بزرگترین تولید کننده روغن خوراکی جهان کدام کشور است ؟

بزرگترین تولید کننده روغن خوراکی جهان کدام کشور است ؟
بزرگترین تولید کننده روغن خوراکی جهان

تاریخ آخرین بروزرسانی مطلب :

بزرگترین تولید کننده روغن خوراکی جهان اندونزی است ، اندونزی بزرگترین تولید کننده روغن پالم در جهان است. در سال 2021، اندونزی 77.2 میلیون تن روغن پالم تولید کرد که 60 درصد از تولید جهانی را تشکیل می دهد. چین دومین تولید کننده بزرگ روغن پالم در جهان است.

روند رشد تولید روغن در اندونزی به صورت خلاصه

تولید روغن خوراکی در اندونزی دارای تاریخچه طولانی و پیچیده ای است که شامل منابع، روش ها و تأثیرات مختلفی می شود. در ادامه به بررسی اجمالی برخی از جنبه های اصلی این موضوع می پردازیم:

روغن پالم پر مصرف ترین روغن خوراکی در اندونزی و همچنین جهان است. این گیاه از میوه درخت نخل روغنی گرفته می‌شود، گونه‌ای استوایی که در غرب آفریقا سرچشمه می‌گیرد، اما اکنون به عنوان یک هیبرید در بسیاری از نقاط جهان، از جمله آسیای جنوب شرقی و آمریکای مرکزی رشد می‌کند.

اندونزی در دهه 1990 با پشت سر گذاشتن مالزی به بزرگترین تولید کننده و صادرکننده روغن پالم در جهان تبدیل شد. در سال 2016، اندونزی بیش از 34.6 میلیون تن روغن پالم تولید کرد و 25.1 میلیون تن از آن را صادر کرد. مزارع نخل روغنی در وسعت حداقل 12 میلیون هکتار در اندونزی گسترش یافته است.

تولید روغن نخل در اندونزی برای اقتصاد مهم است، زیرا درآمد و اشتغال میلیون ها نفر، به ویژه خرده مالکان و جوامع روستایی را فراهم می کند. همچنین به درآمد ارزی و درآمدهای مالیاتی کشور کمک می کند.

با این حال، تولید روغن نخل در اندونزی اثرات زیست محیطی و اجتماعی قابل توجهی نیز دارد، مانند جنگل زدایی، آتش سوزی جنگل ها، تخریب زمین های ذغال سنگ نارس، از بین رفتن تنوع زیستی، انتشار گازهای گلخانه ای، درگیری های زمین، نقض حقوق بشر، و بهره برداری نیروی کار. این مسائل باعث انتقاد و بحث از سوی ذینفعان مختلف از جمله سازمان های غیر دولتی محلی و بین المللی، مصرف کنندگان و دولت ها شده است.

در پاسخ به این چالش‌ها، اندونزی سیاست‌ها و ابتکارات مختلفی را برای ترویج تولید و مصرف پایدار روغن نخل اجرا کرده است، مانند توقف قراردادهای جدید چوب‌برداری، برنامه اجباری ترکیب بیودیزل، طرح صدور گواهینامه برای تولیدکنندگان روغن نخل (ISPO) و همکاری با نروژ در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از جنگل زدایی و تخریب جنگل (REDD+). با این حال، این تلاش ها با موانع و محدودیت های مختلفی مانند ضعف اجرایی، فساد، عدم شفافیت، آگاهی پایین و موانع بازار مواجه بوده است.

اندونزی علاوه بر روغن پالم، انواع دیگری از روغن های خوراکی مانند روغن سویا، روغن نارگیل، روغن آفتابگردان، روغن زیتون و غیره را نیز از منابع مختلف تولید می کند که البته این روغن ها حجم تولید و سهم بازار بسیار کمتری نسبت به روغن پالم در اندونزی دارند. برخی از این روغن ها برای تامین نیاز داخلی از کشورهای دیگر وارد می شوند.

بازارهای اصلی که اندونزی روغن خوراکی به آنها صادر می کند

هند: هند بزرگترین واردکننده روغن پالم در جهان است که حدود 20 درصد از واردات جهانی روغن پالم را در سال 2020 به خود اختصاص داده است. هند عمدتاً روغن پالم خام (CPO) و روغن پالم تصفیه شده (RPO) را از اندونزی برای مواد غذایی و غیره وارد می کند.

چین: چین دومین واردکننده بزرگ روغن پالم در جهان است که حدود 15 درصد از واردات جهانی روغن پالم را در سال 2020 به خود اختصاص داده است. چین عمدتاً CPO و RPO را از اندونزی برای بخش های غذایی، اولئوشیمیایی و بیودیزل خود وارد می کند.

پاکستان: پاکستان سومین واردکننده بزرگ روغن نخل در جهان است که حدود 8 درصد از واردات جهانی روغن پالم را در سال 2020 به خود اختصاص داده است. پاکستان عمدتاً RPO را از اندونزی برای صنایع غذایی و صابون خود وارد می کند.

بنگلادش: بنگلادش چهارمین واردکننده بزرگ روغن پالم در جهان است که حدود 7 درصد از واردات جهانی روغن پالم را در سال 2020 به خود اختصاص داده است. بنگلادش عمدتاً RPO را از اندونزی برای صنایع غذایی و صابون خود وارد می کند.

مصر: مصر پنجمین واردکننده بزرگ روغن نخل در جهان است که حدود 5 درصد از واردات جهانی روغن پالم را در سال 2020 به خود اختصاص داده است. مصر عمدتاً RPO را از اندونزی برای صنایع غذایی و صابون خود وارد می کند.

نوشته های مرتبط

اینها بازارهای اصلی هستند که اندونزی روغن خوراکی به آنها صادر می کند. با این حال، ممکن است کشورهای دیگری نیز وجود داشته باشند که روغن خوراکی را از اندونزی وارد می کنند، مانند کنیا، مالزی، فیلیپین و …

صادرات روغن خوراکی اندونزی به جهان
عکس از reuters

عواملی که به موفقیت اندونزی در بازارهای بین المللی کمک کرده است؟

اندونزی کشوری بزرگ و متنوع با اقتصاد پویا و رو به رشد است. به دلایل مختلفی در بازارهای بین المللی موفق بوده است، از جمله:

منابع طبیعی فراوان و متنوع: اندونزی دارای ذخایر غنی زغال سنگ، نفت، گاز، مواد معدنی، الوار و محصولات کشاورزی است که پایگاهی قوی برای صادرات و مصرف داخلی آن فراهم می کند.

جمعیت جوان، بزرگ و رو به رشد: اندونزی دارای جمعیتی بیش از 277 میلیون نفر است که بیش از نیمی از آنها زیر 30 سال سن دارند. طبقه متوسط اندونزی نیز با افزایش درآمد قابل تصرف و قدرت خرید به سرعت در حال گسترش است.

ثبات سیاسی: اندونزی یک دموکراسی پر رونق با خودمختاری منطقه ای قابل توجه است. ثبات سیاسی و انسجام اجتماعی را با وجود تنوع و چالش ها حفظ کرده است. همچنین در طول سال‌ها کیفیت حاکمیت و نهادی خود را بهبود بخشیده و فساد را کاهش داده و شفافیت را افزایش داده است.

مدیریت مالی محتاطانه: اندونزی از اواخر دهه 1990، به دنبال بحران مالی آسیا، سیاست های کلان اقتصادی صحیحی را اتخاذ کرده است. این کشور کسری بودجه و بدهی عمومی خود را پایین نگه داشته است، نرخ ارز منعطف را حفظ کرده و ذخایر خارجی خود را افزایش داده است. همچنین اصلاحات مختلفی را برای بهبود فضای کسب و کار و جذب سرمایه گذاری انجام داده است.

گشودگی به تجارت و سرمایه گذاری: اندونزی عضو فعال توافقنامه های تجاری منطقه ای و جهانی از جمله ASEAN، APEC، RCEP، G20، WTO و غیره است. قوانین تجاری خود را آزاد کرده و موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای خود را در طول زمان کاهش داده است. . همچنین از سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در بسیاری از بخش ها، به ویژه در زیرساخت ها، تولید و صنایع دیجیتال استقبال کرده است.

اینها برخی از عواملی است که به موفقیت اندونزی در بازارهای بین المللی کمک کرده است.

کدام شرکت ها در اندونزی در زمینه تولید روغن خام خوراکی فعال هستند؟

برخی از شرکت هایی که در این زمینه در اندونزی فعال هستند عبارتند از:

  • Perusahaan Perkebunan Nusantara (PTPN): یک شرکت دولتی با چندین مزرعه نخل روغنی در اندونزی.
  • PT Astra Agro Lestari Tbk: یک شرکت خصوصی و بزرگترین تولید کننده روغن پالم در اندونزی.
  • PT Sinar Mas Agro Resources and Technology Tbk: یک شرکت خصوصی و دومین تولید کننده بزرگ روغن پالم در اندونزی.
  • PT Salim Ivomas Pratama Tbk: یک شرکت خصوصی و سومین تولید کننده بزرگ روغن پالم در اندونزی.
  • PT Wilmar International Tbk: یک شرکت چند ملیتی و چهارمین تولید کننده بزرگ روغن پالم در اندونزی.
  • PT Musim Mas Tbk: یک شرکت خصوصی و پنجمین تولید کننده بزرگ روغن پالم در اندونزی.

اینها از جمله شرکت هایی هستند که در زمینه تولید روغن خام خوراکی در اندونزی فعال هستند. با این حال، ممکن است شرکت های کوچک دیگری نیز وجود داشته باشند که روغن خوراکی خام را از منابع مختلف در اندونزی تولید می کنند.

کشورهای دیگر برتر تولید کننده روغن خوراکی خام کدامند؟

چین: چین با 31.5 میلیون تن در سال 2022/23 دومین تولید کننده بزرگ روغن های خوراکی است. منبع اصلی روغن خوراکی آن سویا است که بیش از نیمی از تولید آن را تشکیل می دهد. چین همچنین انواع دیگری از روغن های خوراکی را از منابعی مانند کلزا، بادام زمینی، آفتابگردان و غیره تولید می کند.

مالزی: مالزی با تولید 21.5 میلیون تن در سال 2022/23 سومین تولید کننده بزرگ روغن های خوراکی است. مانند اندونزی، منبع اصلی روغن خوراکی آن روغن پالم است که بیش از 90 درصد تولید آن را تشکیل می دهد. مالزی انواع دیگری از روغن های خوراکی را نیز از منابعی مانند نارگیل، زیتون و غیره تولید می کند.

ایالات متحده آمریکا: ایالات متحده چهارمین تولیدکننده بزرگ روغن های خوراکی با 19 میلیون متریک تن در سال 2022/23 است. منبع اصلی روغن خوراکی آن سویا است که بیش از 80 درصد تولید آن را تشکیل می دهد. ایالات متحده همچنین انواع دیگری از روغن های خوراکی را از منابعی مانند کلزا، آفتابگردان، پنبه دانه و غیره تولید می کند.

برزیل: برزیل با 13 میلیون متریک تن در سال 2022/23 پنجمین تولیدکننده بزرگ روغن های خوراکی است. منبع اصلی روغن خوراکی آن سویا است که بیش از 90 درصد تولید آن را تشکیل می دهد. برزیل انواع دیگری از روغن های خوراکی را نیز از منابعی مانند نخل، آفتابگردان و غیره تولید می کند.اینها کشورهای تولیدکننده برتر روغن خوراکی خام در جهان هستند.

کارخانه PT Astra Agro Lestari Tbk اندونزی
بزرگترین کارخانه تولید روغن خوراکی در اندونزی کارخانه PT Astra Agro Lestari Tbk است که در استان جاوه مرکزی واقع شده است. این کارخانه دارای ظرفیت تولید سالانه 2.8 میلیون تن روغن پالم است.

چه درس هایی می توان از اندونزی در زمینه تولید روغن خام خوراکی گرفت؟ آیا می توان از آن درس ها در کشورهای دیگر استفاده کرد؟

اندونزی بزرگترین تولید کننده و صادرکننده روغن خوراکی خام در جهان است که عمدتاً از روغن پالم و همچنین از منابع دیگری مانند سویا، نارگیل، آفتابگردان، زیتون و غیره استفاده می شود. درس هایی وجود دارد که می توان از اندونزی در زمینه تولید روغن خام خوراکی آموخت، مانند:

اهمیت سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، بهبود عملکرد و کیفیت محصول، گسترش مناطق کشت و امکانات فرآوری، و ایجاد پیوندهای بازار و انگیزه برای انواع مختلف روغن های خوراکی. اندونزی با افزایش تولید روغن های دیگر از محصولات مختلف توانسته است منابع روغن های خوراکی خود را متنوع کند و وابستگی خود را به واردات روغن پالم کاهش دهد.

چالش‌ها و فرصت‌های ترویج تولید و مصرف پایدار روغن نخل، پرداختن به اثرات زیست‌محیطی و اجتماعی صنعت، مانند جنگل‌زدایی، آتش‌سوزی جنگل‌ها، تخریب زمین‌های زغالی، از بین رفتن تنوع زیستی، انتشار گازهای گلخانه‌ای، درگیری‌های زمین، نقض حقوق بشر، و بهره‌برداری از نیروی کار. . اندونزی سیاست ها و ابتکارات مختلفی را برای بهبود حکومت و کیفیت نهادی خود، کاهش فساد و افزایش شفافیت، اتخاذ شیوه های خوب کشاورزی، اعمال مکانیسم های مالی نوآورانه، و ایجاد همکاری موثر بین دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی اجرا کرده است.

پتانسیل استفاده از روغن پالم به عنوان یک منبع انرژی تجدید پذیر، به ویژه برای تولید بیودیزل. اندونزی برنامه ترکیب بیودیزل اجباری را برای کاهش وابستگی خود به سوخت های فسیلی و افزایش درآمدهای ارزی و درآمدهای مالیاتی خود اجرا کرده است. با این حال، این امر همچنین مستلزم اطمینان از در دسترس بودن و کیفیت خوراک روغن پالم، غلبه بر موانع فنی و لجستیکی و مطابقت با استانداردها و مقررات بین المللی است.

این ها بخشی از درس هایی است که می توان از اندونزی در زمینه تولید روغن خام خوراکی آموخت. با این حال، این درس‌ها ممکن است مستقیماً برای هر کشوری قابل اجرا نباشند، زیرا به عوامل مختلفی مانند آب و هوا، خاک، در دسترس بودن زمین، تقاضای بازار، محیط سیاست‌گذاری، ظرفیت نهادی، هنجارهای اجتماعی و غیره بستگی دارند. بنابراین، هر کشوری نیاز به سازگاری خودش دارد.

انتهای مطلب

 
مهدی رضائی مهر
من مهدی رضائی مهر هستم ، موسس وب سایت مجله اینترنتی ازهیچ ! مجله ما ، بررسی صنعت های مهم و استراتژیک جهانی مثل صنعت خودرو ، ساختمان و عمران ، غذا و کشاورزی ، صنعت و معدن و همچنین بخش سلامت در ایالات متحده آمریکا ، قاره اروپا و خاورمیانه را انجام می دهد.ما مطالعاتمان از بهترین منابع جهان را با شما به اشتراک می گذاریم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطلب های مرتبط