همه ما قبول داریم که گوگل و سایر موتور های جستجو با روش زندگی ما یکپارچه شده اند مگر اینکه در جنگل و یا کوه چند سال گذشته را زندگی کرده باشیم !
حتما برای شما پیش آمده که بخواهید علائم بیماری , روش های درمان بیماری , پیدا کردن شغل , استخدام شدن , پیدا کردن کافه و رستوران و خلاصه از شیر مرغ تا …. در گوگل جستجو کنید.
شرکت های زیادی هستند که سرمایه های زیادی را در این حوزه سرمایه گذاری می کنند و استخدام متخصصین سئو را در الویت جذب نیروس انسانیشان قرار می دهند. و اگر شما یک متخصص سئو باشید شانس اینکه در این شرکت ها مشغول به کار شوید بسیار بالا می باشد.
البته این را فراموش نکنید که یک متخصص سئو اگر کار بلد باشد هیچ وقت بیکار نخواهد ماند چون می تواند از طریق سایت های فریلنسری و شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام برای خودش پروژه پیدا کند.(یک متخصص سئو کار بلد به جای اینکه دنبال کارفرما باشد , کارفرما دنبال متخصص سئو می باشد.)
آیا این کار مناسب برای من است؟
قبل از تصمیم گیری در مورد شغلتان اول از همه باید اطمینان پیدا کنید که ببینید این شغل برای شما مناسب هست یا خیر ؟! یک متخصص سئو برای دستیابی به نتایج با کیفیت باید مهارت های فنی و نرم افزاری زیادی را بلد باشد و از دانش خود در زمینه بازار یابی و تجزیه و تحلیل استفاده کند.
بنابراین اگر میبینید که این شرایط را دارید قطعا این تخصص مناسب شما هست.سئو یک تخصص و شغل جدید در جامعه امروزی می باشد یک متخصص میتواند با توجه به سطح توانایی هایش و مقدار به روز بودن اطلاعاتش در یک شرکت کوچک و یا یک شرکت بزرگ مشغول به کار شود و یا حتی به صورت فریلنسری (آزاد) به کارش ادامه دهد.
به چه صلاحیت هایی نیاز دارم؟
بسیاری از شرکت ها خواهان دریافت مدرک لیسانس در بازاریابی ، ارتباطات یا فناوری اطلاعات هستند ، اما همانطور که بسیاری از متخصصان سئو به شما خواهند گفت ، صرفا داشتن چنین مدارکی به هیچ وجه نیاز نیست توجه داشته باشید که با توجه به ماهیت روزافزون سئو آگاهی از بهترین شیوه های همیشه در حال تحول نسبت به داشتن مدرک ارجحیت دارد و در نتیجه, بسیاری از مشاوان و متخصصانی که در این زمینه فعالیت می کنند اکثریت خودآموز می باشند.
در واقع میتوان گفت که ابزارهای زیادی از اطلاعات به صورت آنلاین وجود دارد ابزارهایی نظیر Moz,yoast,Semrush که میتواند در نقش یک راهنمای به روز و مرجع ایفای نقش کنند. البته این وب سایتها بیشتر ابزارهای پولی را ارائه می دهند که بعضی از خدمتشان را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهند.
اما این در حالیست که آکادمی های آنلاینی مانند Udemy,Khan Academy دوره های حرفه ای تر و با ساختار مناسب تری را ارائه می دهند که همگی به زبان انگلیسی می باشند و با IP ایرانی ظاهرا مشکل دارند !
اگر صرف نظر کنیم ازینکه شما از چه راه هایی میخواهید در این راه کسب دانش کنید و مسلط شوید چندین ابزار وجود دارد که باید خوب آنها را یاد بگیرید تا بتوانید به یک متخصص سئو همه کاره تبدیل شوید .برخی از مهمترین این ابزارها عبارتند از :
پیدا کردن کلمات کلیدی: چندین ابزار برای پیدا کردن بهترین کلید واژه ها وجود دارد اگر شما نمیدانید که کلمات کلیدی چیست و ساختار آن چگونه است حتما آموزش مقدماتی سئو را ببینید تا تمام بخش ها را به صورت تخصصی یاد بگیرید اما در حال حاضر میتوانید به صورت اجمالی با این تخصص آشنا شوید.
اگر ساده بخواهیم بگوییم کلمات کلیدی (Keyword) بلوک های ساختاری است که استراتژی های سئو بر این اساس طراحی و ساخته می شوند. به طور مثال شرکت طراحی سایت در تهران , قالیشویی تهران و … که قطعا همه ما حداقل در گوگل چیزهایی را جستجو کرده ایم .به کلماتی که شما در گوگل وارد کردید در علم سئو کلید واژه گفته می شود. اما برخی از ابزارهای مفید سئو را در ادامه مختصرا توضیح خواهم داد …
کنسول جستجوی Google (یکی از مهم ترین ابزارها) : این ابزار به شما تجزیه و تحلیل ارزشمندی را در مورد نحوه رشد ارگانیک وب سایت شما و همچنین کلمات کلیدی مورد نظر برای شما ارائه می دهد.
Google Analytics: این ابزار قدرتمند ، نمایه ترافیک کلی وب سایت شما را به صورت کامل گزارش می کند این ابزار از تنظیم پذیری فوق العاده ای برخوردار است و برای گزارشات پیشرفته بسیار مفید است.Ahrefs: برای چک کردن بک لینک های رقبا و همچنین امکانات دیگر بسیار ارزشمند است.
Moz Pro Suite: Moz دارای یک ابزار کلمه کلیدی و همچنین یک عملکرد Link Explorer است که به شما امکان می دهد بک لینک های بالقوه را بررسی کنید.(تمامی این ابزارها فوق العاده حرفه ای هستند و یادگیری هر کدام به اندازه یک دوره زمان بر می باشد. اما عجیب کاربردی می باشند!)
البته ابزارهای خیلی زیاد دیگری نیز وجود دارد که در دسترس متخصصان سئو می باشند که میتوان از هر کدام در زمان و مکان مناسبی استفاده نمود .(مثل Similar Web Home) باید قبول داشته باشیم که متخصص سئویی قطعا پیشرفت خواهد کرد که بتواند از تمام این ابزارها به بهترین نحو ممکن استفاده نماید.
به چه مهارت هایی نیاز دارم؟
همانطور که قبلاً نیز گفته شد ، مهارتهای مختلفی را که باید به عنوان یک متخصص سئو داشته باشید از جمله :
مهارت های تحلیلی: شما زمان زیادی را صرف جستجوی کنسول جستجو گوگل (و سایر ابزارهای مشابه) می کنید و بر اساس آنچه داده ها به شما می گوید ، سعی می کنید که تعییراتی را در پروژتان ایجاد کنید.
مهارت های تفکر خلاق: ابزارهای زیادی برای کمک به شما در برنامه ریزی و تحقیق برای کلمات کلیدی وجود دارد ، اما یک متخصص خوب SEO نیز می تواند در خارج از چهارچوب ها فکر کند و خلاقانه تصمیم بگیرد.
مهارت نوشتن: بسته به بزرگی و یا کوچکی کار ، ممکن است که با یک نویسنده محتوا تماس بگیرید و درخواست محتوا (تولید مقاله – ویدئو – موشن گرافیک – صدا و … ) بدهید ، اما خود شما به عنوان یک متخصص باید بتوانید حداقا مقالات را به صورت تکست بنویسید و سئو (SEO) کنید.
مهارت های مذاکره: دستیابی به بک لینک ، پست مهمان و همکاری با سازمان های دیگر بخش مهمی از سئو است ، بنابراین شما باید بتوانید صاحبان وب سایتها را متقاعد کنید که با شما همکاری کنند که اکثریت با پرداخت هزینه انجام خواهد شد.
مهارت های ارتباطی: هنگام کار در یک پروژه سئو ، باید بتوانید کار خود را ادامه دهید و همچنین پیشرفت های اجرای خود را به مدیران یا کارفرمایان گزارش دهید.
مهارت های کار تیمی: در سازمان های بزرگتر ، شما به احتمال زیاد در یک بخش بازاریابی اختصاصی در کنار نویسندگان ، طراحان ، توسعه دهندگان وب و بازاریابان دیجیتال کار خواهید کرد. بنابراین ، بسیار مهم است که همه شما در کنار هم در یک بخش قرار داشته باشید و بتوانید به طور موثر همکاری کنید.
مهارت های فنی: علاوه بر درک اصول فنی SEO ، به دانش بنیادی HTML نیز نیاز دارید تا تغییرات در صفحه را در صورت لزوم انجام دهید.
پیدا کردن یک شغل
به طور فزاینده ، بیشتر شرکت ها در حال تبلیغ برای جذب متخصصان سئو هستند ، بنابراین همه رسانه های سنتی مانند روزنامه ها و در فضای دیجیتال مانند اینترنت و LinkedIn را در نظر داشته باشید. متخصصان سئو بویژه در شرکت های کوچکتر و شرکت های نوپا که به دنبال ایجاد فرصت حضورشان در فضای آنلاین هستند بیشتر مورد تقاضا هستند.
کجا باید کار کنم؟
به طور معمول ، متخصصان سئو در آژانس های بازاریابی دیجیتال ، مراکز مشاوره بازاریابی و موسسات رسانه های دیجیتالی حضور دارند ، اما بسیاری از شرکت ها اکنون به دنبال تغییر عملیات دیجیتالی خود از طریق تیم های بازاریابی اختصاصی هستند. بنابراین ، تقریباً در هر صنعت ، به ویژه برای مشاغلی که به دنبال افزایش درآمد آنلاین خود هستند ، می توانید به عنوان یک متخصص سئو کار پیدا کنید.
بازار پتانسیل بزرگی برای مشاغل سنتی و آفلاین دارد که باید در قرن 21 همه اینها به فضای دیجیتال و مدرن نقل مکان نمایند.بنابراین اگر رگه هایی از کارآفرینی در وجود خود حس می کنید میتوانید آژانس سئو خود را راه اندازی کنید و شروع به کار آزاد نمایید و درآمد زایی را شروع کنید.
در نهایت باز هم عنوان می کنم که اگر میخواهید در این راه مدام حرکت کنید و درآمد داشته باشید دائما خود را بروز کنید و از منابع لاتین بی نهایت استفاده کنید چون میتوانید در صورت استفاده از منابع لاتین از اطلاعات درجه یک جهان استفاده کنید .در صورتی که درباره شغل سئو سوالی در ذهن شما می باشد خوشحال میشوم که در قسمت نظرات پاسخ شما را بدهم ….