معرفی استارت آپ شیلاتی در ریاض: نمایشگاه و کنفرانس بین المللی دریایی عربستان که از ۳۰ ژانویه تا ۱ فوریه در ریاض برگزار می شود، صنعت غذاهای دریایی عربستان سعودی را به عنوان یک سرمایه گذاری بزرگ به نمایش می گذارد.
در حالی که ماهیگیری برای هزاران سال در منطقه خلیج فارس رواج دارد، طیف وسیعی از فن آوری ها و روش های جدید رشد سریع این بخش را منعکس می کنند.
نمونهای از آن شرکت آبزی پروری دریای سرخ است که مجری یک مزرعه پرورش میگو و ماهی واقع در نزدیکی بندر جنوب غربی جازان عربستان است. RSACO شش سال تحقیق و توسعه را برای اجرای سیستم Biofloc سرمایه گذاری کرده است، نوعی از بیوتکنولوژی با استفاده از باکتری ها و جلبک های “خوب” برای بهبود کیفیت آب، تصفیه زباله و پیشگیری از بیماری در سیستم های آبزی پروری فشرده.
آبزی پروری – کشاورزی، برداشت و فرآوری محصولات دریایی – توسط دو عامل در عربستان هدایت می شود.که در ادامه با هم مطالعه می کنیم.
مرتبط : کشاورزی در هلند
اول، تلاش برای کاهش وابستگی عربستان سعودی به نفت و تنوع بخشیدن به اقتصاد آن است که کشاورزی هوشمند و تولید مواد غذایی یکی از ستون های کلیدی برنامه چشم انداز ۲۰۳۰ برای اصلاحات اقتصادی و اجتماعی است.
دوم، ارزش غذاهای دریایی به عنوان منبعی سالم و در صورت مدیریت صحیح، منبع پایدار پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها است – بهبود سلامت جمعیت عربستان یکی دیگر از اهداف اصلی چشم انداز ۲۰۳۰ است.
وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان سعودی می خواهد بخش آبزی پروری این کشور را از ۷۷۰۰۰ تن فعلی به ۶۰۰۰۰۰ تن در سال افزایش دهد، در حالی که مصرف سرانه ماهی را از ۱۱ کیلوگرم در سال – که توسط سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد تخمین زده می شود – دو برابر کند. میانگین جهانی ۲۲ کیلوگرم تا سال ۲۰۳۰٫
RSACO این چالش را پذیرفته است. زیاد الرحمه، مدیرعامل این شرکت به عرب نیوز گفت: “ما یک شرکت ۱۰۰ درصدی سعودی هستیم که تا به امروز ۳۰ میلیون SR (8 میلیون دلار) سرمایه گذاری کرده ایم.”
تحقیق و توسعه این شرکت توسط Global Seafood Alliance، یک سازمان غیرانتفاعی که از شیوههای مسئول غذاهای دریایی در سراسر جهان حمایت میکند، ارزیابی شده است، که به این نتیجه رسید که «اجرای فناوری Biofloc برای تولید میگو در شرایط محیطی بیابانی عربستان سعودی امکانپذیر است. “
RSACO اکنون در مرحله تولید نرم میگو و ماهی تیلاپیا است و قصد دارد به ۵۰۰۰ تن از محصولات دریایی در سال برسد و اکنون در حال تماس با سرمایه گذاران نهادی است تا در عرض چند ماه یک عملیات کاملا تجاری را انجام دهد.
الرحمه خاطرنشان کرد: «پروژه های آبزی پروری سرمایه بر هستند و نیازمند سرمایه گذاری های کلان برای رسیدن به مقیاس اقتصادی هستند، با مدل تجاری مشابه عرضه محصولات لبنی و طیور». برای سودآوری و پایداری، یک عملیات آبزی پروری باید مواد خام را نیز پردازش کند تا محصولات با ارزش افزوده به مصرف کنندگان عرضه شود. تنوع عمودی یک مزیت بزرگ برای هر تولید کننده است.
الرحمن با صرف زمان، پول و ایمان قابل توجه، اکنون نه تنها برای RSACO بلکه برای صنعت آبزی پروری عربستان به عنوان یک کل، به موفقیت بلندمدت اطمینان دارد.
الرحمه گفت: «پتانسیل عظیمی برای صادرات غذاهای دریایی تولید شده در عربستان سعودی، عمدتاً صدف و ماهی، بلکه جلبک دریایی، خیار دریایی، خارپشت دریایی و بسیاری دیگر از گونه های اقیانوسی برای بازارهای خاور دور، اروپا و آمریکا وجود دارد.»
به عنوان مثال، دریای سرخ زیستگاه طبیعی انواع خرچنگ است که با قیمت ۵۰ دلار در هر کیلوگرم به فروش می رسد و هر خرچنگ ماده رشد کرده پنج میلیون تخم با ارزش بالقوه بازار ۲۵۰ میلیون دلار حمل می کند.
این پیامدهای مثبتی برای اشتغال در عربستان دارد. با سطوح لازم سرمایه گذاری، بخش آبزی پروری عربستان سعودی می تواند طیف گسترده ای از مشاغل فنی و ماهر را برای نیروی کار محلی ایجاد کند.
الرحمه خاطرنشان کرد: «چشم انداز ۲۰۳۰ یک هدف بلندپروازانه برای تولید غذاهای دریایی تعیین کرده است، و این یک فرصت عالی برای سرمایه گذاران سعودی و خارجی است.»
پ . ن : امیدوارم کشور ما هم هر چه زودتر به صورت اصولی از این نعمت خدادادی کمال استفاده را ببرد .
منبع : arabnews