شرکت ibm
زمان تقریبی مطالعه این مطلب : 3 دقیقه

 

شرکت IBM، متشکل از ۵ شرکت است که در حوزه کامپیوتر فعالیت می کنند. مجموعه فعالیت های این شرکت ها شامل فروش سخت‌افزار، فروش نرم‌افزار، زیرساخت‌های کلان، هاستینگ، مشاوره در حوزه‌های کامپیوترهای مین ‌فریم و فن ‌آوری نانو می شود.

این شرکت در ابتدا با نام CTR فعالیت می کرد اما در سال ۱۹۲۴ به IBM تغییر نام داد. نام شرکت هایی که در زیر مجموعه این شرکت بزرگ قرار دارند به شرح زیر است:

Tabulating Machine Company
International Time Recording Company
Computing Scale Corporation
Bundy Manufacturing Company

سرمایه این شرکت تا نوامبر سال ۲۰۱۱ چیزی حدود ۲۰۸٫۶۹ میلیارد دلار برآورد شده است.

آشنایی با محصولات شرکت IBM

شرکت IBM کار خود را با معرفی دستگاه کارت پانچ شروع کرد. وظیفه این دستگاه انجام حضور و غیاب در شرکت ها بود. سپس در سال ۱۹۳۷ این شرکت تصمیم گرفت اولین کامپیوترهای ذخیره و بازیابی اطلاعات را در مقیاس دولتی تولید کند.

این ایده بسیار زیاد مورد استقبال دولت آمریکا قرار گرفت. اولین استفاده ای که از این کامپیوتر ها شد، ذخیره اطلاعات فردی و بیمه‌ای مردم آمریکا بود که جمعیتی نزدیک به ۲۶ میلیون نفر داشت.

در سال ۱۹۵۶ شرکت IBM اقدام به اختراع کامپیوترهایی با هوش مصنوعی کرد. این کامپیوتر ها قادر بودند با انسان بازی چیکر را انجام دهند.

عملکرد این کامپیوتر ها به این صورت بود که بر اساس تجربیاتی که در طی بازی کسب می کردند عملکرد خود را ارتقا می داند. شرکت IBM در سال ۱۹۵۷ اقدام به اختراع زبان نویسی علمی با نام “فرترن” کرد. اختراع و عرضه ماشین چاپ الکتریکی افتخار دیگری است که به نام این شرکت ثبت شده است.

شرکت IBM

با گذر زمان ذخیره اطلاعات به دغدغه IBM تبدیل شد به طوری که در سال ۱۹۶۶ از اختراع “رابرت دنارد” حمایت و DRAM ها را به بازار عرضه کرد. DRAM های تولید شده در آن زمان قادر به ذخیره اطلاعات در سلول‌های تک ترانزیستوری خود بودند.

این اختراع زمینه ساز پیشرفت دنیای DRAM ها شد به طوری که آنها با گذر زمان جای خود را به DRAM های با ظرفیت بالا و حجم کوچک دادند. در نهایت توسعه DRAM سبب ساخت کامپیوتر های شخصی شد.

در سال ۱۹۶۹ این شرکت به کمک ناسا شتافت تا اولین انسان بر سطح کره ماه بنشیند. کارنامه این شرکت با عرضه کامپیوتری های شخصی به اوج خود رسید. این کامپیوتر های شخصی در سال ۱۹۸۱ با نام آی‌بی‌ام به بازار عرضه شدند که این خود مقدمه ای برای استانداردهای صنعت کامپیوترهای شخصی بود.

در سال ۲۰۰۵ شرکت IBM تصمیم به فروش امتیاز کامپیوترهای شخصی کرد. تولید این کامپیوترها توسط شرکت چینی Lenovo ادامه پیدا کرد. در سال ۲۰۰۹ این شرکت امتیاز نرم‌افزاری SPSS را خریداری و بعد از توسعه، به بازار عرضه کرد.

شرکت IBM
شرکت IBM موفق در عرصه دیجیتال

افتخارات شرکت IBM

شرکت IBM دارای عملکرد بسیار وسیعی است و همین امر سبب کسب افتخارات زیادی توسط این شرکت شده است که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:

  •  دریافت مدال ملی فن‌آوری و نوآوری از جانب رئیس جمهور وقت آمریکا به علت پروژه ابر کامپیوتر آی‌بی‌ام به نام Blue Gene در سال ۲۰۰۹
    انتخاب به عنوان دومین شرکت فن‌آوری بزرگ دنیا از نظر ارزش در بازارهای جهانی در سال ۲۰۱۱
    انتخاب از جانب مجله فورچون به عنوان هجدهمین شرکت بزرگ آمریکایی و هفتمین شرکت آمریکایی از نظر سودآوری در سال ۲۰۱۱
    انتخاب به عنوان سی و یکمین شرکت بزرگ جهان از دیدگاه مجله فورچون در سال ۲۰۱۱
    حضور Watson (کامپیوترهای هوش مصنوعی آی‌بی‌ام ) در مرحله نهایی برنامه تلویزیونی و کسب رتبه اول در مسابقه

در نهایت باید گفت که جهان دیجیتال مدیون خدمات شرکت IBM است و اینگونه پیش بینی می شود که این شرکت می تواند شاهکارهای کامپیوتری دیگری را در آینده نزدیک به جهان عرضه کند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید