شرکت نوکیا
زمان تقریبی مطالعه این مطلب : 3 دقیقه

 

برند نوکیا کار خود را با تولید کاغذ آغاز کرد. این کارخانه فنلاندی بعد از مدتی به تولید پلاستیک و کابل رو آورد. این روند تا دهه ۹۰ ادامه داشت اما بعد از آن این شرکت به سمت زیرساخت های ارتباطی سوق پیدا کرد.

بعد از جنگ جهانی دوم فعالیت های این شرکت به منظور پرداخت غرامت های جنگی گسترش یافت.

در سال ۱۹۶۷ شرکت بزرگ نوکیا با ادغام ۴ شرکت شکل گرفت. از آن زمان به بعد بود که نوکیا فعالیت خود را در ۴ حوزه جنگلداری، تولید کابل، تولید محصولات لاستیکی و تولید محصولات الکتریکی ادامه داد.

اما فعالیت نوکیا به این ۴ حوزه محدود نبود بلکه در تامین تجهیزات نظامی نیز نقش مهمی را ایفا می کرد.

برند نوکیا در راستای جهانی شدن به ارائه محصولات رباتیک و تجهیزات مخابراتی به شوروی پرداخت. از سال ۱۹۹۰ این شرکت مورد توجه دولت آمریکا قرار گرفت و این توجه زمینه ساز همکاری های بین این دو شد.

روند همکاری به این صورت بود که دولت آمریکا در ازای تامین مواد اولیه مورد نظر نوکیا، در جریان پیشرفت تکنولوژی شوروی قرار می گرفت.

شرکت نوکیا

برند نوکیا

شکوفایی برند نوکیا به ۱۹۹۷ برمی گردد زمانی که کری کارامو به عنوان مدیر عامل این شرکت انتخاب شد. کری با اضافه کردن چند شرکت به عنوان زیر مجموعه این شرکت بزرگ، بازار کسب و کار برند نوکیا را رونق داد.

شرکت نوکیا با خرید امتیاز سه شرکت تولید تلویزیون Salora ، شرکت تولید محصولات الکترونیکی و کامپیوتر Luxor AB و شرکت فرانسوی تولیدکننده‌ی تلویزیون Oceaninc به سومین تولیدکننده تلویزیون در اروپا تبدیل شد. بخش نوکیا دیتا بعد از خرید شرکت اریکسون اینفورمیشن شکل گرفت. این شرکت در حوزه ماشین تایپ و مینی کامپیوتر فعال بود.

در سال ۱۹۹۸ برند نوکیا با افت قابل توجه ای مواجه شد. اما در سال ۲۰۰۰ با تعویض مدیریت، این شرکت تمرکز خود را بر تولید تلفن های همراه قرار داد.

نتیجه تولید تلفن همراه، جهانی شدن برند نوکیا بود به طوری که گوشی های تولید شده در آن زمان از پیشتازان زمان خود به حساب می آمد.

از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۴ برند نوکیا دچار افت بسیار شدیدی شد به طوری که از رتبه ۵ به ۹۸ تنزل پیدا کرد. به همین دلیل در سال ۲۰۱۴ شرکت نوکیا بخشی از امتیاز گوشی های همراه خود را به مایکروسافت فروخت.

برند نوکیا در سال های اخیر

از سال ۲۰۱۵ به بعد نوکیا با نام نوکیا نتورکس بر روی بخش زیرساختی خود تمرکز کرد که این امر در جبران خسارت وارد شده به این شرکت بسیار موثر بود.

برند نوکیا در پی پس گیری اعتبار از دست رفته خود مجددا اقدام به ساخت تبلت و گوشی های اندرویدی کرد اما به علت قیمت بالا با استقبال کمی روبرو شد. اما این شرکت به ارائه گوشی های همراه با کیفیت ادامه داد به طوری که مجددا در حال حاضر مورد توجه جهانیان قرار گرفته است.

گوشی نوکیا

برند نوکیا به طور همزمان مجموعه فعالیت های خود را در زمینه شبکه و مخابرات ادامه داد. این شرکت در سال ۲۰۱۶ اقدام به رونمایی از شبکه ۵G کرد که این شبکه در سال ۲۰۱۷ در کشور فنلاند اجرایی شد. این شرکت همچنان به طور مستمر در حوزه های مخابراتی مشغول به کار است.

ارزش برند نوکیا

بسیاری شاید در این میدان پر رقابت گوشی ها گمان کنند برند نوکیا از رده خارج شده است اما باید گفت ارزش این برند در طی ۶ سال اخیر چندین برابر شده است.

ارزش برند نوکیا
ارزش برند نوکیا در سال ۲۰۲۰ به ۹،۹۱ میلیارد دلار رسیده است.

آمارهای منتشر شده همگی گویای ارزش چند برابری این برند است پس می توان مدعی شد که این برند همچنان در راس پیشتازان این عرصه قرار دارد. این افزایش ارزش با عرضه گوشی های اندروید نوکیا چندین برابر شده است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید