منابع طبیعی کره جنوبی چیست ؟ : کره جنوبی کشوری در شرق آسیا است که اقتصاد بسیار توسعه یافته و استاندارد زندگی بالایی دارد. با این حال، از نظر منابع طبیعی نسبتاً ضعیف است و برای بسیاری از نیازهای خود به شدت به واردات متکی است. برخی از منابع طبیعی کره جنوبی عبارتند از:
زمین زراعی: حدود یک چهارم کل زمین در کره جنوبی برای کشاورزی مناسب است و از آن برای کشت محصولاتی مانند برنج، جو، گندم، سویا، میوه ها، سبزیجات و گل استفاده می شود. برنج مهمترین غذای اصلی است و کره جنوبی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برنج در جهان است. با این حال، کشاورزی در کره جنوبی با چالش های زیادی مانند کاهش جمعیت مزارع، پیری نیروی کار روستایی، تکه تکه شدن زمین ها و عدم وجود مکانیزاسیون مواجه است. دولت با ترویج نوسازی، تخصصیسازی و تجاریسازی کشاورزی سعی در بهبود وضعیت داشته است.
دام: تولید دام یکی دیگر از جنبه های مهم کشاورزی کره جنوبی است و گوشت، محصولات لبنی و تخم مرغ را برای مصرف داخلی و صادرات فراهم می کند. دام های اصلی خوک، گاو و مرغ هستند و سه محصول برتر کشاورزی بعد از برنج گوشت خوک، گاو و شیر است. کره جنوبی طی سالها تولید و مصرف گوشت و محصولات لبنی خود را افزایش داده است، اما همچنان برای تامین بخشی از تقاضای خود به واردات وابسته است. بخش دام همچنین با چالش هایی مانند آلودگی محیط زیست، بیماری های دامی و رقابت محصولات خارجی مواجه است.
جنگل ها: کره جنوبی حدود 64 درصد از مساحت خود را پوشش جنگلی دارد که بالاتر از میانگین جهانی است. بیشتر جنگل ها مخروطی هستند و الوار، هیزم و محصولات جنگلی غیر چوبی مانند قارچ، خشکبار و گیاهان دارویی را تهیه می کنند. جنگل ها همچنین نقش مهمی در حفظ خاک، آب و تنوع زیستی و کاهش تغییرات آب و هوا دارند. کره جنوبی به ویژه پس از جنگ کره که بسیاری از جنگل ها در اثر جنگل زدایی و بهره برداری بیش از حد از بین رفتند، تلاش های قابل توجهی برای احیا و مدیریت جنگل های خود انجام داده است. با این حال، تولید الوار داخلی هنوز بسیار کم است و کره جنوبی بیشتر محصولات چوبی و کاغذی خود را وارد می کند.
مواد معدنی: کره جنوبی دارای برخی منابع معدنی مانند زغال سنگ، سنگ آهن، گرافیت، طلا، نقره، تنگستن، سرب، روی، و مولیبدن است، اما آنها بسیار زیاد و با کیفیت نیستند. زغال سنگ مهمترین منبع انرژی داخلی است و عمدتاً برای تولید برق و مقاصد صنعتی استفاده می شود. از سنگ آهن برای تولید فولاد استفاده می شود که برای صنایع تولیدی و ساختمانی کره جنوبی ضروری است. گرافیت و تنگستن از بزرگترین ذخایر جهان هستند و برای ساخت الکترودها، باتری ها و آلیاژها استفاده می شوند. از طلا و نقره برای جواهرات و اهداف سرمایه گذاری استفاده می شود. از سرب و روی برای ساخت باتری ها، لوله ها و آلیاژها استفاده می شود. از مولیبدن برای ساخت فولاد و روان کننده ها استفاده می شود. با این حال، اکثر این مواد معدنی برای پاسخگویی به تقاضای کره جنوبی کافی نیستند و این کشور مجبور است مقدار زیادی مواد معدنی فلزی و غیرفلزی را از کشورهای دیگر وارد کند.

نیروی برق: کره جنوبی پتانسیلی برای تولید برق آبی از رودخانه ها و سدهای خود دارد، اما در مقایسه با سایر منابع انرژی چندان قابل توجه نیست. این کشور حدود 50 نیروگاه برق آبی دارد که مجموع ظرفیت نصب شده آن حدود 3000 مگاوات است که حدود 2 درصد از کل تولید برق را تشکیل می دهد. رودخانههای اصلی تامینکننده نیروی برق آبی عبارتند از: هان، ناکدونگ، گئوم و یئونگسان. برق آبی یک منبع انرژی تجدید پذیر و پاک است، اما دارای معایبی نیز می باشد، مانند اثرات زیست محیطی، درگیری های اجتماعی و تغییرات فصلی.
چالش های اصلی در کشاورزی کره جنوبی چیست؟
برخی از چالش های اصلی در کشاورزی کره جنوبی عبارتند از:
-تناقض بین رشد مزرعه و درآمد مزرعه. با وجود افزایش بهره وری و تولید کشاورزی، شکاف درآمدی بین کشاورزان و کارگران شهری افزایش یافته است و بسیاری از کشاورزان با فقر و بدهی مواجه هستند.
-تجدید ساختار سریع بخش کشاورزی. به دلیل باز شدن بازار داخلی به روی رقابت خارجی، پیری جمعیت مزارع و شهرنشینی مناطق روستایی، بسیاری از مزارع مجبور به تعطیلی، ادغام یا تنوع بخشیدن به فعالیتهای خود شدهاند.
-بی ثباتی در درآمد کشاورزی به دلیل تغییر سیاست. دولت حمایت خود از کشاورزی را کاهش داده و از حمایت قیمت به پرداختهای مستقیم که در معرض محدودیتهای بودجه و عدم قطعیتهای سیاسی است تغییر کرده است.
-جمعیت روستایی رو به کاهش و رو به زوال. تعداد خانوارهای کشاورزی و روستائیان کاهش یافته و میانگین سنی کشاورزان افزایش یافته است. بسیاری از جوانان به مناطق شهری مهاجرت کردهاند و جامعه روستایی سالخورده و آسیبپذیر را پشت سر گذاشتهاند.
-ظهور مسائل زیست محیطی. کشاورزی به فرسایش خاک، آلودگی آب، انتشار گازهای گلخانه ای و از بین رفتن تنوع زیستی کمک کرده است. در عین حال، کشاورزی تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی، بلایای طبیعی و آفات و بیماری ها قرار گرفته است.
انتهای مطلب