حمید و سعید محمدی، در اسفند سال ۱۳۵۸ در تهران بدنیا آمدند. این دو برادر بنیانگذاران دیجی کالا هستند. پدر نانوا و مادرشان خانه دار بود. آنها در خانواده ای پرجمعیت، که شامل ۱۱ فرزند بود، بزرگ شدند. از لحاظ درآمدی، خیلی معمولی بودند. والدین آنها، اهمیت بسیاری به تحصیلات فرزندانشان می دادند.
حمید و سعید محمدی، دوره دبستان را در مدرسه ای واقع در محله ابوذر تهران سپری کردند. اما حمید دوره راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه تیزهوشان و سعید در نمونه دولتی ابن سینا سپری کرد. حمید محمدی، در رشته مهندسی صنایع در دانشگاه خواجه نصیر و سعید محمدی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد علوم تحقیقات به تحصیل پرداختند. و سپس هر دو برادر، مدرک کارشناسی ارشد MBA را اخذ کردند.
زمانی که، کمتر کسی با دنیای تکنولوژی و کامپیوتر آشنا بود، برادران محمدی از سال ۷۱ در خانه کامپیوتر داشتند و با آن کار می کردند. همین مسئله سبب شد که در دانشگاه از هم دوره ای های خود جلوتر باشند.
روزهای کودکی حمید و سعید محمدی همواره با یادگیری مهارت و آموزش های مختلف سپری شد، که همین موضوع سبب رسیدن آنها به این جایگاه گردید.
نحوه شکل گیری دیـجی کـالـا
حمید و سعید محمدی، بنیانگذاران دیجی کالا، در زمینه عکاسی در سال ۱۳۸۴ فعالیت می کردند. آنها دوربین عکاسی مورد نظر خود را پس از جست و جو در اینترنت، از بازار تهران خریداری کردند. اما چند روز بعد متوجه شدند، که لنز دوربین تعمیری و دست دوم است. همین تجربه ناخوشایند از خرید سنتی، که خیلی قابل اعتماد هم نبود، انگیزه ای قوی برای راه اندازی دیجی کالا شد.
بالاخره دیجی کالا را در سال ۱۳۸۵ با هدف ارائه محصولات در حوزه الکترونیک، از قبیل موبایل، لپ تاپ و دوربین استارت زدند. در سال ۱۳۸۶، ارسال رایگان کالا در شهر تهران رقم خورد. در سال ۱۳۹۰، دید این شرکت نسبت به تولید محتوا، به منظور ارائه ویدیوهای آموزشی و بررسی محصولات دیجیتال تغییر کرد. به این ترتیب ” دیجی کالا تی وی” شکل گرفت.
در سال ۱۳۹۱، از نسخه جدید وب سایت دیجی کالا رونمایی شد، و در همین سال تخفیفات شگفت انگیزی برای فروش محصولات به مشتریان در نظر گرفته شد. از مهمترین و بزرگترین اتفاقاتی که سبب افزایش سرعت رشد شرکت شد، سرمایه گذاری قابل توجه “سرآوا پارس” بود.
در سال ۱۳۹۲، دیجیکالا، یکی از مهم ترین سرویس هایی که به پلتفرم خود افزود، “هفت روز تضمین، برای بازگشت محصول” از سوی خریدار بود. اما در سال ۱۳۹۳، عظیم ترین تحولی که در این شرکت اتفاق افتاد، رو آوردن به عرضه محصولات غیردیجیتالی در وب سایت دیجی کالا بود. این تصمیم سبب شد تا دیجی کالا ساختار بزرگتری پیدا کند.در حال حاضر دیجی کالا در حال تبدیل شدن به یکی از بزرگترین خرده فروشی آنلاین در خاورمیانه و شمال آفریقا می شود.
تجربه خرید
نمیدانم تا به حال از دیجی کالا خرید اینترنتی داشته اید یا خیر ! اما من از سال ۱۳۸۶ مشغول خرید از این فروشگاه اینترنتی هستم.در تمام این سالها سعی کرده اند که هر روز بهتر و بهتر شوند .خب ! از برادران محمدی غیر از این همه نمیشه انتظار داشت .
حدود ۱ ماه قبل از نگارش این مطلب تصمیم به خرید چند کتاب گرفتم که ترجیح دادم از فروشگاه اینترنتی شهرکتاب محصولات مورد نظرم رو خرید کنم. برای بار دوم بود که از شهر کتاب قصد خرید داشتم وارد سایت شهر کتاب شدم , کتابهای مورد نظر خودم رو انتخاب کردم و هزینه پرداخت شد و منتظر شدم که کتابها تحویل داده شوند ! اما یکسری مشکلات زیاد جالب نبود اولیش این بود که روزی که انتخاب میکنی بک بازه زمانی تحویل بین ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر را دارد که خیلی مدت طولانی می باشد.
اما من این را هم پذیرفتم ولی ساعت ۶ عصر روز تحویل پیک تماس گرفت و خیلی راحت گفتند که ظاهرا مشکلی پیش اومده و امروز نمیتوانیم که مرسوله را تحویل دهیم ! در موعد تحویل بعدی که باز همبعد از چندین بار تماس شخصی خودم با شهرکتاب آنلاین داشتم باز هم قرار بعدی را فیکس کردیم , ساعت ۶ عصر شد اما باز هم پیک نیامد با پیک تماس شخصی گرفتم و گفتند که موتورم پنچر شده دیر میرسم !! بالاخره حدود ساعت ۸ تشریف آوردند و دریغ از یک عذر خواهی شهر کتاب آنلاین ! بالاخره نتیجه گرفتم که روی این فروشگاه اینترنتی کتاب تحت هیچ شرایطی نمیشه حساب کرد مگر اینکه وقت آزاد خیلی زیادی داشته باشید .
بعد ازین ماجرا برام جالب شد که سری به قسمت کتابهای چاپی دیجی کالا بزنم که جالب بود اکثر کتابهای درخواستی من رو دیجی کالا با تخفیف موجود داشت.اما خب تعدادی از کتابهای من در دیجی کالا موجود نبود .اگر دیجی کالا این بازار هم تصاحب کند قطعا فروشگاه های اینترنتی دیگر در حوزه کتاب قطعا حرفی برای گفتن نخواهند داشت.
اپلیکیشن موبایل
در سال ۱۳۹۴، دیجیکالا به ارائه برنامه اپلیکیشن موبایل پرداخت تا مخاطبین خود را افزایش دهد. تعداد کارکنان دیجیکالا، در سال ۱۳۹۵به ۲۰۰۰ نفر رسید. در همین سال، “اپن باکس” به عنوان بخش جدیدی، ایجاد گردید.
یکی از سرویس های دیجی کالا، “هفت روز تضمین، برای بازگشت محصول” از سوی خریدار می باشداز آنجا که، دیجی کالا، کالاهای مرجوعی را مجدداً وارد چرخه فروش نمی کرد، در صورتی که قابل استفاده بودند، برای کارمندان دیجی کالا ارائه می شد، تا انتخاب و خریداری کنند. همین امر سبب شد تا “اپن باکس” راه اندازی گردد. در هر ماه، دو روز کاربران دیجی کالا، می توانند، کالاهای مرجوعی را با قیمت پایین خریداری کنند.
بنبانگذاران دیجی کالا، در سال ۱۳۹۵ در «فیدیبو» سرمایهگذاری کردند. فیدیبو، برنامه تولید و فروش کتابهای الکترونیکی است.
خدمات شرکت دیجی کالا در سال ۱۳۹۵ سبب شد تقریباً ۶۰۰ میلیون دقیقه در وقت (بیش از ۱۱۰۰ سال) صرفه جویی شود. و همچنین، کاربران را از ۴۲ میلیون کیلومتر سفر درونشهری، بینیاز کند.
دقیقا من هم مشکل قیمت بالا ی بازی های فکری رو باشهر کتا ب داشتم وحالا ازدیجی کالا خرید می کنم وواقعا راضی ام.آفرین بر موسسین خوش فکرش
بله دقیقا امیدوارم روندشون رو عوض نکنن …