بزرگترین تولید کننده گوشت جهان کدام کشور است؟

بزرگترین تولید کننده گوشت جهان کدام کشور است؟
بزرگترین تولید کننده گوشت جهان

تاریخ آخرین بروزرسانی مطلب :

بزرگترین تولیدکننده گوشت جهان از نظر حجم تولید، چین با 88156383 تن در سال است. ایالات متحده با 46832946 تن در سال دومین تولید کننده بزرگ گوشت است. برزیل با 29341250 تن در سال سومین تولیدکننده بزرگ گوشت است. این سه کشور بیش از نیمی از تولید جهانی گوشت را در اختیار دارند.

بزرگترین تولید کننده گوشت جهان از نظر گوشت گاو و گاومیش، ایالات متحده است که 11 تا 12 میلیون تن در سال 2014 تولید می کند. برزیل و چین دیگر تولیدکنندگان عمده گوشت گاو و گاومیش هستند و پس از آن آرژانتین، استرالیا و هند قرار دارند.

بزرگترین تولید کننده گوشت خوک در جهان، چین است که بیش از نیمی از عرضه جهانی گوشت خوک را تولید می کند. ایالات متحده دومین تولید کننده گوشت خوک است و پس از آن آلمان، اسپانیا و برزیل قرار دارند.

بزرگترین تولید کننده گوشت در جهان از نظر مرغ، ایالات متحده است که بیش از 20 درصد از عرضه جهانی طیور را تولید می کند. چین دومین تولید کننده مرغ است و پس از آن برزیل، هند و روسیه قرار دارند.کشاورزی عمودی چیست ؟ رویکردی نوین در کشاورزی

عوامل موثر بر تولید گوشت در کشورهای پیشرو جهان

– تقاضا و الگوهای مصرف: تقاضا برای فرآورده های گوشتی تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند درآمد، جمعیت، ترجیحات، نگرانی های بهداشتی، آگاهی های زیست محیطی و باورهای فرهنگی و مذهبی است. الگوهای مصرف گوشت در مناطق و کشورها متفاوت است، بسته به در دسترس بودن، مقرون به صرفه بودن و مقبولیت انواع مختلف گوشت. به عنوان مثال، طیور بیشترین مصرف را در سطح جهان دارد و پس از آن گوشت خوک، گاو و گوسفند قرار دارند. با این حال، در برخی از مناطق، مانند خاورمیانه و شمال آفریقا، گوشت گوسفند به دلایل مذهبی بیشتر از گوشت خوک ترجیح داده می شود. در کشورهای با درآمد بالا، مصرف کنندگان تمایل به تقاضای محصولات گوشتی با کیفیت بالاتر و متنوع تر دارند، در حالی که در کشورهای کم درآمد، مصرف کنندگان نسبت به قیمت حساس تر هستند و ممکن است گوشت را با منابع پروتئین ارزان تر جایگزین کنند.

– سیستم های تامین و تولید: تامین فرآورده های گوشتی بستگی به در دسترس بودن و بهره وری منابع دامی مانند زمین، خوراک، آب، ژنتیک، بهداشت و مدیریت دارد. بسته به سطح تشدید، ادغام، تخصص و تنوع، سیستم های تولید گوشت در مناطق و کشورها متفاوت است. به عنوان مثال، در برخی از مناطق، مانند آسیا و آفریقا، تولید دام عمدتاً مبتنی بر سیستم‌های کشاورزی در مقیاس کوچک و مختلط است که به نژادهای محلی و منابع خوراک متکی است. در مناطق دیگر، مانند آمریکای شمالی و اروپا، تولید دام عمدتاً مبتنی بر سیستم‌های صنعتی و بزرگ مقیاس است که از نژادهای بهبود یافته و نهاده‌های خوراک استفاده می‌کنند. انتخاب سیستم تولید بر کارایی، سودآوری و پایداری تولید گوشت تأثیر می گذارد.

– تجارت و دسترسی به بازار: تجارت فرآورده های گوشتی تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند قیمت ها، نرخ ارز، تعرفه ها، سهمیه ها، یارانه ها، استانداردها، مقررات و توافقات قرار می گیرد. دسترسی به بازار فرآورده های گوشتی به رقابت پذیری و انطباق صادرکنندگان و واردکنندگان در بازار جهانی بستگی دارد. به عنوان مثال، برخی از کشورها به دلیل برخورداری از مواهب طبیعی یا نوآوری های تکنولوژیکی، دارای مزیت های نسبی در تولید انواع خاصی از گوشت هستند. سایر کشورها موانع تجاری یا ترجیحاتی دارند که از تولیدکنندگان یا مصرف کنندگان داخلی آنها حمایت یا ترویج می کند. تجارت و دسترسی به بازار محصولات گوشتی بر تخصیص، توزیع و استفاده از منابع گوشت در مناطق و کشورها تأثیر می گذارد.

– سیاست ها و نهادها: سیاست ها و نهادهایی که بر تولید گوشت تأثیر می گذارند، شامل موارد مرتبط با کشاورزی، تجارت، محیط زیست، بهداشت، رفاه حیوانات، امنیت غذایی و امنیت غذایی است. این سیاست‌ها و نهادها می‌توانند تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم بر انگیزه‌ها و محدودیت‌های تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان گوشت داشته باشند. به عنوان مثال، برخی از سیاست ها و موسسات با هدف حمایت یا تنظیم تولید یا مصرف فرآورده های گوشتی برای دستیابی به اهداف اقتصادی، اجتماعی یا زیست محیطی معینی هستند. هدف دیگر سیاست ها و موسسات تسهیل یا هماهنگ کردن عملکرد یا توسعه بخش گوشت برای افزایش عملکرد یا انعطاف پذیری آن است. سیاست ها و نهادهایی که بر تولید گوشت تأثیر می گذارند می توانند تأثیرات مثبت یا منفی بر نتایج یا تأثیرات بخش گوشت داشته باشند.اینها برخی از عوامل اصلی موثر بر تولید گوشت در کشورهای پیشرو جهان هستند.

کشورهای تولید کننده گوشت در جهان

تحولات اخیر در تولید و صادرات گوشت در بزرگترین کشورها

– چین: چین بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده گوشت در جهان است، اما تولید آن از سال 2018 به شدت تحت تأثیر شیوع تب خوکی آفریقایی (ASF) قرار گرفته است که باعث کاهش بیش از 20 درصدی تولید گوشت خوک این کشور شد. چین واردات انواع گوشت به ویژه گوشت خوک را افزایش داده است تا نیاز داخلی خود را تامین کند. واردات کلی گوشت چین در سال 2019 62 درصد و در سال 2020 60 درصد افزایش یافت. پیش بینی می شود چین تا آخر 2023 از ASF بهبود یابد و رشد تولید گوشت خوک خود را با حمایت از توسعه مزارع در مقیاس بزرگ و ایمن زیستی از سر بگیرد. همچنین انتظار می رود چین در دهه آینده تولید مرغ، گوشت گاو و گوسفند خود را افزایش دهد.

– ایالات متحده آمریکا: ایالات متحده دومین تولید کننده و صادرکننده گوشت در جهان است که عمدتاً گوشت مرغ و گاو است. ایالات متحده تولید و صادرات گوشت خود را در سال های 2019 و 2020 افزایش داد و از تقاضای شدید چین و سایر بازارهای آسیایی بهره مند شد. پیش‌بینی می‌شود که ایالات متحده به رشد تولید و صادرات گوشت در دهه آینده ادامه دهد که ناشی از افزایش بهره‌وری، بهبود ژنتیک و فرمولاسیون بهتر خوراک است.همچنین انتظار می رود که ایالات متحده مصرف مرغ و گوشت خوک را افزایش دهد و در عین حال مصرف گوشت گاو را به دلیل نگرانی های بهداشتی و زیست محیطی کاهش دهد.

– برزیل: برزیل سومین تولیدکننده و صادرکننده گوشت در جهان است که عمدتاً گوشت طیور و گاو است. برزیل همچنین تولید و صادرات گوشت خود را در سال های 2019 و 2020 افزایش داد و از شکاف عرضه ایجاد شده توسط ASF در آسیا استفاده کرد. پیش‌بینی می‌شود برزیل در دهه آینده رشد خود را در تولید و صادرات گوشت حفظ کند، که این امر توسط زمین و منابع خوراک فراوان، هزینه‌های تولید پایین و نرخ ارز مطلوب حمایت می‌شود. همچنین انتظار می‌رود برزیل مصرف مرغ و گوشت خوک را افزایش دهد و در عین حال مصرف گوشت گاو را به دلیل رشد درآمد و تنوع رژیم غذایی تثبیت کند.

نقش فناوری های نوین در افزایش بهره وری و کیفیت تولید گوشت

فناوری های جدید پتانسیل افزایش بهره وری و کیفیت تولید گوشت را از طرق مختلف دارند. در ادامه چند نمونه آورده شده است:

نوشته های مرتبط

– حسگرها می توانند به نظارت بر سلامت، رفتار و عملکرد تک تک حیوانات و همچنین شرایط محیطی زیستگاه آنها کمک کنند. این امر می تواند تشخیص زودهنگام و پیشگیری از بیماری ها، بهینه سازی مصرف خوراک و آب و کاهش استرس و مرگ و میر را امکان پذیر کند.

– هواپیماهای بدون سرنشین می توانند با بررسی حصارها، منابع آب، دروازه ها و مراتع به مدیریت عملیات دام در مقیاس بزرگ کمک کنند. آنها همچنین می توانند تصاویر و داده های هوایی را برای مدیریت محصول و مراتع، سلامت خاک و رفاه حیوانات ارائه دهند.

– روبات ها می توانند کارهایی مانند تغذیه، شیردوشی، تمیز کردن و کشتار را خودکار کنند. آنها همچنین می توانند هزینه های نیروی کار را کاهش دهند، رفاه حیوانات را بهبود بخشند و ایمنی و کیفیت مواد غذایی را افزایش دهند.

نقش تکنولوژی در تولید گوشت
تصویر از وب سایت ldv.co گرفته شده است.

– چاپ سه بعدی می تواند انواع جدیدی از محصولات غذایی را از برش های گوشت کم ارزش یا مواد گیاهی ایجاد کند. این می تواند ارزش لاشه را افزایش دهد، ضایعات مواد غذایی را کاهش دهد و تقاضای مصرف کنندگان برای غذاهای جدید و سفارشی را برآورده کند.

– بیوتکنولوژی می تواند ویژگی های ژنتیکی حیوانات مانند سرعت رشد، راندمان خوراک، مقاومت در برابر بیماری ها و کیفیت گوشت را بهبود بخشد. همچنین می‌تواند محصولات جدیدی مانند گوشت کشت‌شده ایجاد کند که از سلول‌های حیوانی در آزمایشگاه بدون آسیب رساندن به حیوانات رشد می‌کند.

– پلتفرم‌های دیجیتال می‌توانند کشاورزان، پردازنده‌ها، خرده‌فروشان و مصرف‌کنندگان را در طول زنجیره تامین به هم متصل کنند. آنها می توانند قابلیت ردیابی، شفافیت و بازخورد در مورد منشاء، کیفیت و ایمنی محصولات گوشتی را ارائه دهند. آنها همچنین می توانند تجارت الکترونیک، تدارکات و بازاریابی را تسهیل کنند.
اینها تنها بخشی از راه هایی است که فناوری های جدید می توانند صنعت گوشت را متحول کنند. با این حال، چالش ها و موانعی نیز برای پذیرش آنها وجود دارد، مانند هزینه، مقررات، پذیرش مصرف کننده و غیره . بنابراین، ارزیابی مزایا و خطرات هر فناوری و مشارکت دادن همه ذینفعان در فرآیند تصمیم گیری مهم است.

مهمترین منبع این مقاله وب سایت fao.org بوده است .

 
مهدی رضائی مهر
من مهدی رضائی مهر هستم ، موسس وب سایت مجله اینترنتی ازهیچ ! مجله ما ، بررسی صنعت های مهم و استراتژیک جهانی مثل صنعت خودرو ، ساختمان و عمران ، غذا و کشاورزی ، صنعت و معدن و همچنین بخش سلامت در ایالات متحده آمریکا ، قاره اروپا و خاورمیانه را انجام می دهد.ما مطالعاتمان از بهترین منابع جهان را با شما به اشتراک می گذاریم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطلب های مرتبط