فضایی و پزشکی زیستی شود.
چین گفت که همچنین به تحقیقات در مورد “فیزیک فضایی” که شامل جستجو برای سایر سیارات قابل سکونت است، ادامه خواهد داد.
پکن همچنین قصد دارد از ایستگاه فضایی خود و همچنین کاوشگرهای مریخ و ماه خود برای انجام آزمایش ها و تحقیقات در مورد زیست شناسی، حیات، پزشکی و مواد استفاده کند.
حاکمیت فضایی
چین و ایالات متحده در یک نبرد فناوری برای تسلط بر همه چیز، از هوش مصنوعی گرفته تا نیمه هادی ها، گرفتار شده اند و اختلافات سیاسی آنها از قبل به عرصه فضایی سرایت کرده است.
یکی از نمونه ها اختلاف سال گذشته بین دو کشور بر سر توافقنامه موسوم به آرتمیس است، توافقی که توسط ناسا رهبری می شود و به دنبال ایجاد قوانینی پیرامون اکتشاف فضایی مسئولانه و منصفانه است. چین ثبت نام نکرد در حالی که کشورهای دیگر مانند استرالیا و بریتانیا ثبت نام کردند.
چین بدون اشاره به توافقنامه آرتمیس در برنامه پنج ساله اعلام کرد که با سایر کشورها در زمینه هایی از حکومت جهانی گرفته تا پروازهای فضایی خدمه همکاری خواهد کرد.
نقشه راه چین میگوید: «در چارچوب سازمان ملل، چین فعالانه در تدوین قوانین بینالمللی در مورد فضای ماورای جو مشارکت خواهد کرد و با دیگر کشورها برای رسیدگی به چالشها در تضمین پایداری طولانیمدت فعالیتهای فضای ماورای جو همکاری خواهد کرد».
چین همچنین گفت که با روسیه، ایالات متحده و سایر کشورها در مورد حاکمیت فضایی جهانی گفتگو خواهد کرد.
منبع : CNBC