قطر از دوران ماقبل تاریخ همیشه اما به طور پراکنده مسکونی بوده است. پس از ظهور اسلام، این منطقه تابع خلافت اسلامی شد. بعدها پیش از اینکه در قرن نوزدهم تحت کنترل سلسله ثانی (آل ثانی) قرار گیرد توسط تعدادی از سلسله های داخلی و خارجی اداره می شد.
سلسله ثانی به دنبال حمایت بریتانیا علیه گروههای قبیلهای رقیب و علیه امپراتوری عثمانی که کشور را در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم اشغال کرده بود برخاست و در ازای آن، بریتانیا سیاست خارجی قطر را تا استقلال قطر در سال ۱۹۷۱ تحت کنترل داشت.
پس از آن سلطنت نیز ادامه یافت.قطر یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز طبیعی جهان را دارد و تعداد زیادی کارگر خارجی در فرآیند تولید خود به کار گرفته است ، البته از سال ۲۰۲۰ تعداد این کارگران به دلیل میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ افزایش یافت. به دلیل ثروت نفتی، ساکنان این کشور از استاندارد زندگی بالا و سیستم خدمات اجتماعی به خوبی تثبیت شده برخوردار هستند.
پایتخت آن شهر ساحلی شرقی دوحه (الدوحه) است که زمانی مرکز مروارید سازی بوده و اکثر ساکنان کشور در آن زندگی میکنند.
دوحه که از بلوار زیبای کورنیش یا ساحلی خود در داخل کشور می درخشد، معماری پیشامدرن را با ساختمانهای اداری، مراکز خرید، و مجتمعهای آپارتمانی جدید ترکیب میکند. سنتهای قطر برگرفته از گذشته عشایری و شیوههایی است که قرنها قدمت دارند، از دستبافتها گرفته تا پرنده زیبای شاهین.
جمعیت کشور قطر
بر اساس مدلهای کلان جهانی و انتظارات تحلیلگران، و بر اساس مدلهای اقتصادسنجی، پیشبینی میشود در بلندمدت، جمعیت قطر در پایان سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۷۹ میلیون نفر باشد. با این حال، جمعیت این کشور شهری و ساحلی است، زندگی روزمره آن کاملاً مدرن است و حاکمان آن به دنبال ارتقای آزادی های مدنی بوده اند. مطبوعات یکی از آزادترین مطبوعات در منطقه هستند و با اینکه مذهبی و سنتی هستند، قطری ها به تحمل خود نسبت به فرهنگ ها و باورهای دیگران افتخار می کنند. در مورد وضعیت جامعه بزرگ مهاجران کشور، امیر حاکم خاطرنشان کرد که “در قطر، آنها امنیت و معیشت آبرومندانه ای پیدا می کنند.”
دین
اسلام دین رسمی است و قطری ها عمدتاً مسلمانان سنی هستند. یک اقلیت کوچک شیعه وجود دارد. خاندان حاکم ثانی (آل ثانی) به همان تفسیر وهابی از اسلام به عنوان حاکمان عربستان سعودی پایبند هستند، هرچند نه به شدت سعودی ها. به عنوان مثال، زنان در قطر آزادی بیشتری نسبت به عربستان سعودی دارند. جمعیت غیر قطری دارای ترکیب مذهبی متنوع تری هستند و مسلمانان، مسیحیان و هندوها بزرگترین گروه های مذهبی را تشکیل می دهند.
تفکیک جمعیت شهری و روستایی قطر
قطری ها عمدتاً شهرنشین هستند. کمتر از ۱ درصد جمعیت در مناطق روستایی زندگی می کنند. دوحه، در ساحل شرقی، بزرگترین شهر و مرکز تجاری قطر است و حدود نیمی از جمعیت کشور را در خود جای داده است. دارای یک بندر آبی عمیق و یک فرودگاه بین المللی است.
بندر اصلی نفت و مرکز صنعتی ام سعید در جنوب دوحه در ساحل شرقی است. الریان، درست در شمال غربی دوحه، دومین منطقه شهری بزرگ کشور است. این سه شهر و بسیاری از سکونتگاههای کوچکتر توسط جادهها به هم مرتبط هستند.
ازدواج در قطر و تشکیل خانواده
ازدواج مسلمانان در دادگاه شرع انجام می شود. برای ازدواج باید دو شاهد ارائه دهید.مردان قطری که مایل به ازدواج با زنان غیرقطری هستند باید از وزیر کشور مجوز بگیرند.
ازدواج مدنی برای غیر مسلمانان وجود ندارد. برخی از سفارتخانه ها و کلیساها می توانند برای غیرقطری ها مراسم ازدواج بگیرند.
برای تمام زوج هایی که قصد ازدواج در قطر دارند، غربالگری های سلامت قبل از ازدواج ضروری است. قطری ها همچنین باید در یک سری برنامه های مشاوره و آموزش قبل از ازدواج در مورد تعهدات ازدواج و اهمیت تشکیل خانواده برای دریافت وام صندوق ازدواج دولتی شرکت کنند.
میانگین فاصله سنی عروس و داماد از پنج سال تا ۲ تا ۳ سال متغیر است. اندازه خانواده نیز در حال کوچکتر شدن است. نرخ باروری از ۵٫۷ برای هر زن در سال ۱۹۹۰ به ۳٫۹ در سال ۲۰۰۹ کاهش یافته و در سال ۲۰۲۲ به ۲٫۸ رسیده است.
یک مرد در قطر چند زن می تواند داشته باشد؟
طبق قوانین اسلامی، مردان می توانند تا چهار زن داشته باشند. با این حال، اکثر مردان تنها یک همسر دارند. بسیاری از زنان ترجیح می دهند تنها همسر باشند، و قانون اسلام حکم می کند که با زنان باید به طور مساوی رفتار شود و و این حق قانونی را دارند که همسر دیگر را منع کنند.
حجاب در قطر اجباری است؟
زنان نیازی به پوشاندن سر، صورت یا حجاب یا عبا ندارند، بلکه از آنها انتظار می رود که لباسی بپوشند تا به جامعه محلی توهین نکنند. دامنها، لباسها و شلوارهای گشاد باید تا روی زانو باشند و تاپها و پیراهنها باید قسمت میانی و شانهها را بپوشانند.
زندگی در قطر برای ایرانیان چگونه است؟
این قسمت برای شما خواننده گرامی هر چیزی که نوشته باشم به احتمال زیاد نمیتواند عین حقیقت باشد ، بنابراین تصمیم گرفتم که وب سایتی را به شما معرفی کنم که بتوانید با جامعه ایرانی در قطر که در این وب سایت حضور دارند ارتباط برقرار کنید و حقایق بروز را از آنها دریافت کنید.لینک وب سایت ایرانیان در قطر
پروژه های فرا تصور آینده در قطر !| تا سال ۲۰۳۰ | بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار (فیلم)
در ابتدای فیلم قطر دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی رو مشاهده می کنید و بعد !
اقتصاد قطر
رونق اقتصادی قطر ناشی از استخراج و صادرات نفت – که در سال ۱۹۳۹ کشف شد و اولین بار در سال ۱۹۴۹ تولید شد – و گاز طبیعی است. قبل از جنگ جهانی دوم، جمعیت قطر به مرواریدسازی، ماهیگیری و برخی تجارت های کوچک مشغول بودند و یکی از فقیرترین کشورهای جهان بود.
با این حال، در دهه ۱۹۷۰، قطریهای بومی از بالاترین درآمد سرانه در جهان برخوردار بودند، علیرغم کاهش بعدی درآمد به دلیل نوسانات قیمت جهانی نفت که اتفاق افتاده بود. امتیاز اولیه نفت قطر به شرکت نفت عراق (IPC)، کنسرسیومی متشکل از شرکت های اروپایی و آمریکایی اعطا شد. این امتیاز و امتیازات بعدی در دهه ۱۹۷۰ ملی شد. در حالی که شرکت دولتی قطر پترولیوم (شرکت جنرال پترولیوم قطر سابق) بر عملیات نفت و گاز نظارت دارد، شرکتهای خصوصی همچنان به عنوان شرکتهای خدماتی نقش مهمی را ایفا میکنند.
کشاورزی و ماهیگیری
دولت سعی کرده است با ارائه وام های بدون بهره، بخش های ماهیگیری و کشاورزی را مدرن کند. با این حال، تولید مواد غذایی همچنان تنها بخش کوچکی از تولید ناخالص داخلی (GDP) را تامین می کند. کمبود زمین های حاصلخیز و آب، محدودیت های شدیدی را بر کشاورزی تحمیل می کند و بخش زیادی از مواد غذایی کشور باید وارد شود.
استفاده از پساب فاضلاب تصفیه شده و آب نمک زدایی برای آبیاری، اما به گسترش تولید میوه هایی مانند خرما و خربزه و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، کدو و بادمجان کمک کرده است که اکنون قطر به سایر کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می کند. تولید گوشت، غلات و شیر نیز در پایان قرن بیستم شروع به افزایش کرد.
همانطور که قبلا اشاره شد ماهیگیری و مرواریدسازی که زمانی پایه های اصلی اقتصاد قطر بودند، اهمیت زیادی پیدا کرده اند.دولت ناوگان ماهیگیری دارد و از اواخر دهه ۱۹۹۰ تاکید بیشتری بر ماهیگیری تجاری و برداشت میگو داشته است.
منابع طبیعی قطر
قطر ذخایر عظیم گاز طبیعی دارد و میدان شمالی آن یکی از بزرگترین میدان های گازی جهان است. ذخایر نفتی این کشور که هم در خشکی در امتداد سواحل غربی در دخان و هم در سواحل از ساحل شرقی یافت می شود، بر اساس استانداردهای منطقه ای متوسط هستند.
قطر در تلاش برای کاهش وابستگی خود به نفت، در اواسط دهه ۱۹۹۰ شروع به توسعه منابع گاز طبیعی خود کرد. قطر برای توسعه میادین گازی خود مجبور شد وام های زیادی بگیرد، اما قیمت های بالای نفت در اوایل قرن بیست و یکم، این کشور را در شرایط مالی محکم تری قرار داد. استراتژی قطر توسعه تهاجمی ذخایر گاز طبیعی خود از طریق پروژه های مشترک با شرکت های بزرگ بین المللی نفت و گاز با تمرکز بر میدان شمالی بوده است.
گاز طبیعی در دهه اول قرن بیست و یکم از نفت پیشی گرفت و بیشترین سهم از درآمدهای دولت و تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داد.
تنوع اقتصاد قطر
قطر به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود از طریق صنعتی شدن بوده است. بیشتر بخش تولید شامل شرکت های بزرگ با مالکیت مختلط دولتی و خصوصی خارجی است. به عنوان مثال، شرکت پتروشیمی قطر عمدتاً متعلق به یک شرکت هلدینگ دولتی است و یک شرکت فرانسوی نیز سهام جزئی دارد. آسیاب آرد و تولید سیمان نیز انجام شده است. با این حال، تنوع با گسترش تولید به مقدار زیادی انرژی ارزان برای کارخانههای در حال اجرا بستگی دارد و بنابراین به منابع هیدروکربنی قطر گره خورده است. ذخایر گاز طبیعی آن برای توسعه یک صنعت قوی گاز طبیعی مایع (LNG) استفاده شده است.
بخش خدمات در قطر
بخش خدمات، از جمله مدیریت دولتی و نظامی، تقریباً نیمی از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و بیش از نیمی از نیروی کار را به کار می گیرد. هزینه های نظامی این کشور به عنوان درصد تولید ناخالص ملی بالاست و تقریباً چهار برابر میانگین جهانی است. در تلاش برای تنوع بیشتر اقتصاد قطر، دولت به دنبال توسعه گردشگری است، به ویژه از طریق تبلیغ این کشور به عنوان مکانی برای کنفرانس های بین المللی. با این حال، گردشگری جزء نسبتاً کوچکی از اقتصاد قطر است.
کار و مالیات
خارجی ها بخش بزرگی از نیروی کار قطر را تشکیل می دهند، موضوعی که همچنان نگرانی اصلی مقامات قطری است. قطر از سال ۱۹۹۶، زمانی که دولت مدعی شد مصر در یک کودتای ناموفق دست داشته است، استخدام مصری ها را ممنوع کرده است.
دولت به طور فعال برنامه هایی را برای تشویق به کارگیری و ارتقای اتباع قطری در نیروی کار دنبال کرده است. با این حال، یک برنامه پنج ساله که در سال ۲۰۰۰ برای افزایش چشمگیر تعداد قطری ها در نیروی کار ارائه شد، بسیار دور از اهداف آن بود. اتحادیه ها و انجمن های کارگری ممنوع است. مانند اکثر کشورهای منطقه هم هفته کاری استاندارد از شنبه تا چهارشنبه است.
حجاب در قطر و زندگی روزمره و آداب و رسوم اجتماعی
مردم قطر از نوادگان بادیه نشین هستند و سنت مهمان نوازی سخاوتمندانه را حفظ کرده اند. با این حال، جامعه قطر از بسیاری جهات محافظه کار است و به شدت تحت تأثیر آداب و رسوم اسلامی است. برای مثال، مصرف مشروبات الکلی مورد بی مهری قرار می گیرد، اگرچه الکل ممکن است در تعداد محدودی از هتل ها که عمدتاً برای خارجی ها سرو می شود، پیدا شود. به همین ترتیب، لباس به طور کلی سنتی و محافظه کارانه است. مردان عرب قطری معمولاً پیراهن سفید روان (ثواب) و روسری (کافیه) می پوشند که با بند (عقال) در جای خود نگه داشته می شود.
لباس زنان قطری، اگرچه هنوز محافظه کارانه است، بسیار کمتر از عربستان سعودی همسایه است. بسیاری از زنان هنوز شنل سیاه کامل (عبایه) را معمولاً روی لباس های غربی می پوشند، اما برخی دیگر صرفاً روبند (حجاب) می پوشند. لباس سنتی آنها اغلب با گلدوزی های طلا یا نقره تزئین شده است. در ملاء عام، جنسیت ها به طور معمول از هم جدا می شوند.
غذاهای قطری شامل ماهی تازه و برنج پخته شده با ادویه های هندی است. یک وعده غذایی معمولی ممکن است شامل ماهی کبابی باشد که روی بستری از برنج تند با پودر کاری و سیب زمینی سرو می شود. قهوه نوشیدنی انتخابی است و معمولاً به صورت پررنگ، داغ و بدون شکر سرو می شود. پایتخت دوحه همچنین دارای رستورانهایی است که غذاهای سراسر جهان را ارائه میدهند.
قطری ها تعطیلات استاندارد اسلامی، از جمله رمضان و دو عید، عید فطر و عید قربان را جشن می گیرند. آنها همچنین چندین تعطیلات سکولار مانند روز استقلال و سالگرد به قدرت رسیدن امیر را جشن می گیرند.
ورزش و تفریح در قطر
فرهنگ ورزشی قطر، ورزشهای سنتی جامعه صحرای عربستان را با ورزشهای معاصر با منشأ غربی ترکیب میکند. ورزشهای سنتی محبوب عبارتند از: اسبدوانی عربی، شتر دوانی و شاهینبازی که همگی ریشه در گذشته عشایری این کشور دارند.
ورزش های غربی مانند بسکتبال، گلف، هندبال، فوتبال، شنا، تنیس روی میز، دو و میدانی و والیبال به طور گسترده انجام می شود، اما عمدتاً توسط جمعیت مهاجر انجام می شود. فوتبال در کشور قطر بسیار محبوب می باشد.
در سال ۲۰۱۰ اعلام شد که قطر محل برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی در سال ۲۰۲۲ خواهد بود و این اولین کشوری در خاورمیانه خواهد بود که میزبان این رویداد است. این کشور همچنین میزبان چندین رویداد ورزشی سالانه است که تنیس، گلف و مسابقات اتومبیل رانی قابل توجه ترین آنها هستند.
فدراسیون ملی ورزش قطر، که در سال ۱۹۶۱ تأسیس شد، به عنوان یک سازمان سازماندهی برای آموزش ورزش عمل می کند. قطر اولین بازی المپیک خود را در بازی های تابستانی ۱۹۸۴ انجام داد. این کشور هرگز در بازی های زمستانی شرکت نکرده است.
آیا قطر متحد ایران است ؟
قطر و ایران روابط نزدیکی دارند. بر خلاف کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، قطر به طور کلی از انتقاد از فعالیت های داخلی و خارجی ایران خودداری می کند. قطر همچنین چندین نشست در سطح بالا با مقامات ایرانی برای بحث در مورد توافقات امنیتی و اقتصادی برگزار کرده است.
منبع : britannica.com
[…] گزارش خبر نمایشگاه ﭘﺮوژه ﻗﻄﺮ (ﻧﻤﺎﯾﺸﮕﺎه تجهیزات و ساختمانی قطر )ﺑﺰرﮔﺘﺮﯾﻦ و […]